Annonce
Odder

Udsigt for alle pengene: Omdiskuterede boliger er landet godt i Hou

Jane Sundstrøm har selv været med til udvikle rækkehusene på Klitrosevej. Foto: Mads Dalegaard
Hou ligger i skyggen af Aarhus, Horsens og Odder. Men faktisk indeholder byen næsten alt, hvad hjertet begærer, mener Jane Sundstrøm, der var med til at udvikle rækkehusene på Klitrosevej og i dag selv bor i komplekset.

Hou: 14 boliger helt ned til stranden fik i 2018 en række borgere i Hou op på barrikaderne. Men hvordan er det egentlig gået med projektet, og hvem bor i de nye rækkehuse?

Det kan 53-årige Jane Sundstrøm svare bedre på end de fleste. Med egen bolig på Klitrosevej og titel som udviklingschef hos Ejendomsselskabet Hou 2016 ApS, som købte grundene i 2016, kan hun bedre end de fleste sige, hvordan det er at bo i Hous nye nabolag.

Glæden over Hou og udsigten er ikke til at tage fejl af. Foto: Mads Dalegaard

- Det er fantastisk. Især vandet og roen er virkelig noget helt specielt. Jeg elsker at komme hjem og nyde udsigten, høre vandet og bare nyde den ro, der er. Det er bare noget af det mest afslappende der findes, siger Jane Sundstrøm.

Annonce

I dag bor Jane på Klitrosevej sammen med sin kæreste. Hun er selv opvokset på Samsø, og har ifølge hende selv derfor også et særligt forhold til naturen og især det at bo tæt på vandet. Så Klitrosevej var et helt naturligt valg for hende. Faktisk var det en drøm, der gik i opfyldelse.

- Vandet er bare noget specielt for mig. Uanset vejr og vind,  er lyset bare anderledes ved vandet, og lyden af bølger er nærmest terapi. Så jeg kunne nok ikke bo meget bedre, end jeg gør, siger hun.

Værdierne tiltrækker

Men hvad laver en kvinde med godt gang i karrieren så i en lille by som Hou? Spørgsmålet har hun fået mange gange før. Men faktisk er det ret simpelt at svare på.

-Jeg synes, at Hou har rigtig meget at byde på. Her er et godt foreningsliv, gode daginstitutioner, en god folke - og idrætsefterskole, Egmont højskolen, og lystbådehavnen, som alt sammen giver et rigtig godt liv i byen. Så der er en rigtig god balance mellem masser af aktivitet og den ro, der også er her, siger Jane Sundstrøm.


Jeg kan jo rigtig godt lide at Hou også er en by for unge, for handicappede og for ældre. Her er plads til alle, og der er en rigtig stor mangfoldighed, som jeg elsker.

Jane Sundstrøm


Den næsten daglige køretur til Aarhus er da heller ikke noget problem. Køreturen til og fra Aarhus bruges ofte på telefonopkald, som alligevel skulle laves. Så faktisk er køreturen kun en fordel.

- Havde jeg boet tættere på mit arbejde i Aarhus, kunne jeg snakke alt for meget i telefon, når jeg rent faktisk var sammen med mine kollegaer på arbejde. Nu er det meste ordnet, når jeg kommer frem, siger Jane Sundstrøm.

For hende er bygrænsen og indkørslen nærmest magisk. Når bilen kører ind i indkørslen, og hun træder ind over dørtærsklen, kommer roen nærmest helt automatisk til hende.

Der er havudsigt for alle pengene når Jane Sundstrøm slår øjnene op om morgenen. Foto: Mads Dalegaard

- Jeg har for det meste gang i mange ting, når jeg arbejder, så det er utrolig vigtigt, at jeg kan slappe af, når jeg kommer hjem. Jeg kan både slappe indenfor, men også hvis jeg vil gå en tur i området. Tempoet er bare lidt lavere her, end det er i Aarhus, og det passer mig rigtig godt, siger Jane Sundstrøm.

Samsøfærgen er en hyppig gæst ved middagsbordet på Klitrosevej. Foto: Mads Dalegaard

Så leder man efter ro og natur er Hou ifølge Jane Sundstrøm det helt rigtige sted. Ikke kun fordi mulighederne for at dyrke idræt, sejle og handle er gode. Men også fordi de menneskelige værdier er sunde.

- Jeg kan jo rigtig godt lide, at Hou også er en by for unge. For handicappede og for ældre. Der er plads til alle, og der er en rigtig stor mangfoldighed, som jeg elsker. Man kan møde så mange forskellige typer på trods af byens størrelse, siger Jane Sundstrøm.

Annonce

Hvad siger naboerne

Da byggeriet var i sin vorden, var det ikke alle byens borgere, der hilste lejlighederne i vandkanten velkommen. Nogen ville miste udsigt, mens andre frygtede for deres huses holdbarhed, når der skulle piloteres til de nye boliger. I den forbindelse stod Jane Sundstrøm igennem sit arbejde hos Hou 2016 ApS for skud, men hun siger, at det hele løst sig. Og nu, hvor husene står der, har der nærmest kun været én form for reaktion.

Klitrosevej

Boligerne på Klitrosevej mødte inden og under anlæggelsen modstand fra lokalmiljøet. Det var især pæleramningen til boligerne som der var stor modstand imod, da den ifølge naboerne kunne skade de omkringliggende huse.

Boligerne på Klirosevej koster mellem af 4.500.000-5.800.000 millioner kroner, og er kendetegnet ved en ekstrem nærhed til stranden.

- Både som privatperson og som repræsentant for bygherren har jeg fået rigtig mange positive tilkendegivelser overfor byggeriet. Så det har været rigtig dejligt, siger Jane Sundstrøm.

Rækkehusene er placeret  sådan at de alle har havudsigt. Foto: Mads Dalegaard

Det er ikke mindst en god dialog med lokalområdet, der har gjort, at processen er gået over al forventning.

- Jeg synes alt i alt, at processen har været god. Vi har haft en god dialog med lokalrådet, Hou Fællesforum og Odder kommune, hvilket jeg vil mene har gjort projektet og området endnu bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Annonce