Ventilationsanlæg med 44 års forspring

Nilan vandt for nylig Hedensted Kommunes erhvervspris 2018. - Virksomheden er et mønstereksempel, som formår at bygge viden og kundefordele ind i sine produkter, sagde Hedensteds socialdemokratiske borgmester Kasper Glyngø ved prisoverrækkelsen. Foto: Carsten Ingemann

Ventilationsanlæg med 44 års forspring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nilan A/S har med stor succes leveret produkter til lavenergihuse, siden kunderne gik med islandske sweatere og fodformede sko. For nylig løb den fremsynede virksomheden med årets erhvervspris i Hedensted.

HEDENSTED: Nilan producerer nogle af Europas bedste varmepumper og ventilationsanlæg, og virksomheden er efter 44 år i branchen fortsat en teknologisk frontløber.

- Videns- og erfaringsmæssigt har vi et forspring på godt 44 år i forhold til vores dygtige konkurrenter. Vi har været med siden 1974, da det mest var folk i islandske sweatere og fodformede sko, der interesserede sig for vores produkter, fortæller Torben Andersen, stifter og indehaver af Nilan A/S med hovedsæde i Hedensted.

Nilan leverer moderne og bæredygtige ventilationsanlæg til private boliger og større anlæg til industrier og institutioner. Virksomheden har gennem de seneste år investeret massivt i automatisering og optimering af produktionen. I 2016 investerede virksomheden 80 mio. kroner i maskinparken for at tredoble kapaciteten.

Nilan udvikler og producerer energivenlige ventilations- og varmepumpeløsninger, der sikrer et godt indeklima og et lavt energiforbrug.

- Herhjemme leverede vi produkter til de første energivenlige boliger på Thyholm i Nordvestjylland, senere fulgte leverancer til byggerier i Østrig og Tyskland. Internationaliseringen af Nilan har været støt stigende siden grundlæggelsen i 1974. Vi er i dag repræsenteret i størstedelen af Europa, og i kraft af anerkendelsen af vores kompetencer og produkter fortsætter ekspansionen, pointerer Torben Andersen.

Nilan har som førende leverandør til lavenergiboliger en enorm viden om at gøre netop denne boligtype beboelig. En række hensyn skal inddrages; lavenergihuse er godt isolerede, de er meget lufttætte.

- Derfor bliver der hurtigt for varmt, men vi kan med vores produkter levere et yderst behageligt indeklima med et uhyre lavt energiforbrug, siger Torben Andersen.

Vinder af Hedensted Kommunes erhvervspris 2018
Nilan A/S fik onsdag 9. januar overrakt Hedensted Kommunes erhvervspris 2018 i forbindelse med nytårskuren for det lokale erhvervsliv. - Virksomheden er et mønstereksempel, som formår at bygge viden og kundefordele ind i sine produkter, sagde Hedensteds socialdemokratiske borgmester Kasper Glyngø ved prisoverrækkelsen, og i begrundelsen hed det blandt andet:

- Nilan har et stærkt brand inden for sin branche såvel nationalt som internationalt.

- En virksomhed, som præsterer flotte vækstrater og solide resultater.

- En teknologisk frontløber, som arbejder målrettet med at finde nye og bæredygtige løsninger. Og så er den et mønstereksempel på en virksomhed, som formår at bygge viden og kundefordele ind i sine produkter.

- Når dommerkomiteens valg er faldet på virksomheden, skyldes det også i høj grad det eksemplariske forhold, der eksisterer mellem virksomhed og medarbejdere.

- Listen med jubilarer er lang, og der arbejdes målrettet med kompetenceudvikling for at bevare det høje teknologiske og kvalitetsmæssige niveau.
Nilan beskæftiger 130 medarbejdere i produktionen i Hedensted. Foto: Carsten Ingemann
Nilan beskæftiger 130 medarbejdere i produktionen i Hedensted. Foto: Carsten Ingemann

Gamle trofaste kunder

- Vi er væsentligt dyrere end vores konkurrenter, men vores kunder bliver ved med at købe hos os, fortæller han.

Mange af de 440.000 anlæg, Nilan leverede i 1970'erne og 1980'erne trænger i dag til at blive skiftet ud, og virksomheden bliver løbende kontaktet af gamle kunder, som kræver et nyt anlæg, som kan det samme som det gamle, for de vil helst købe et nyt hos Nilan.

- Vores basisprodukter sælger bedst på det nære, skandinaviske marked, mens vores dyrere og mere avancerede produkter sælger godt på markeder med mange velstillede kunder som i Norge, Schweiz, Østrig, i det sydlige Tyskland og i Norditalien, fortæller Torben Andersen.

Nilan har gennem alle årene fokuseret på at være på forkant med den teknologiske udvikling for at være i stand til at producere nogle af de mest energibesparende ventilationsanlæg og varmepumper på markedet. De første skridt blev taget i kølvandet på oliekrisen i 1970'erne.

Nilan A/S
Hjemsted: Hovedsæde i Hedensted og en fabrik i Esbjerg.Omsætning 2017/18: Ikke oplyst.

Resultat 2017/18: 50 mio. kroner

Forventet vækst i år: Cirka 10 procent

Antal ansatte: 130 i Hedensted, 30 i Esbjerg og cirka 90 fordelt på 20 lande.
Produktionen hos Nilan A/S i Hedensted er automatiseret, og for fire år siden investerede virksomheden 80 mio. kroner i ny teknologi og tredoblede dermed kapaciteten. Foto: Carsten Ingemann
Produktionen hos Nilan A/S i Hedensted er automatiseret, og for fire år siden investerede virksomheden 80 mio. kroner i ny teknologi og tredoblede dermed kapaciteten. Foto: Carsten Ingemann

Markedets bedste værdiskaber

- Krisen betød, at vi begyndte at isolere vores bygninger for at spare energi. Det medførte et behov for løsninger, der kunne sikre et godt og sundt indeklima i de mere tætte bygninger, et behov som Nilan opfyldte, og sådan er det stadig. Vores løsninger er fremtidens løsninger, de reducerer energiforbruget og skåner dermed miljøet.

Miljøbevidsthed er en af grundpillerne i virksomhedens eksistensgrundlag. Derfor er ikke kun løsningerne, men også produktionen miljøvenlig.

- Vi bruger miljøvenlige materialer og fokuserer på genanvendelse og minimering af spild. Derudover bestræber vi os hele tiden på at sikre en endnu bedre energioptimering i udviklingen af vores produkter. Vi baserer vores forretning på en simpel filosofi: For at blive kundernes foretrukne valg, skal vi være markedets bedste værdiskaber set ud fra en totaløkonomisk betragtning.

- En kort tilbagebetalingstid via lave driftsomkostninger og en lang levetid er forudsætningen for, at vi kan tilbyde de totaløkonomiske bedste anlæg. Nøglen til at opnå dette er kvalitet, hedder det på virksomhedens hjemmeside.

Et ventilationsanlæg skal køre 24 timer i døgnet, alle dage i løbet af et år. Det bliver til mere end 8700 timer. Derfor er kvalitet et afgørende parameter for produktets levetid.

Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann

Ventilationsanlæg med 44 års forspring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce