Annonce
Kultur

Wall of Sound og Horsens Middelalderfestival aflyst: To nye koncepter bliver født

Både Horsens Middelalderfestival og Wall of Sound er aflyst i 2021 og afholdes i stedet i 2022. Foto: Michael Svenningsen
Festivalen Wall of Sound i maj og Horsens Middelalderfestival i august bliver begge aflyst grundet corona, det oplyser Horsens Kommune mandag. I stedet opstår to helt nye koncepter.

Horsens: Festivalen Wall of Sound, der skulle afholdes den 28. og 29. maj, og Horsens Middelalderfestival, der skulle afholdes i august, er aflyst. Sådan lyder meldingen mandag i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

- Med de restriktioner, der er kommet, kan vi på ingen måde komme i nærheden af at lave festival, der minder om det, vi kender. Så vi lægger os ind i koret af nærmest alle større danske festivaler, som aflyser på stribe, fortæller kultur- og eventchef i Horsens Kommune, Lasse Schuleit.

I sidste uge blev et stort flertal i Folketinget enige om en genåbningsplan for blandt andet kulturlivet. Her fremgik det, at festivaler og større koncerter fra den 21. maj kan åbne for maksimalt 2000 deltagere i sektioner med 200 og fra den 1. august for maksimalt 5000 deltagere i sektioner med 500.

Annonce

Nye koncepter

I Horsens har man dog har været lidt længere tid om at komme med en udmelding om sommerens festivaler end mange andre festival- og koncertarrangører, der var hurtige til at smide håndklædet i ringen.

- Vi har arbejdet med forskellige scenarier, undersøgt mulighederne og tænkt os grundigt om. I stedet for kun at aflyse har det været vigtigt for os at kunne præsentere nogle alternativer. I stedet for kun at lukke ned og sige, vi ses i 2022, så har vi tænkt hurtigt og født et par nye koncepter, så vi sikrer, at borgerne i og uden for Horsens stadig får mulighed for at opleve noget, der lugter bare lidt af festival, siger Lasse Schuleit.

Kulturoplevelser i Horsens i 2021

  • Den 10.-13. juni gentages Horsens Hideouts med arrangementer på særlige steder i Horsens midtby. I år bliver det større med flere aktører involveret. Programmet byder blandt andet på koncerter, byvandringer og open-air-baggårds-film. 
  • I hele september måned tilbydes en række koncerter og events under navnet September Sounds i det nye ungekulturhus, Platform K. 
  • I september åbner også Kulturstationen i udvidet form, når stedet lancerer et nyt weekendkoncept, hvor børn, unge og deres familier kan deltage i workshops, events og forestillinger hver weekend . 
  • Horsens Teaterfestival afvikles den 17.-19. september og fylder byen med et udvalg af dansk scenekunst til børn og unge. I år udvides festivalen desuden med et ungeprogram på Fængslet.
  • I stedet for Horsens Middelalderfestival i august planlægges en række mindre arrangementer, der skal give horsensianerne oplevelsen af middelalderstemning. 
  • Den 9.-10. oktober afholdes Nordeuropas største krimifestival, Krimimessen, der er skubbet fra marts, på Fængslet. Her kan man opleve internationale forfattere, prisuddelinger og talks. 

Derfor præsenteres to helt nye koncepter i samme ombæring som aflysningen .

Wall of Sound får en lillesøster i form af September Sounds, hvor man i løbet af hele september måned vil tilbyde forskellige mindre koncerter og arrangementer. Det kommer til at ske i det nye ungekulturhus, Platform K, og kommer dermed til at indgå som en del af åbningsfesten for kulturhuset.

Arrangementerne kommer især til at henvende sig til det unge publikum. Der er ikke indgået nogle endelige aftaler med artister til September Sounds endnu, oplyser Lasse Schuleit.


Med de restriktioner, der er kommet, kan vi på ingen måde komme i nærheden af at lave festival, der minder om det, vi kender. Så vi lægger os ind i koret af nærmest alle større danske festivaler, som aflyser på stribe.

Kultur- og eventchef i Horsens Kommune, Lasse Schuleit.


Wall of Sound afholdes i stedet den 20.-21. maj 2022.

Horsens Middelalderfestival, der normalt tiltrækker 50-60.000 mennesker, erstattes i år af en række mindre arrangementer, hvor horsensianerne kan få mulighed for at opleve middelalderstemningen. Konceptet er under udvikling og har endnu ikke fået sit navn.

Horsens Middelalderfestival afholdes i stedet i 2022 den 19.-20. august.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Entreprenør leverer rekordhøj omsætning og indtjening: Med glade medarbejdere følger tilfredse kunder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Borgerne på Sverigesvej reagerer: Folk har for meget fart på ned ad bakken

Leder For abonnenter

Folkefest i Parken: Danmark lever. Vi skal videre

Odder

Voldsom brand i rækkehus: Tydelige flammer og sort røg

Kultur

Nu skal EM-festen i gang i Horsens: Streetfoodmarked viser Danmark-Wales på storskærm

Hedensted

Million-renovering af svømmehal udskydes: Ingen håndværkere har tid

Navne For abonnenter

Jimmy droppede frisk-fyr-facaden og mærkede efter: Jeg står bedre her på jorden nu

Horsens

Oversigt: Her kan du være med til at sende heksen til Bloksbjerg

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Syv buttede babyer og syv røde pølser på vej til Campus

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Sport

Gammel topbokser omtalt som død ved en fejl: - Det var en flot nekrolog. Den må I gerne bringe igen, når jeg er død

Horsens For abonnenter

Borgmester slår fast: Byggeri af spejderhus ved Nørrestrand er ikke udtryk for en glidebane

Horsens

Før lå her en losseplads: Nu er Horsens nye grønne åndehul klar til indvielse

Annonce