Annonce
Horsens

Venstre i Horsens starter på en frisk - skal have to nye formænd og en ny folketingskandidat

Per Svendsen (til venstre) stopper som formand for Venstres Kommuneforening (pressefoto). Birger Kaas (midten) stopper som formand for kredsbestyrelsen (foto: Morten Pape), mens Birte M. Andersen (til højre) har meddelt, at hun ikke længere ønsker at være Horsens-kredsens folketingskandidat (pressefoto). Collage: Morten Seest
Partiets kommuneforening forsøger sig med et fysisk møde 9. juni - dagen efter, at forsamlingsforbuddet ventes hævet. På flere centrale poster kommer der nye ansigter.
Annonce

Horsens: Der vil ske en udskiftning på flere centrale poster, når Venstres lokale kommuneforening 9. juni holder kombineret generalforsamling og opstillingsmøde på Restaurant Møllebæk i Gedved.

Der skal findes en ny formand for kommuneforeningen, en ny formand for kredsbestyrelsen og - på lidt længere sigt - en ny folketingskandidat.

Per Svendsen vælger at takke af efter seks år som formand for kommuneforeningen.

- Det er helt udramatisk. Jeg har været formand i seks år, og nu synes jeg, at der skal nye kræfter til, siger Per Svendsen, der fortæller, at han som nyvalgt formand havde tre mål for sin tid som formand.

- Jeg ville have styr på økonomien i foreningen, jeg ville sikre borgmesterposten til Venstre og stoppe frafaldet af medlemmer. Det er desværre kun det første mål, jeg har nået. Borgmesterposten er som bekendt ikke vores endnu, og vi må erkende, at det stadig er svært at trække medlemmer til. Det går den forkerte vej. Det er en landsdækkende tendens, men jeg håber, at nye, friske kræfter kan ændre den udvikling, siger han.

Det er helt udramatisk. Jeg har været formand i seks år, og nu synes jeg, at der skal nye kræfter til.

Per Svendsen, afgående for Venstres kommuneforening

Annonce

Ny folketingskandidat

Også den mangeårige formand for kredsbestyrelsen, Birger Kaas, siger stop ved generalforsamlingen.

Det er kredsbestyrelsens opgave at finde og organisere valgkampen for kredsens folketingskandidat, og den post er nu også ledig.

Kandidaten ved folketingsvalget for et lille år siden, Birte M. Andersen, har nemlig valgt at trække sig efter en enkelt valgkamp, hvor det trods et flot valg for Venstre i Østjylland ikke lykkedes hende at sikre et mandat til Horsens.

- Faktisk skal vi efter reglerne finde en folketingskandidat senest et år efter valget, men der tror jeg, at vi bliver nødt til at søge en dispensation. Jeg er dog sikker på, at Birger Kaas og resten af bestyrelsen har nogle gode bud i kikkerten, siger Per Svendsen.

Den oprindelige generalforsamling i marts blev udskudt på grund af corona, og nu har partiet valgt at slå generalforsamlingen sammen med opstillingsmødet, hvor forsamlingen med stor sikkerhed vil kåre Martin Ravn som spidskandidat til kommunalvalget i november næste år. Han er eneste kandidat.

Annonce

Første store fysiske møde i lang tid

Det bliver første gang i lang tid, at partikollegerne mødes fysisk i en større flok.

- Vi ved, at forsamlingsforbuddet 8. juni bliver hævet til i hvert fald 30 personer og måske 50. Alt efter hvordan det ender, kan det betyde, at der ikke er plads til alle i samme rum, men vi har lavet en aftale med restauranten om, at vi kan dele os i flere lokaler og så have et videolink mellem lokalerne, fortæller Per Svendsen.

Per Svendsen siger, at møderne principielt godt kan vente, men at han personligt har presset på for at få dem afviklet.

- Det er på tide, at vi går i gang med at forberede det næste valg, og for at det skal ske, skal vi have en ny formand, der for alvor kan trække i arbejdstøjet, siger han.

Bestyrelsen har indstillet, at formandsposten skal gå til Frank Møldrup Nielsen. Han er 57 år, kommer fra Brædstrup og er bank-og regnskabsuddannet. Han har tidligere siddet i Venstres bestyrelse og er meget involveret i foreningslivet i Brædstrup. Han arbejder hos revisionsfirmaet Roesgaard & Partners i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce