Annonce
Debat

Mor har klar besked til bilist, der kørte over for rødt ved McDonald's: Du kunne have ramt os. Du kunne have invalideret os. Du kunne have slået os ihjel

Debat

Biblioteket er demokrati, deltagelse og fællesskab: Husk biblioteket under kommunalvalget

Læserbrev: Selvom vi under coronanedlukningen har mærket, hvor fattigt vores samfund bliver, når biblioteker, teatre og museer lukkes, så vil kulturen næppe fylde meget i de politiske debatter op til kommunalvalget 16. november.

Debat

Den enlige mor skal ikke stå alene i kampen mod data-monsteret

Læserbrev: Vi kommunale politikere er ikke i stand til alene at beskytte den enlige mor imod private og offentlige it-platforme, der afkræver hendes børn deres data. Hverken de udenlandske som Google/YouTube eller Tiktok, de danske under f.eks. Ordbogen A/S eller Aula.

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

DEBAT: Hørningskolen en rigtig god skole, som favner nogle af de børn, som ikke trives inden for de gængse skoler i Skanderborg Kommune. Skolen lå ved sin start tæt ved Bakkeskolen i Hørning, og ved sin første udvoksning af rammerne flyttede den til en lokalitet tæt ved Højboskolen.

Leder For abonnenter

Alt for lidt liv på Torvet: To ensomme fiskevogne gør ingen torvedag

Debat

Udlændingeministeren om flygtningstrømme: - Vi skal undgå et kollaps som i 2015

Debat: Ingen kan tillade sig at være overrasket, hvis Talibans magtovertagelse fører til nye strømme af mennesker, der bevæger sig mod Europa. Det kræver handling. For nylig sagde jeg, at mure og grænser er en del af løsningen. Det har mødt kritik. Jeg vil derfor gerne sætte lidt flere ord på baggrunden for mine udtalelser.

Debat

Efter regeringsskiftet er myndighedernes indsats imod social dumping blevet styrket betydeligt

Annonce
Debat

Kronik: Naturnationalparker skal være med til at redde naturen

I de seneste måneder er der blevet sagt og skrevet overraskende meget usagligt om naturnationalparker. Senest på forsiden af denne avis 17. september, hvor en række byrådspolitikere og borgmestre gentager nogle helt forfejlede myter om naturnationalparker. Det er trist. For biodiversiteten i Danmark er i katastrofal tilbagegang.

Debat

Det er et problem, at ikke alle de afsatte velfærdspenge bliver brugt: Kvaliteten af den kommunale service bliver ganske enkelt dårligere, end den kunne have været

Debat

På kant: Enten gør vi det i fællesskab - eller også gør vi det ikke

Debat:  De fleste ser elbilen som et alternativ til fossilbilen og økologi et alternativ til det konventionelle. På samme måde som privathospitaler og friskoler er alternativer til det fælles offentlige tilbud. Vi har som individer et valg mellem to gode muligheder og det er jo altid rart.

Annonce
Debat

Byrådskandidat fra Ejstrupholm: Vi skal investere i øget bosætning i hele kommunen

Læserbrev: Ikast-Brande Kommune har lavet en befolkningsprognose, der viser en forventet stigning i folketallet på 2019 borgere - svarende til 4,9 pct. frem til 2041.

Debat

Sikring af stabil, CO2-fri elforsyning: Det er på tide, at regeringsduelige partier tager kernekraft med i deres partiprogrammer

Debat

Skal Grønland forblive med at være en del af rigsfællesskabet?

Læserbrev: Grønland er dansk. Det er Danmarks fortjeneste, at Grønland i dag er helt og overhovedet kan tale om selvstændighed.

Leder For abonnenter

En dødssynd i det danske sundhedsvæsen

Annonce
Debat

Det er blevet svært at sige goddag: Danmark har fået krammeabstinenser

Undgå kys og kram. Det var en noget nær ufattelig udmelding, som borgerne modtog fra de danske myndigheder og statsministeren tilbage i marts 2020.

Brev fra Borgen For abonnenter

Frygt ikke - lokalpolitikere er ikke farlige

Leder For abonnenter

Er vi på vej helt derud, hvor vi er nødt til at sige det højt? Frivillige skal hyldes - ikke overfaldes

Er vi virkelig ved at komme derud, hvor det er nødvendigt, at vi er nødt til at minde hinanden om, at vi skal hylde og ikke overfalde de tusinder af frivillige, der yder en indsats i idrætsforeninger, spejdergrupper, musikskoler, foredragsforninger og så videre og så videre. Listen af foreninger, der bygger på frivilliges tid og engagement, er uendelig.

Annonce
Debat

Naturnationalparker og bro i Bygholm Ådal: Indhegning kan have utilsigtede gavnlige sideeffekter

Debat

Visionsplan Hedensted Sports- og Naturpark: På denne måde kan vi skabe en helt ny bydel, der binder Hedensted og Løsning sammen

Læserbrev: Lars Jensen skrev i et læserbrev om en vision for grusgraven i Remmerslund. Jeg vil udvide visionen til at gå på hele området fra grusgraven over Hedensted Centret til Hedensted Søerne.

Debat

Kronik: Kampen mod Lukashenko - Anerkend Belarus’ legitime eksil-regering nu

På et hotel i Vilnius i Litauen sidder en journalist fra Belarus i to timer og fortæller, bliver ved og ved. Hun fortæller, hvordan hun pludselig blev revet ud af en af de fredelige demonstrationer i Minsk, kidnappet, truet med at blive dræbt og derefter smidt i fængsel til vold og tortur, inden hun efter ti dage slap ud og hurtigt derefter sørgede for at forsvinde helt ud af landet.

Debat

Hvis vi gerne vil skabe bedre rammer for de ældre og i sidste ende virksomhederne, så nytter det ikke noget, at vi har rigide regler, der modregner folkepensionen

Debat

Borgmesterkandidat om naturnationalpark: Jeg ser rigtig meget frem til den proces og dialog, der nu indledes

Læserbrev: Det var med stor glæde, at jeg konstaterede, at Harrild Hede og Nørlund Plantage stadig er en del af feltet i opløbet om at blive udpeget som naturnationalpark.

Debat

Lokale aktiviteter i Vrold må ikke glemmes

Læserbrev: Der vil også fremover være stor søgning efter rekreative områder til forskellige outdoor-aktiviteter.

Debat

Vejsager handler om privatisering

Læserbrev: Det har været tre turbulente år med vejsagerne.

Debat

Tænk, hvis de unge på campus og gymnasiet kunne mødes på en bro over banen og Bygholm Å

Debat For abonnenter

Anders Samuelsen: Løkkes comeback skaber panderynker både i blå og rød blok

Undervurdér aldrig Lars Løkke. Manden har overlevet de mest ufattelige mediestorme, egne svagheder og et hav af politiske fjender. Ikke bare én gang, men igen og igen og igen.

Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Vi kender det alle sammen. Man har været en tur i haven med hækkesaksen og har været i gang i et par timer. Sveden pibler frem på panden. Pulsen pumper, som var man midt i en mild workout. Man er lidt over halvvejs med hækken og har gjort sig fortjent til en pause.

Debat

En stadsarkitekt får nøjagtig så meget indflydelse, som borgmesteren tillader

Debat

Debat: Digitale sundhedstilbud kan ikke erstatte den lokale læge og det lokale apotek

Debat: Videokonsultation hos lægen og online-køb af medicin. Digitaliseringen inden for sundhedssektoren har for alvor taget fart og er et godt supplement til fysiske besøg hos lægen og på apoteket. Men de digitale tilbud kan ikke erstatte muligheden for at møde op fysisk.

Annonce
Debat

Bud på en løsning af p-kaos ved banegården: Anvend Banedanmarks oplagsplads - der er plads til mindst 200 biler

Debat

Folkekirken er således i bund og grund villig til at give afkald på sin "kristne" identitet

Læserbrev: Forleden mødte jeg en afrikansk bekendt, og vi stod på fortovet og fik en snak. Han taler flydende dansk og har været her en lang årrække.

Debat

Debat: Ingen vinder på at blive tvunget ind i et rigidt barselssystem

Debat: Er spørgsmålet om øremærket barsel egentlig familiepolitik eller ligestillingspolitik? For os i Det Konservative Folkeparti er vi ikke i tvivl. Barsel er familiepolitik. Og det er familien, som skal afgøre, hvad der er bedst for dem og deres børn. Det skal hverken EU eller vi politikere blande os i. For os er det ikke noget mål i sig selv, at mænd og kvinder skal tage lige meget barsel. Målet må være at familien selv fordeler, hvem der skal tage barslen. Det er trist, at vi er nået dertil, at samfundets og politikernes mål for ligestilling går forud for friheden til den enkelte og familierne. Men vi skal også lige huske på, at bare fordi nogle politikere og EU beslutter at øremærke barsel til far, betyder det ikke, at han får ret til løn under barsel pr. automatik. Nej han får ret til barselsdagpenge. Hvilket han sådan set allerede har i dag.

Debat

Vi tager i høj grad trafikanterne alvorligt og arbejder seriøst med afspærring og skiltning, men vi kan nok gøre det lidt bedre og takker i den forbindelse for "hippet" fra Lene Vestergaard

Debat

Kun tre pladser i hele kommunen: Vi mangler autocampingpladser i Skanderborg

DEBAT: I Danmark har vi ca. 600 autocampingpladser, men desværre kun tre i Skanderborg Kommune ifølge Dansk Autocamper Forening, og ingen af dem ligger i de bynære områder.

Debat

Redaktørens stol: Nyhedsbrevet Dagens Danmark står tidligere op

Den russiske forfatter Dostojevskij skulle angiveligt engang have sagt: ”At skændes med en kvinde er som at læse avis i stormvejr”. Det var en spids kommentar til den usammenhængende argumentation, han følte sig ramt af, når han diskuterede med en af sine koner.

Debat

Forsvarsministeren: En soldateruddannelse skal åbne døre

Debat: Det er ingen hemmelighed, at danske soldater er blandt de dygtigste inden for deres felt. Vi kan være stolte af den respekt, partnere og allierede har for de danske soldaters faglighed, samarbejdsevner og menneskelige egenskaber. Det skal vi være stolte af.

Debat

Retfærdighed er som metal i frost

Debat

Kronik: Nederlag for USA og Nato - en tragedie for Afghanistan

Ligesom Sovjet måtte opgive efter 10 år, så har USA og Natos nederlag stået klart siden 2010, da den første exitstrategi blev lagt. Danmark forlod Afghanistan i 2013 efter 12 års krig, som har kostet 20 milliarder kroner og 43 danske soldaters liv. I 2017 sendte Danmark igen soldater til Afghanistan, fordi regimet var ved at miste kontrollen.

Annonce