Annonce
Ikast-Brande

Ung racerkører får en ny chance

Den unge racerkører Niklas Voetmann, der stammer fra Nørre Snede, har lagt mange kræfter i at forberede sig til en ny racersæson. Med ny hovedsponsor og ny bil lægger han ud med at køre i weekenden på Jyllandsringen. Foto: Morten Pape
Den 23-årige racerkører Niklas Voetmann har fundet en stærk lokal sponsor og er klar til at køre igen.

Klovborg/Nr. Snede: Takket være støtte fra en helt lokal sponsor er det nu lykkedes den unge racerkører Niklas Voetmann at komme på banen igen - bogstavelig talt.

Virksomheden Nimo Fabrication ApS i Klovborg er blevet hovedsponsor for den 23-årige Niklas Voetmann, der i de seneste par år har vist sig som en meget lovende racerkører.

I 2018 skrev han således kontrakt med Jan Magnussens team, Magnussen Racing Experience, og skulle køre med i den prestigefyldte DTC-klasse. Men sidste år blev Niklas Voetmann helt uventet bremset i sin karriere, da en sponsoraftale med erhvervsmanden Benjamin Huss viste sig at være varm luft. Den sidenhen temmelig berygtede Benjamin Huss leverede simpelthen ikke pengene til Voetmann Racing - og dermed måtte Niklas Voetmann stoppe med at køre.

Annonce

I begyndelsen af 2020 kom corona-epidemien så og satte en stopper for hele motorsporten, men nu hvor restriktionerne gradvist ophæves, er der givet tilladelser til løb igen.

Og denne gang har Niklas Voetmann og hans far Claus Voetmann fra Nørre Snede fået sig en bundsolid sponsor, som de kender rigtig godt.

Claus Voetmann, der driver autoværksted i Nørre Snede, reparerer nemlig biler for Nimo Fabrication, og indehaverne af virksomheden, parret Nina og Morten Wihrs, synes, at de ville støtte den talentfulde unge racerkører.

- Vi kan jo godt lide hurtige biler, siger Morten Wihrs med et glimt i øjet.

Niklas Voetmann ses her sammen med sine nye sponsorer, Nina og Morten Wihrs, der driver firmaet Nimo Fabrication ApS i Klovborg. Foto: Morten Pape

Nimo Fabrication Aps, der leverer dele i rustfrit stål til fødevare-industrien, har haft til huse i Klovborg i seks år og har tidligere ydet støtte til lokale formål, blandt andet købmandsbutikken i byen.

Det kribler

- Jeg er så taknemmelig, og jeg glæder mig helt vildt. Det kribler bare i mig efter at komme ud at køre, siger Niklas Voetmann, der allerede her i weekenden 20.-21. juni kører sit første løb i år på Jyllandsringen.

Det bliver i den såkaldte Challenge 1600 klasse, som Niklas Voetmann med succes har prøvet kræfter med før.

På forhånd er han optimist:

- Jeg har fået mere erfaring og mere ro i krop og sind - jeg føler mig stærkere end nogensinde før. Vi har lagt en fire-års plan, og senere får jeg måske mulighed for at køre i England og Holland, fortæller Niklas Voetmann.

Jokeren i spillet er selvfølgelig coronaen, men hvis restriktionerne fortsat lempes, så er der basis for en fornyet karriere i motorsporten. Niklas Voetmann har dyrket motorsport lige siden drengeårene, hvor han lagde ud med go-kart, og allerede i 2014 begyndte han at køre i biler.

Annonce

Designede selv dragt og hjelm

Ud over at køre kan Niklas Voetmann også designe. I samarbejdet med firmaet Freem har han selv designet sin brandsikre køredragt, og han har også designet sin styrthjelm og været med til at vælge farver på bilen, der har fået en unik "Lotus-grå" grundkulør.

Bilen er en totalt ombygget Suzuki Swift, der har fået flere kræfter og er blevet forsynet med et indvendigt sikkerhedsbur.

Niklas Voetmann har selv været med til at designe sin hjelm, og det samme gælder køredragten. Foto: Morten Pape

Den potente lille Suzuki yder 137 hestekræfter - "vilde hestekræfter", som Niklas Voetmann udtrykker det - og den er blevet gjort meget lettere end standardbilen, så den kan flytte sig.

Til daglig bor Niklas Voetmann på Amager og arbejder som sælger i firmaet Traffic Lab, men i disse dage er han meget hjemme i Nørre Snede, for nu begynder racersæsonen.

- Min kæreste Fredrika er heldigvis blevet ret interesseret i racerløb, fortæller Niklas Voetmann.

Hans far Claus Voetmann er med på holdet som teknisk chef, og det er to kyndige mekanikere fra faderens værksted i Nørre Snede, Mathias Skaarup og Christian Moselund, der skruer i racerbilen.

Voetmann-holdet, der nu har titlen Voetmann24, er således klar til sæsonen, og selv om det endnu ikke er tilladt med publikum til løbene, kan man følge med på Facebook, hvis man søger på det gamle navn Voetmann Racing, og tv-kanalen Discovery sender også fra løbsweekenden.

Niklas Voetmann skal køre i denne stærkt ombyggede Suzuki Swift, der får premiere på Jyllandsringen. Foto: Morten Pape
Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

AC Horsens

AC Horsens-træner jubler: Profilerne leverede varen - vores mest helstøbte indsats i efteråret

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

AC Horsens For abonnenter

Drømmen om oprykning lever: Nu spiller AC Horsens som et tophold på to afgørende punkter

Annonce