Annonce
Horsens

Tv-serien "Mercur" rykker ind på Horsens Ny Teater

Selvfølgelig må Nina og Frederik med i "Mercur-serien, spillet af Ditte Arnth og Johannes Nymark. Foto: TV 2

TV 2 og Horsens & Friends bag koncert med musikken fra tv-serien. Skuespillere fra serien og Aarhus Jazz Orchestra på scenen.

Horsens: "Tutti Frutti" og "Skibet skal sejle i nat". Musikken rækker fra vild rock'n'roll til smægtende pop, når tv-serien "Mercur" torsdag 4. maj rykker ind på Horsens Ny Teater.

Det lokale kulturhus, TV 2 Charlie og Horsens & Friends er gået sammen om en aften, der sætter lyd på musikken fra dengang sidst i 50'erne og først i 60'erne, da Radio Mercur fyldte æteren med tidens populære toner. En historie, som lige nu fortælles i serien "Mercur" på TV 2 Charlie.

Aftenens værter og sangere hentes fra serien, mens akkompagnementet klares af Aarhus Jazz Orchestra under ledelse af Nikolai Bøgelund. Alt sammen under overskriften "Lyden af Mercur".

Koncerten bliver optaget og senere vist på TV 2 Charlie.

Annonce

"Mercur" på TV 2 Charlie

Tv-serien "Mercur" på TV 2 Charlie er inspireret af virkelige begivenheder i tiden 1958-62, da Radio Mercur fandt et hul i lovgivningen og brød DR's monopol ved at sende fra et skib i internationalt farvand i Øresund. Det blev en ny type radio med rock, pop og reklamer.Adam Price er executive producer på serien og har sammen med Jesper Malmose udviklet ideen til serien, der har Søren Frellesen som hovedforfatter.

Serien er i 10 afsnit og sendes søndag aften. De tre første afsnit har været vist.

Thomas Ernst spiller rollen som Ib Glindemann. Han tog senere kraftigt afstand fra den musik, Radio Mercur stod for. Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Enestående aften

Værter bliver Stephania Potalivo og Rasmus Botoft, i "Mercur" Gitte Skovgaard og Torben Stenbæk.

De mange evergreens bliver sunget af Charlotte Fich, Caroline Wedel, Karoline Brygmann, Thomas Ernst, Jesper Lohmann, Molly Marie Blixt Egelind, Ditte Arnth, Johannes Nymark og med Jacob Artved på guitar.

Lone Wessel og Frank Panduro, direktør på henholdsvis teatret og hos Horsens & Friends, glæder sig:

- Det bliver en enestående aften og foreløbig den eneste chance for at opleve en koncert med de legendariske numre, der i øjeblikket har en renæssance herhjemme med "Mercur". Seriens popularitet giver os anledning til at tro, at der vil være en stor interesse blandt publikum, som i forvejen kender og elsker rock'n'roll.

Jesper Lohmann spiller Richard Hansen, manden, der får teknikken til at køre. Foto: TV 2

Velkendt orkester

Aarhus Jazz Orchestra vil være et velkendt navn lokalt. Orkestret spillede så sent som for en måneds tid siden på Horsens Kunstmuseum.

Dirigenten Nikolai Bøgelund har skrevet og dirigeret musik for store ensembler i over 20 år. Nu har han kastet sig over ikke kun "Tutti Frutti" og "Skibet skal sejle i nat", men også gamle hit fra Mercur-tiden som "Lollipop", "The Locomotion" og "Breaking Up Is Hard to Do".Billetsalget begynder fredag 31. marts kl. 10 via HNT.dk.

Selvfølgelig må Nina og Frederik med i "Mercur-serien, spillet af Ditte Arnth og Johannes Nymark. Foto: TV 2

Se TV 2 Charlies smugkig på "Mercur"-serien

Selvfølgelig må Nina og Frederik med i "Mercur-serien, spillet af Ditte Arnth og Johannes Nymark. Foto: TV 2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce