Annonce
Brædstrup

Vivi vil hjælpe både krop og sjæl

Vivi Holst har droppet jobbet som sygeplejeske til fordel for et liv som selvstændig. Nu hjælper hun mennesker med smerter ved at give kropsterapi i hjemmet i Brædstrup, hvor hun også giver gode råd om kost og madvaner som madmentor. Foto: Henrik Sandvad

Vivi Holst fra Brædstrup måtte sidste år stoppe som sygeplejerske gennem 34 år på grund af stress. Nu vil hun hjælpe andre til godt velvære som kropsterapeut og madmentor.

Brædstrup: Det handler om både fysisk og psykisk velvære, når 58-årige Vivi Holst tager imod sine nye "patienter" på Lindeallé i Brædstrup. Her har hun netop åbnet sin egen konsultation som både kropsterapeut og madmentor, og de første kunder er også begyndt at kigge ind.

- Det har været en stille start, men mit håb er selvfølgelig, at det er noget, jeg kan komme til at leve af. Jeg synes, det er spændende at arbejde med mennesker og gøre en forskel for folk. Jeg bliver altid så glad, når folk siger, at nu føler de, der er blevet mere plads til dem selv efter én af mine behandlinger, siger Vivi Holst og smiler.

Annonce

Det er ikke, fordi det har været en drøm for mig at blive selvstændig. Sådan har omstændighederne bare været, men jeg kan godt lide, at jeg selv kan bestemme over mit eget arbejdsliv nu.

Vivi Holst

Sin egen chef

Der er ellers vendt op og ned på Vivi Holsts arbejdsliv inden for det seneste år. I 2017 stoppede hun som visitator i Vejle Kommune efter 34 år i sundhedsvæsenet, hvor hendes uddannelse som sygeplejerske havde bragt hende vidt omkring som både mellemleder på et plejecenter, hjemmeplejen og med ansvaret for at bevilge hjælp til handicappede borgere.

Jobbet som visitator blev imidlertid for hårdt, og hun gik ned med stress, og derfor valgte hun sidste år at stoppe i sit fag. Siden tog hun en uddannelse som kropterapeut og madmentor, og nu er hun klar til jobbet som selvstændig.

- Det er ikke fordi, det har været en drøm for mig at blive selvstændig. Sådan har omstændighederne bare været, men jeg kan godt lide, at jeg selv kan bestemme over mit eget arbejdsliv nu, siger Vivi Holst.

Hjælper folk med smerter

Med kropsterapi hjælper Vivi Holst nu sine patienter med smerter og spændinger i kroppen, ligesom det også kan afhjælpe psykiske udfordringer som stress, angst og lettere depressioner. Som tidligere sygeplejerske ved hun også, hvor hendes begrænsninger er.

- Hvis der er noget, jeg ikke kan klare, er jeg ikke bleg for at henvise til en læge. Jeg havde én med en diskusprolaps, men der kunne jeg med det samme se, at det skulle jeg ikke røre ved. Når folk kommer op på briksen, handler det ikke om mig, men om at de skal få det bedre. Derfor kender jeg også mine begrænsninger, siger Vivi Holst.

Fri for dårlige madvaner

Som madmentor hjælper Vivi også folk med overvægt. Ifølge hende handler vægttab i lige så høj grad om at få det hele menneske med og ikke bare gå på en skrap kur. Hun hjælper således folk med at bryde destruktive madmønstre og hjælper mennesker, som kæmper med overspisning, trøstespisning, negativ kropsopfattelse eller madafhængighed.

- Jeg har selv prøvet samtlige slankekure, og de er mislykkedes hver og én. Jeg forstår derfor mekanismerne bag det at spise på følelser, og hvorfor det at tabe sig ikke handler om at lukke munden og lette røven. Derfor kan jeg hjælpe folk, der kæmper med et forstyrret forhold til mad og for eksempel har "yoyo-vægt". Som madmentor kan jeg hjælpe folk med at sætte følelserne fri. Ikke bare fra et problematisk spisemønster, men også fra kropsskam og den selvlede, der følger med, siger Vivi Holst.

Selvom Vivi Holst er stoppet som sygeplejerske, glæder hun sig over, at hendes nye job ikke er langt fra sit tidligere erhverv.

- Jeg har altid arbejdet med kroppen og sundhed som sygeplejerske. Det gør jeg egentlig stadig, men bare på en anden måde nu, siger Vivi Holst med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce