Annonce
Odder

Flertal vil give firma bag nemlig.com en ekstra chance: Skal sørge for ordentlige arbejdsforhold

nemlig.com har siden sommeren 2019 stået for hjælp til indkøb for de borgere, som blevet visiteret til netop den hjælp. Arkivfoto
Intervare A/S, der ejer nemlig.com, skal tilføje arbejdsklausuler, som sikrer bl.a. underleverandørernes chauffører ordentlige arbejdsforhold. Ellers vil Odder Kommune overveje sin kontrakt med selskabet, der hjælper borgere med indkøb.

Odder: Står det til et flertal i udvalget for sundhed, social og forebyggelse, skal Intervare A/S snarest muligt få indføjet de samme arbejdsklausuler, som andre leverandører til Odder Kommune har accepteret. Ellers vil kommunen overveje sin kontrakt med selskabet.

Det besluttede udvalget på sit seneste møde, hvor kun Enhedslistens Leif Gjørtz argumenterede for, at Odder Kommune straks skal opsige aftalen med Intervares A/S' underselskab nemlig.com, som siden sommeren 2019 har leveret dagligvarer til de 28 borgere, der er visiteret til hjælp til indkøb.

Baggrunden for sagen er, at der siden starten af 2021 har været en del af kritik af nemlig.com. Blandt andet har dagbladet Politiken skrevet, at lagermedarbejdere hos nemlig.com har haft mellem 9 og 14 sekunder til at hente og pakke hver vare. Endvidere skulle selskabet angiveligt have overvåget og fyret de ansatte, der ikke arbejder hurtigt nok, ligesom det har været fremme i flere medier, at selskabets underleverandører i form af vognmænd ikke har givet deres ansatte overenskomstmæssig løn.

Annonce

Mangler klausul

At der siden er rettet op på mange ting, meddelte nemlig.com midt på sommeren, da selskabet i en pressemeddelelse skrev, at man nu havde indført krav til sine underleverandører om ikke at underbetale sine chauffører.

Problemet er bare, at det ikke står i den kontrakt, som Odder Kommune har med selskabet, hvilket udvalget for sundhed, social og forebyggelse blev underrettet om på sit seneste møde.

Anledningen var, at byrådsmedlemmer allerede i april bad forvaltningen undersøge, om Intervare A/S ifølge den nuværende kontrakt med Odder Kommune er forpligtiget at sikre overenskomstmæssige arbejdsforhold for både egne medarbejdere og for ansatte hos eventuelle underleverandører. Det står normalt i en såkaldt arbejdsklausul, men en sådan findes slet i kontrakten med Odder Kommune.

Hvis nemlig.com går med til, at vi får indført en såkaldt arbejdsklausul, er vi sådan set tilfredse.

Finn Thranum

- Vi drøftede sagen i udvalget, og et flertal anbefaler byrådet, at vi beder Intervare A/S om at få tilføjet et såkaldt kædeansvar og en arbejdsklausul i kontrakten, så også underleverandører er sikret ordentlige arbejdsforhold. Hvis det ønske bliver efterkommet, er vi sådan set tilfredse. Hvis ikke, kan vi altid opsige aftalen med seks måneders varsel, siger udvalgsformand Finn Thranum (V).

Leif Gjørtz (EL) stemte imod beslutningen, fordi han mener, at Odder Kommune lige så godt kan opsige aftalen og derefter sende opgaven i udbud på grundlag af Odder Kommunes indkøbspolitik - altså inkluderes en arbejdsklausul.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

AC Horsens

AC Horsens-træner jubler: Profilerne leverede varen - vores mest helstøbte indsats i efteråret

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Annonce