Annonce
Brædstrup

Tut & Tut fik smilet frem: Klovne skabte - på afstand - glæde og grin på plejehjem

Klovnene Tut & Tut havde taget tommestokken med for at være sikker på, at de kunne holde god afstand til beboerne. Foto: Henrik Sandvad
Plejehjemmet Dr. Ingrids Hjem i Brædstrup fik besøg af klovnene Tut & Tut, som skabte lidt adspredelse for beboerne i en svær coronatid.

Brædstrup: Hvad gør man, når alle landets plejehjem er lukket for besøg? Når man ikke må få besøg af pårørende og andre udefra? Og når man savner nogle at vinke til og smile til?

Hvis man er klovnene Tut & Tut, der har firmaadresse i Horsens, vælger man at tilbyde et gratis udendørs show på plejehjemmet Dr. Ingrids Hjem i Brædstrup.

Tirsdag mødte de to klovne, som i civil hedder Tanja Marcher og Arendse Lillesø, op på det lokale plejehjem, hvor de gav beboerne en positiv forstyrrelse midt i en svær coronatid.

- Det er første gang, vi prøver at lave vores optræden udenfor. Vi arbejder normalt med at skabe relationer gennem kontakt, men det kan vi ikke i denne tid på grund af coronafare. Derfor prøver vi i stedet, om vi kan skabe lidt smil på læben og lidt livsglæde gennem ruden til de ældre, sagde Arendese Lillesø, lige før Tut & Tut slog sig løs uden for plejehjemmet.

Vi arbejder normalt med at skabe relationer gennem kontakt, men det kan vi ikke i denne tid på grund af coronafare. Derfor prøver vi i stedet, om vi kan skabe lidt smil på læben og lidt livsglæde gennem ruden til de ældre

Arendese Lillesø, klovnen "Tut"

Godt med et afbræk

De to plejehjemsklovne havde ikke forberedt et egentlig show. De lod sig derimod styre af begivenhederne, og så var de klædt på med spand og klude, musik og en masse godt humør.

Således blev der lavet sjov og spas med to ældre mandlige beboere på parkeringspladsen. Der blev sunget, og så blev der vasket vinduer i den helt store stil.

Alt sammen skete i behørig afstand for ikke at være til fare for de 27 beboere på plejehjemmet. På Dr. Ingrids Hjem var plejehjemsleder Maybritt Hørup begejstret for underholdningen til de ældre.

- Det er ingen tvivl om, at vi er i en svær tid, så derfor er det også dejligt, at der er nogle, som interesserer sig for os og kommer og tilbyder et afbræk i hverdagen. Vi prøver jo at gøre hverdagene spændende for beboerne ved at være kreative, men Tut & Tut kan ramme beboerne på en helt anden måde. Selvom det foregik på afstand og udenfor, så kom glæden og grinet også helt ind til beboerne. De fik en god oplevelse, og der blev grinet meget, sagde Maybritt Hørup.

Plejehjemslederen synes generelt, at beboerne klarer sig flot i krisen på trods af afsavn, når familien ikke må komme på besøg.

- Jeg synes egentlig, at beboerne tager det hele pænt. Selvfølgelig er der nogle, der savner besøg fra familien, men så prøver vi at løse det på andre måder med et brev eller en tegning. Det er klart, at det er en uvant situation, men det er det for alle. Ifølge statsministeren er det de ældre, der skal være stærkest, da de skal vente længst på at blive åbnet op. Derfor er det også dejligt, når der kan ske noget andet som med Tut & Tut, siger Maybritt Hørup.

Annonce

Fødselsdagsfest udsat

Besøget af Tut & Tut var sponsoreret af Y’s Mens Club i Hatting, der dækkede transportudgifter, og grunden til, at klovnene endte på Dr. Ingrids Hjem var, at plejehjemmet havde bestilt klovnebesøg i forbindelse med dronning Margrethes 80 års-fødselsdag 16. april.

Her havde det lokale plejehjem planlagt en stor fødselsdagsfest, men den er ligesom dronningens egen fest udsat på ubestemt tid.

- Så tænkte vi, at vi hellere ville gå ud og gøre noget, i stedet for at vi blot sad hjemme uden løn. Vi overvejer at tage kontakt til flere plejehjem for at høre, om de vil have besøg, sigerTanja Marcher.

De to klovne var lidt overvældede over antallet af vinduer på Dr. Ingrids Hjem, så de blev enige om at kun at vaske de mest beskidte. Foto: Henrik Sandvad
Selvom beboerne sad og så klovnenes optræden bag vinduer, lykkedes det alligevel at skabe kontakt og ikke mindst gode grin. Foto: Henrik Sandvad
Der blev omhyggeligt målt op, hver gang Tut & Tut mødte nogle beboere - og så blev det til en god snak om alt fra forår til vinduesvask med de ældre. Foto: Henrik Sandvad
Det er ikke altid nemt at låse op for en sprayflaske, hvis man er klovnene Tut & Tut. Foto: Henrik Sandvad
Den ene af "Tutterne" havde sin helt egen metode til at få vand på vinduerne. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce