Halalkød ind i valgkampen i Horsens: DF stiller ultimativt krav til ny borgmester

Spidskandidat Claus Kvist Hansen (DF) og Michael Nedersøe, nr. to på listen, satser på, at en af borgmesterkandidaterne, gerne begge, vil arbejde for at udfase halalkød fra Horsens Kommunes offentlige institutioner. Foto: Søren E. Alwan

Halalkød ind i valgkampen i Horsens: DF stiller ultimativt krav til ny borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti vil kun pege på en borgmester, der støtter en udfasning af halalkød i offentlige institutioner, lyder det fra partiets topkandidater, Claus Kvist Hansen og Michael Nedersøe.

Horsens: En borgmesterkandidat, der vil have støtte fra Dansk Folkeparti, skal forpligte sig på at medvirke til at udfase brugen af halalkød i de offentlige institutioner.

Sådan lyder det nu fra Dansk Folkepartis topkandidater, Claus Kvist Hansen og Michael Nedersøe, der med deres krav til Peter Sørensen, Martin Ravn og andre med søde borgmesterdrømme for alvor kridter banen op forud for kommunalvalget 21. november.

- Vi har nu i to valgkampe forsøgt at tage et opgør med religiøse særhensyn, uden held, så nu prøver vi på den her måde. Det kan være, at der er lidt mere lydhørhed her en måned før valget, siger spidskandidat Claus Kvist Hansen, der til Folkebladet siger, at ham som udgangspunkt forventer, at både Peter Sørensen og Martin Ravn vil bakke op om kravet.

- Skulle det kun være en enkelt, så får han vores støtte som borgmester. Får vi opbakning fra begge kandidater, har vi også andre ting, vi kan snakke om, siger Claus Kvist Hansen.

- Og hvis begge kandidater afviser kravet?

- Det her er vores udspil, og så må vi se, hvad der sker, siger Claus Kvist Hansen.

Vi tror på, at byrådet kører bedst med et bredt samarbejde, men engang imellem må man stå fast, når det gælder sager, der er ens hjerteblod.
Claus Kvist Hansen (DF), spidskandidat

Mærkesag for DF

For Dansk Folkeparti er et opgør med religiøse særhensyn, herunder kød, der er slagtet efter religiøse forskrifter, en absolut mærkesag, siger Claus Kvist Hansen.

- Vi lever i et sekulært samfund, og vi insisterer på, at kommunen skal være religiøst neutral, siger han.

De to DF'ere har ikke i dag et overblik over om og i givet fald hvor meget halalkød, der bliver leveret til de kommunale institutioner.

- Det er svært at få et ordentligt svar. Jeg ved, at næsten alt kyllingekød er halalslagtet, også selv om det ikke er mærket sådan. Vi ønsker, at leverandøren skal garantere over for kommunen, at det kød, der leveres, ikke er halalslagtet, eller at der betales de særlige halal-afgifter, der er med til at finansiere moske-byggerier og undertrykkende styrer i Mellemøsten. Kan leverandøren ikke det, må vi finde en anden leverandør, siger Claus Kvist Hansen.

Michael Nedersøe understreger, at Dansk Folkeparti ikke ønsker at forhindre muslimer i at spise halalkød.

- Folk må spise lige, hvad de vil, men hvis man vil have halalkød, må man selv arbejde lidt for det og smøre en madpakke, man kan tage med hjemmefra. Det kan aldrig blive en kommunal opgave, siger han.

Spiller med åbne kort

Dansk Folkeparti vil nu afvente reaktionen fra de øvrige politiske partier.

- Vi tilhører ikke noget valgforbund og står frit i forhold til blokkene. Vi spiller med åbne kort. Faktisk synes jeg, at vores udmelding allerede nu er en god service til de andre partier. Vi kommer ikke med 20 krav i sidste sekund, siger Claus Kvist Hansen.

- Er jeres krav ikke kun noget værd, hvis I bliver tungen på vægtskålen på valgnatten?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Lad os nu se, siger Claus Kvist Hansen.

Ultimatummer er et redskab, der sjældent bliver taget i brug i horsensiansk lokalpolitik. Heller ikke af jeres nuværende gruppeformand, Ole Pilgaard Andersen?

- Jeg vil aldrig forklejne Ole Pilgaard Andersens indsats. Han har gjort det godt, men man må også bare sige, at det er nogle andre, der tegner partiet fra årsskiftet, siger Michael Nedersøe.

- Vi tror på, at byrådet kører bedst med et bredt samarbejde, men engang imellem må man stå fast, når det gælder sager, der er ens hjerteblod. Vi søger den maksimale indflydelse, siger Claus Kvist Hansen.

Halalkød ind i valgkampen i Horsens: DF stiller ultimativt krav til ny borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce