Guide: Syv ting du skal opleve på Middelalderfestivalen


Guide: Syv ting du skal opleve på Middelalderfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelalderfestivalen åbner i dag, og i den anledning guider Folkebladet dig til syv oplevelser, du ikke må gå glip af i løbet af festivalens to dage.

Horsens: Fredag og lørdag er Horsens på den anden ende. Årets Middelalderfestival på Fængslet åbner, og det betyder som altid et væld af spændende oplevelser, der både kan overraske, imponere og gøre de mange festivalgæster klogere.

Festivalpladsen er åben klokken 16-23 fredag og klokken 10-23 lørdag, og som altid er der fri entré. Se det officielle program her.

I anledning af åbningsdagen kommer her Folkebladets guide til syv oplevelser, du ikke må gå glip af. God Middelalderfestival.

1

Åbningsoptoget

Åbningsoptoget byder på en masse mennesker i flot middelalderudklædning. Arkivfoto

Åbningsoptoget er som altid en stor oplevelse, som du heller ikke i år må gå glip af. Det fantastiske optog er fyldt med masser af glade mennesker, der har brugt meget energi på deres gennemførte udklædninger. Også nogle af kommunens byrådsmedlemmer plejer at dukke op i middelalderlige klæder fra top til tå.

Optoget, der lægger ud på Fussingsvej og bevæger sig gennem festivalområdet til Ridderarenaen, markerer åbningen på festivalen. Der er garanti for, at man bliver ramt af den gode gammeldags middelalderstemning anno 2018. I forlængelse af optoget er der, som traditionen foreskriver, åbningstale ved borgmester Peter Sørensen (S), som holder sin åbningstale i Ridderarenaen 17.30-17.45.

Tidspunkt: 17.00-17.30.

Sted: Fussingsvej til Ridderarenaen.

2

Besøg børneområdet tidligt lørdag

Der er masser af sjove aktiviteter for børnene i børneområdet. Ankom tidligt lørdag, så I kan få det hele med. Arkivfoto: Martin Ravn

Har du dine børn med, måske endda de små af slagsen, skal I helt sikkert opleve børneområdet.

Vi anbefaler, at I ankommer tidligt lørdag, allerede ved åbningen kl. 10, da der er færre mennesker på festivalpladsen først på dagen. I børneområdet kan I blandt andet besøge Hr. Olufs telt, hvor der vil være danse-forestillinger, historie-fortælling, kreative workshops og musik. Oplev også levende dyr i Børnebondegården, hvor der er kaninslagtning lørdag 11-11.30 og 16-16.30, lav din egen amulet lørdag 13-13.30 og 15-15.30 og Marionetdukketeater hos Plansjet lørdag 10-10.30, 12-12.30, 13-13.30, 15.15-15.45 og 16.15-16.45.

Tidspunkt: Åben hele festivalen.

Sted: Børneområdet.

3

Klosterhaven og Middelalderkirken

I Klosterhaven kan du dufte og smage på lægeurter fra Endelave Lægeurtehave (billedet). Arkivfoto: Morten Marboe

Kig ind i Klosterhaven og Middelalderkirken i Fængslets nordgård, hvis mylderet på festivalpladsen bliver for meget. Her bør du kunne finde lidt ro og tid til fordybelse. Området er ét af flere nye tiltag på årets festival, og der er mange spændende oplevelser for hele familien.

Duft og smag på vaskeægte lægeurter fra Endelave Lægeurtehave, hør om Johanniterordenens historie og middelalderlig lægekunst og lær at skrive middelalderskrift af skrivernonnen Lise Kirketerp. Både fredag og lørdag aften er der munkesang i kirken.

Tidspunkter: Se det officielle program.

Sted: Klosterhaven og Middelalderkirken.

4

Affyring af middelalderkanon

Der vil lyde mange brag fra Freie Rostocker Fähnleins kanon i løbet af festivalen. Arkivfoto: Søren Smidt

Hvis du befinder dig på festivalpladsen og ikke har fokus rettet mod den middelalderkanon, der affyres flere gange i løbet af festivalen, så frygt ej. Du kommer helt sikkert ikke til at misse det store brag. Men der er meget mere til oplevelsen end braget.

Foreningen bag kanonaffyringen, Freie Rostocker Fähnlein, opfordrer til, at interesserede kigger over til foreningens medlemmer og får en snak om, hvordan de har bygget kanonen, og så kan man også få lov at komme helt tæt på kanonen efter affyring. Ved hver affyring forklarer folkene bag, hvad de gør, og hvor lang afstand publikum skal holde.

Tidspunkter for affyring: Fredag kl. 19 og 21.30, lørdag kl. 11, 16 og 21.30.

Sted: Buen og Buebanen på området øst for Fængslet.

5

Helt ny kampturnering

Der bliver masser af action både i den nye kampturnering og i ridderturneringerne. Arkivfoto: Hanne Nielsen

Det kommer til at gå hårdt for sig, når mange dygtige kæmpere fra flere af verdens bedste hold møder hinanden i festivalens helt nye kampturnering, Tournament of the White Horse. Kæmperne dyster i hold á fem, og de er iført rustninger og bærer sværd, økser og skjolde. Det bliver underholdende, men der bliver ikke kun dystet for sjov. Turneringens præmiesum er på 50.000 kroner, og vinderen findes i finalen, der finder sted lørdag kl. 18.

Ridderturneringerne er forsat en del af Middelalderfestivalen, og som altid skaber kampene begejstring blandt publikum. Det skal også opleves. Fredag 17.45-18.25 og 20.00-20.40. Lørdag 12.30-13.10 og 20.00-20.40.

Tidspunkter: Se den nøjagtige tidsplan for kampturneringen her.

Sted: Ridderarenaen i Fængselsgården.

6

Spændende middelalderboder

Der er masser af mad- og mjødboder på årets festival. Det er bare om at smage på herlighederne. Arkivfoto: Martin Ravn

Når sulten og tørsten melder sig i løbet af festivalen, bør du søge mod en af de mange mad- og drikkeboder. Prøv blandt andet det lokale bryggeri Lundumskov Bryghus' middelalderøl i Borggården eller mjød fra Mjødladen i Buen. Lahrsten Mjød byder på gratis smagsprøver i deres bod i Buen. I Klosterhaven kan du få pølser, pulled pork og salat hos Lions Horsens, og JP Mobilfood har brændte mandler og kandiserede æbler. I børneområdet sælger Opholdsstedet Bollerskov pølser og brød fra grill.

Der er mange flere madboder at vælge mellem, og mange boder sælger også en lang række middelaldersouvenirs.

Tidspunkter: Løbende under festivalen.

Sted: Borggården, Buen, Klosterhaven, Markedspladsen og børneområdet.

7

Middelalderfestivalen i mørke

Stemningen efter mørkets frembrud skal opleves. Den er helt specielt. Arkivfoto: Morten Marboe

Det bliver tidligere og tidligere mørkt, og netop mørket skal opleves på Middelalderfestivalen. For når mørket falder på, bliver stemningen en anden. Masser af levende lys tændes, og lysskæret fra fakler og bål sætter sit præg. I år blev det heldigvis også en mulighed med levende ild til trods for, at afbrændingsforbuddet længe var aktuelt. Forbuddet er nu ophævet, og festivalpladsens forvandling kan nydes af store og små.

Tidspunkter: Solen begynder at gå ned omkring klokken 20.30.

Sted: Hele festivalpladsen.

Guide: Syv ting du skal opleve på Middelalderfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce