Stenhøj bliver del af italiensk koncern: Arbejdspladserne i Barrit bliver

Vi er overbeviste om, at begge selskaber vil drage stor fordel af de synergier, der helt naturligt vil opstå, siger direktør for Nexion, Claudio Spiritelli, i en pressemeddelelse. På fotoet ses også medejer Cynthia Corghi samt Lene og Søren Dyøe Madsen. Foto: Stenhøj

Stenhøj bliver del af italiensk koncern: Arbejdspladserne i Barrit bliver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Størstedelen af aktierne i Stenhøj Gruppen er kommet på italienske hænder, men produktionen i Barrit fortsætter uændret.

Barrit: Stenhøj Gruppen med omkring 190 medarbejdere i Barrit er blevet en del af en stor italiensk koncern.

Nexion S.p.A., som koncernen hedder, har købt 75 procent af aktierne i den mere end 100 år gamle udviklings- og produktionsvirksomhed med datterselskaber i udlandet.

De resterende 25 procent af aktierne ejes fortsat af Lene og Søren Dyøe Madsen.

Sidstnævnte, der forbliver i rollen som direktør for Stenhøj Gruppen, fortæller, at produktionen i Barrit vil fortsætte uændret, og at indgåelsen af aftalen med Nexion er det rigtige og nødvendige skridt at tage som leverandør til autobranchen.

- Det her er en badebillet til at sikre den fremtidige position på et marked, hvor der sker et udskilningsløb i disse år, og hvor ganske få vil stå tilbage som vindere, siger Søren Dyøe Madsen til Folkebladet.

Hvad er Stenhøj?
  • Stenhøj blev grundlagt af Sigurd Stenhøj i 1917.
  • Virksomheden er i Danmark mest kendt for deres Stenhøj- løftere, men producerer en lang række produkter til autobranchen, der sælges over hele verden.
  • Gruppen består i dag af 16 datterselskaber i 11 lande, beskæftiger 660 medarbejdere og eksporterer til mere end 60 lande på verdensplan.
  • Stenhøj etablerede sig i 2017 i Australien med selskabet Stenhøj Australia, og kort efter blev Australiens svar på Stenhøj, Molnar, købt.
  • Nexion, som Stenhøj kommer ind under, har hovedkvarter i regionen Reggio Emillia i Italien. Koncernen er verdensledende i den såkaldte automotive industri.

Forventer at vokse

Nexions fremstiller bl.a. dækskiftere og hjuludmålere.

Stenhøj Gruppen, der er mest kendt for autolifte, er ikke i direkte konkurrence med koncernen, og det er med til at gøre den til en naturlig partner, forklarer Søren Dyøe Madsen.

- Det er en stærk konstellation, siger han.

Blandt medarbejderne, både dem i Barrit og dem i datterselskaberne i udlandet, er der blevet spurgt til, hvad partnerskabet vil betyde for dem.

- Jeg har kunnet fortælle dem, at jeg forventer, at det her vil tilføre arbejdspladser i produktionen. I Danmark såvel som Tyskland, siger Søren Dyøe Madsen.

Derudover vil der for medarbejderne ikke være ændringer, uddyber direktøren.

Ikke udsigt til flytning

Han ser ikke grund til at frygte, at Nexion på et tidspunkt i fremtiden vil lukke i Barrit og flytte produktionen til et andet land.

- Det vil være højst usandsynligt, at sådan noget sker. De kompetencer, vi har her i Barrit, findes ikke andre steder, siger Søren Dyøe Madsen.

Stenhøj Gruppens strategi bliver der ikke ændret på.

- Vi kører videre efter planen, som vi har lagt, siger Søren Dyøe Madsen, der arbejder efter en overordnet målsætning om, at Stenhøj Gruppen skal opnå større udbredelse i verden.

Stenhøj Gruppen præsterede i seneste regnskabsår en omsætning på 809 mio. kr, hvilket var en stigning på 16 procent. Det er rekord i virksomhedens lange historie. Omsætningen ventes at runde 900 mio. kr. i indeværende år.

Medtalt Stenhøj Gruppens små 700 medarbejdere vil Nexion-koncernen tælle over 2000 ansatte

Stenhøj bliver del af italiensk koncern: Arbejdspladserne i Barrit bliver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce