Indtjening i stor Horsens-virksomhed er styrtdykket: Direktør tror på fremgang i år

Amcor producerer fleksibel emballage her på Hattingvej i Horsens, og p.t. beskæftiger det ca. 290 ansatte. Arkivfoto

Indtjening i stor Horsens-virksomhed er styrtdykket: Direktør tror på fremgang i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emballage-markedet er presset, og det har sat sine spor i nøgletallene hos Amcor Flexibles i Horsens. Sidste års resultat er det mindste i 10 år, men nu tikker ordrerne ind, medarbejdere kommer til, og direktøren ser lyst på fremtiden.

Horsens: Trods en omsætning på næsten 596 mio. kr. er Amcor Flexibles Denmark udfordret.

Det fremgår af et nyligt aflagt årsregnskab for perioden 1. juli 2017-30. juni 2018.

Virksomheden på Hattingvej i Horsens, der producerer og sælger fleksibel emballage til fødevare-, tobaks- og medicinal-industrien, omsatte for knap 10 mio. kr. mindre end året før, men indtjeningen dykkede i højere grad. Bruttoresultatet beløb sig til ca. 74,5 mio. kr. mod ca. 99,4 mio. kr. året forinden, og på bundlinjen blev resultatet før skat reduceret fra ca. 26,7 mio. kr. til ca. 8,9 mio. kr.

Overkapacitet presser prisen

Faldet i omsætningen skyldes især en ændret kundeportefølje, som der endnu ikke er fuldt kompenseret for, lyder det i ledelsens beretning.

Adm. direktør Per Nørgaard forklarer uddybende, at flere kunder har konsolideret sig, og at dét har ramt Amcors forretning.

Samtidig er indtjeningen presset, fordi konkurrence - ja ligefrem overkapacitet - på det europæiske marked er med til at presse priserne ned, forklarer direktøren.

Amcor eksporterer ca. 90 pct. af produktionen fra Horsens, fortrinsvis til det amerikanske og det europæiske marked.

Stærk ordre-indgang nu

Priskonkurrencen i Europa har i flere år presset indtjeningen i Amcor.

Årets resultat svarer til en tredjedel af resultatet året før, men ser man blot to år længere tilbage, var resultatet ca. 83,6 mio. kr. På tre år er overskuddet altså reduceret med 89 pct.

Resultatet er under det forventede niveau, lyder det i ledelsens beretning. Per Nørgaard ønsker ikke at præcisere forventningerne, når det gælder det seneste regnskabsår.

Til gengæld er der i regnskabet sat tal på forventninger for indeværende år, nemlig et resultat i størrelsen 15-20 mio. kr.

- Vi har en stærk ordre-indgang lige nu og ser optimistisk på det kommende år, fastslår direktøren.

Har fyret, men ansætter nu igen

Af regnskabet fremgår det, at der i løbet af året i gennemsnit var 299 ansatte, hvilket er 11 flere end året før.

Før finanskrisen var der næsten dobbelt så mange medarbejdere i Amcor, men ad flere omgange har virksomheden måtte tilpasse kapaciteten med fyringer til følge. Senest efter sommerferien 2018.

- Ja, det er rigtigt, siger Per Nørgaard, som dog ikke ønsker at sætte tal på seneste nedskæring i medarbejderstaben.

- Men for første gang længe er vi begyndt at ansætte igen. I løbet af efteråret havde vi en god ordreindgang og kom tilbage på ca. 290 ansatte. Det niveau forventer vi fortsat at holde, siger han.

Bliver i Horsens

Amcor Flexibles Denmark er ejet af en australsk moderkoncern, men der ingen planer om at rykke produktionen ud af Horsens.

- Bestemt ikke. Amcor investerer stadig store beløb i virksomheden i Horsens, og det er helt sikkert, at vi bliver her, fastslår Per Nørgaard.

- Vi har f.eks. netop afsluttet investeringen i en ny stor flexotryk-maskine, forklarer han.

I samarbejde med kunder og leverandører udvikler og tilpasser Amcor løbende kunde-specifikke emballage-løsninger, og flere er videreudviklet i løbet af regnskabsåret, fremgår det af regnskabet.

Indtjening i stor Horsens-virksomhed er styrtdykket: Direktør tror på fremgang i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce