Bededagstur med MS Tunø

Niels Ravn (nummer to fra venstre) og Lars Hede, begge Aarhus Sail Event, står for turene med MS Tunø. Historiker Maj Bendix Nielsen og musiker og entertainer Carsten Knudsen (tv) er også med i projektet. Foto: Flemming Krogh

Bededagstur med MS Tunø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Sail Event genopliver sejlruten fra Aarhus Havn til Knebel Bro på Mols - for en enkelt dag. Den gamle postbåd MS Tunø tager gæsterne med til naturperlerne på den anden side af bugten.

AARHUS: Afstanden er ikke lang fra midtbyens trafikstøj til naturperlerne på Mols. Hvis man altså måler fugleflugslinjen eller tager den direkte vej over bugten.

I gamle dage sejlede der faktisk en færge i pendulfart mellem Aarhus Havn og Skødshoved, men den er for længst lukket. Eneste mulighed er at tage en lang omvej i bil, bus eller på cykel, hvis man er meget frisk.

Det er ærgerligt, mener folkene bag Aarhus Sail Event.

- Mols er et fantastisk område med den smukkeste natur og mange steder, man kan gå på opdagelse. Mols Bjerge er et af de mange steder, der er værd at besøge, fortæller Lars Hede, der er med til arrangere ture til Mols med træfærgen MS Tunø på Store Bededag.

Molboerne - hvilket i dette tilfælde er Meny i Rønde - står klar til at byde MS Tunø og gæsterne velkomne den 17.5 med ølpølse fra det lokale skovkvæg. PR Foto
Molboerne - hvilket i dette tilfælde er Meny i Rønde - står klar til at byde MS Tunø og gæsterne velkomne den 17.5 med ølpølse fra det lokale skovkvæg. PR Foto

Tre forskellige ture

Tidligere gik sejlturen fra Aarhus Havn over bugten til en lille havn i Skødshoved, hvor færgen lå til, indtil sejladsen blev indstillet i 1983.

Turene storebededag er planlagt til at sætte gæsterne af i Knebel Bro, da den lille havn er et oplagt udgangspunkt for udflugtsture. Derfor er sejlturen længere end de oprindelige færgeture.

Men sejlturen skulle gerne være en oplevelse i sig selv. Derfor kan man vælge en tur, hvor man sejler til Knebel Bro og hurtigt tager båden retur til Aarhus.

En anden mulighed er at booke en mountainbike på forhånd. Den står klar, når man ankommer til Mols. Cyklen giver mulighed for at komme rundt i det kuperede område på egen hånd.

En tredje mulighed er at komme med på en guidet bustur på Mols, når man kommer med MS Tunø til Knebelbro. Her kommer man rundt på Mols i en bus med guide i tre timer, inden bussen kører retur til Aarhus.

Nattergal tager med

Når Aarhus Sail Event tør binde an med bededags-sejlturene handler det i høj grad om positive oplevelser fra lignende ture.

- Vi havde stor succes med at sejle friske grøntsager fra Tunø til Tangkrogen i Aarhus sidste år til Food Festival. Det gav gode historier og oplevelser for dem der stod på land.

- Nu laver vi ture med MS Tunø, som er et skib med en lang historie (den kan du læse om andet steds på siderne red.). Vi tror, mange gerne vil opleve at sejle med den historiske træfærge, siger Niels Ravn, der arbejder med at give folk oplevelser på havet sammen med Lars Hede i Aarhus Sail Event.

Hvis man ikke har mulighed for at tage turen til Mols, kan man vælge at sejle med MS Tunø på en havnerundvisning i Aarhus senere på sæsonen. Her vil historiker Maj Bendix Nielsen undervejs fortælle om de nye og de historiske bygninger på havnen.

På en enkelt tur vil musiker og entertainer Carsten Knudsen stille op med sin ukulele for at ledsage Maj Bendix Nielsen.

- Det er ikke noget stort instrument, men jeg garanterer, det vil lyde som et helt orkester, siger den pensionerede 'nattergal' med underspillet stemme.

Levende musik vil folkene bag Aarhus Sail Event arrangere mere af i fremtiden.

- Man oplever byen på en særlig måde fra vandsiden. Vi har før lavet en koncert med et større jazzorkester på en båd, nu prøver vi at have Carsten Knudsen med. Det bliver sikkert ganske hyggeligt, siger Lars Hede, der også husker en ganske særlig sankthansaften set fra vandsiden.

- Vi hyrede en båd, der tog gæster med ud i sommernatten. Her oplevede vi bålene langs stranden. Det gav en fin stemning, siger Lars Hede.

Den gamle postbåd MS Tunø tager gæsterne med til naturperlerne på den anden side af bugten. Arkivfoto
Den gamle postbåd MS Tunø tager gæsterne med til naturperlerne på den anden side af bugten. Arkivfoto

Bededagstur med MS Tunø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce