Annonce
Kultur

Wall of Sound og Horsens Middelalderfestival aflyst: To nye koncepter bliver født

Både Horsens Middelalderfestival og Wall of Sound er aflyst i 2021 og afholdes i stedet i 2022. Foto: Michael Svenningsen
Festivalen Wall of Sound i maj og Horsens Middelalderfestival i august bliver begge aflyst grundet corona, det oplyser Horsens Kommune mandag. I stedet opstår to helt nye koncepter.

Horsens: Festivalen Wall of Sound, der skulle afholdes den 28. og 29. maj, og Horsens Middelalderfestival, der skulle afholdes i august, er aflyst. Sådan lyder meldingen mandag i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

- Med de restriktioner, der er kommet, kan vi på ingen måde komme i nærheden af at lave festival, der minder om det, vi kender. Så vi lægger os ind i koret af nærmest alle større danske festivaler, som aflyser på stribe, fortæller kultur- og eventchef i Horsens Kommune, Lasse Schuleit.

I sidste uge blev et stort flertal i Folketinget enige om en genåbningsplan for blandt andet kulturlivet. Her fremgik det, at festivaler og større koncerter fra den 21. maj kan åbne for maksimalt 2000 deltagere i sektioner med 200 og fra den 1. august for maksimalt 5000 deltagere i sektioner med 500.

Annonce

Nye koncepter

I Horsens har man dog har været lidt længere tid om at komme med en udmelding om sommerens festivaler end mange andre festival- og koncertarrangører, der var hurtige til at smide håndklædet i ringen.

- Vi har arbejdet med forskellige scenarier, undersøgt mulighederne og tænkt os grundigt om. I stedet for kun at aflyse har det været vigtigt for os at kunne præsentere nogle alternativer. I stedet for kun at lukke ned og sige, vi ses i 2022, så har vi tænkt hurtigt og født et par nye koncepter, så vi sikrer, at borgerne i og uden for Horsens stadig får mulighed for at opleve noget, der lugter bare lidt af festival, siger Lasse Schuleit.

Kulturoplevelser i Horsens i 2021

  • Den 10.-13. juni gentages Horsens Hideouts med arrangementer på særlige steder i Horsens midtby. I år bliver det større med flere aktører involveret. Programmet byder blandt andet på koncerter, byvandringer og open-air-baggårds-film. 
  • I hele september måned tilbydes en række koncerter og events under navnet September Sounds i det nye ungekulturhus, Platform K. 
  • I september åbner også Kulturstationen i udvidet form, når stedet lancerer et nyt weekendkoncept, hvor børn, unge og deres familier kan deltage i workshops, events og forestillinger hver weekend . 
  • Horsens Teaterfestival afvikles den 17.-19. september og fylder byen med et udvalg af dansk scenekunst til børn og unge. I år udvides festivalen desuden med et ungeprogram på Fængslet.
  • I stedet for Horsens Middelalderfestival i august planlægges en række mindre arrangementer, der skal give horsensianerne oplevelsen af middelalderstemning. 
  • Den 9.-10. oktober afholdes Nordeuropas største krimifestival, Krimimessen, der er skubbet fra marts, på Fængslet. Her kan man opleve internationale forfattere, prisuddelinger og talks. 

Derfor præsenteres to helt nye koncepter i samme ombæring som aflysningen .

Wall of Sound får en lillesøster i form af September Sounds, hvor man i løbet af hele september måned vil tilbyde forskellige mindre koncerter og arrangementer. Det kommer til at ske i det nye ungekulturhus, Platform K, og kommer dermed til at indgå som en del af åbningsfesten for kulturhuset.

Arrangementerne kommer især til at henvende sig til det unge publikum. Der er ikke indgået nogle endelige aftaler med artister til September Sounds endnu, oplyser Lasse Schuleit.


Med de restriktioner, der er kommet, kan vi på ingen måde komme i nærheden af at lave festival, der minder om det, vi kender. Så vi lægger os ind i koret af nærmest alle større danske festivaler, som aflyser på stribe.

Kultur- og eventchef i Horsens Kommune, Lasse Schuleit.


Wall of Sound afholdes i stedet den 20.-21. maj 2022.

Horsens Middelalderfestival, der normalt tiltrækker 50-60.000 mennesker, erstattes i år af en række mindre arrangementer, hvor horsensianerne kan få mulighed for at opleve middelalderstemningen. Konceptet er under udvikling og har endnu ikke fået sit navn.

Horsens Middelalderfestival afholdes i stedet i 2022 den 19.-20. august.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fra to mand i en kælder til 35 ansatte: Selv exceptionelle fragtproblemer stopper ikke smykkesucces fra Horsens

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hospitalet presset til at aflyse planlagte operationer for at sikre sengepladser nok til akutte patienter

Horsens For abonnenter

DR-vært i skarp kritik af arkitekturen på Lilli Gyldenkildes Torv: - Hvordan kan det lade sig gøre, at man i 2021 bygger sådan her inde i centrum af en by?

Horsens

Formand jubler: Forlig betyder rigtig meget for oplandet

AC Horsens For abonnenter

Taktisk snilde fik kampen til at tippe til AC Horsens fordel: Derfor giver det grund til optimisme, at AC viste taktisk omstillingsparathed mod Nykøbing FC

Navne

Leg i klasseværelset bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

AC Horsens

Videoanalyse: På to punkter var AC Horsens afgørende bedre, da Nykøbing blev besejret

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Horsens For abonnenter

Naboer i oprør over dement mands chikane: Har sendt protestbrev til borgmesteren

AC Horsens

Uvante målscorere bombede igen: Midterforsvarer og wingback har nu scoret halvdelen af AC Horsens' ligamål i sæsonen

Annonce