Erhvervsminister håber på mere vækst i spilvirksomheder

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) glæder sig til at se vækstteamets anbefalinger for de kreative erhverv, som også omhandler den digitale spilbranche. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Erhvervsminister håber på mere vækst i spilvirksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) roser den danske spilbranche for de hidtidige resultater, og han ser yderst positivt på fremtiden for branchen.

DANMARK: - Branchen har de senere år leveret enormt flotte resultater og er gået hen og er blevet en milliardindustri i Danmark. Den globale spilindustri har vokseværk, og den vækst skal danske spilselskaber også have del i. Så jeg er meget optimistisk på vegne af den danske spilbranche, og jeg ser frem til at samarbejde med branchen, så den kan vokse endnu mere.

Hvordan vil du bakke branchen op? - Regeringen har nedsat Vækstteam for kreative erhverv, som skal give anbefalinger til fremtidssikrede vækstvilkår for blandt andet spilbranchen. De anbefalinger ser jeg meget frem til at modtage her i løbet af i efteråret, så jeg med branchens egne anbefalinger i ryggen kan bidrage til dens ambitioner om flere vækstvirksomheder og en fordobling af milliardomsætningen i 2020. I vores forslag til finansloven for 2019 har regeringen samtidig afsat 10 mio. kroner over de næste fire år til at fremme eksporten i Danmark. Ud over at det skal fremme vækst og udvikling inden for e-sport, vil det også give den danske spilbranche nye muligheder for at markedsføre sig internationalt og rekruttere IT-talenter.

Hvilke krav stiller du til branchen? - I kommer ikke til at se mig stille mange nye krav eller bidrage til bureaukrati som erhvervsminister. Til gengæld vil jeg meget gerne afskaffe og forsimple regler, og det håber jeg, at resten af Folketinget vil bakke op om. Min prioritet er at skabe gode og enkle rammer for spilbranchen, så virksomhederne kan fokusere på at gøre det, de er bedst til. Nemlig at udvikle spændende spil, drive deres forretning og skabe vækst. Har du et særligt budskab til branchen? - Jeg håber meget, at den danske spilbranche vil spille aktivt ind til arbejdet i Vækstteam for kreative erhverv og bagefter samarbejde med regeringen om at føre dem ud i livet og skabe endnu bedre rammevilkår for branchen i Danmark.

Er der noget branchen selv bør gøre? - Branchen skal fortsætte det gode arbejde. Og så håber jeg, at de virksomheder, der buldrer frem lige i øjeblikket og oplever stor succes, vil dele deres erfaringer med fremtidens iværksættere, så vi får skabt grundlaget for flere nye vækstvirksomheder i branchen.

Vækstteam for kreative erhverv
Jacob Holm, adm. direktør i Fritz Hansen A/S (formand)Mona Juul, adm. direktør i EnvisionMathias Gredal Nørvig, adm. direktør i SYBOChristian Have, kreativ direktør i Have KommunikationMorten Strunge, kommerciel direktør i Storytel Sweden ABMette Kynne Frandsen, adm. direktør & Partner i Henning Larsen ArchitectsMichael Obel, producent og ejer af Thura Film og All Right BiograferTroels Seidenfaden, tidligere ejer af Seidenfaden DesignTrine Jepsen, direktør i Fonden Nørre VosborgBo Bjerggaard, ejer af Galleri Bo BjerggaardKenneth Plummer, adm. direktør i Ronald A/SVigga Svensson, bestyrelsesmedlem i Vigga.AS A/SPeter Lodahl, direktør for CPH Opera Festival og kongelig operasolistDe kreative erhverv omhandler blandt andet mode, digital indholdsproduktion, arkitektur, design og reklame.

Erhvervsminister håber på mere vækst i spilvirksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce