Bedemænd sælger forretning og rejser: Vi har ikke holdt fri i fem år

Elo Andersen og Kirsten Cato har på fem år åbnet ligeså mange bedemands-forretninger i Hedensted og omegn, men nu vil de ikke længere. De trænger til at holde fri og har derfor solgt deres virksomhed. Foto: Camilla Bo Krefeld

Bedemænd sælger forretning og rejser: Vi har ikke holdt fri i fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirsten Cato og Elo Andersen har på fem år skabt et lille imperium af bedemandsforretninger. Nu sælger de virksomheden og rejser ud i Europa.

Hedensted: Da Kirsten Cato og Elo Andersen åbnede Den Lokale Bedemand i Hedensted i 2014, var det tanken, at det skulle være et deltidsjob for begge. Det blev det ingenlunde. Parret har haft rygende travlt, og de har udvidet forretningen hvert eneste år, således at der nu foruden Hedensted er afdelinger i Juelsminde, Vejle, Kolding og Horsens.

Men her slutter eventyret. De to lokale bedemænd, der også privat danner par, har netop solgt deres forretning for i en alder af 55 og 53 år endnu engang at kaste sig ud i noget nyt. Hvad, det skal være, ved de ikke endnu - men dagene som bedemænd er forbi.

- Det har været et godt og spændende arbejde, men vi har ikke holdt fri i fem år. Vi har stået til rådighed i døgndrift syv dage om ugen, og nu trænger vi til ikke at arbejde så meget, siger Elo Andersen om beslutningen.

Når telefonen ringer, så tager man den. Sådan er det at være bedemand - man er til rådighed døgnet rundt. Det har vi været glade for, men nu trænger vi også til at holde fri.
Elo Christensen
Kirsten Cato og Elo Andersen har solgt Den Lokale Bedemand til kollegaen fra Odder Jakob Houlkjær. Foto: Camilla Bo Krefeld
Kirsten Cato og Elo Andersen har solgt Den Lokale Bedemand til kollegaen fra Odder Jakob Houlkjær. Foto: Camilla Bo Krefeld

Har det bedst op af bakke

Kirsten Cato, der tidligere har arbejdet i daginstitutioner og med børn familiepleje, er arbejdsløs pr. 1. december, mens Elo Andersen fortsætter nogle måneder endnu, inden han slipper det helt.

Det ligger dog fast, at parret til april starter deres autocamper for at drage tre måneder ud i Europa.

- Vi trænger til at holde ferie, og så finder vi ud af, hvad vi skal lave, når vi kommer hjem, siger Elo Andersen, som tidligere har arbejdet på kontor inden for betonbranchen.

For nogle vil det måske være angstprovokerende at kaste sig ud på dybt vand og blive arbejdsløse begge to på en gang, men sådan har bedemands-parret det ikke.

- Det var også helt nyt, da vi som nyuddannede bedemænd åbnede forretning for fem år siden, men vi gjorde det godt og er stolte af det, vi har opnået. Nu er vi klar til en ny udfordring. Vi er ikke bange for at springe ud i noget - faktisk kan jeg bedst lide, når det er lidt op af bakke, siger Elo Andersen.

Det er vores hjertebarn

De første år som bedemænd var det også op af bakke, eller i hvert fald hårdt arbejde for parret, som ikke alle steder fik en god modtagelse.

- Der var andre, der følte sig trådt over tæerne, fordi vi kunne gøre det så billigt. Og vi vandt mange markedsandele. Flere har også været interesseret i at købe vores forretning, men vi har været ret kræsne i forhold til at finde den rigtige, siger Elo Andersen.

Valget faldt på en kollega fra Odder, Jakob Houkjær, som parret har et godt forhold til.

- Ham kender vi, og ham kan vi anbefale. Det er vores hjertebarn, vi sælger, og derfor er det vigtigt, at vi har fundet en køber, vi kan være bekendt, siger de.

Bedemænd sælger forretning og rejser: Vi har ikke holdt fri i fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce