Annonce
AC Horsens

Trodsreaktion: Krav om ærgerrighed og vildskab

Der er tvivl om Jannik Pohl. Angriberen har været på skånekost i løbet af ugen for at spare bentøjet. Arkivfoto: Mads Dalegaard 
AC Horsens kæmper med skader og mandefald op til mødet med FC Nordsjælland.
Annonce

Horsens:  AC Horsens skal i sjette forsøg ud og jagte sæsonens første sejr i Superligaen, og oven på et klart 3-0 nederlag til AGF er der behov for en trodsreaktion. Oven i skal træner Jonas Dal have blandet kortene på en ny måde blandt andet på grund af karantænen til Bjarke Jacobsen og flere tvivlsomme spillere på grund af skader.

AC Horsens har det svært i øjeblikket. Det viser tabellen, der skal vendes på hovedet for at finde noget at glæde sig over i Horsens i omegn, men statistik kan læses på mange måder, og som optakt til AC Horsens' kamp mod FC Nordsjælland er det forholdsvis let at finde to af slagsen, der stritter i hver sin retning.

AC Horsens har i denne sæson kun fået et point i de første fem kampe. Det er skidt, men for tre og fire sæsoner siden kom AC Horsens også elendigt fra land med to point som udbytte af den første håndfuld kampe. I begge sæsoner sluttede AC Horsens på 10. pladsen.

AC Horsens' tilhængere kan også hæfte sig ved, at når kampen mod FC Nordsjælland er overstået, har holdet mødt fem modstandere fra sidste sæsons top seks - kun FCK mangler. AC Horsens har derudover mødt Randers FC.

På den anden side er der ikke megen opmuntring at hente i de seneste kampe mod FC Nordsjælland. De to seneste kampe er tabt med sammenlagt 9-0.

Annonce

Karantæner og skader

AC Horsens er her og nu også udfordret af skader og karantæner. Michael Lumb er fortsat ude med corona. Han har endnu ikke meldt sig symptomfri, og fra den melding skal der gå yderligere to døgn, inden han må begynde sin genoptræning.

- Michael Lumbs tilfælde adskiller sig fra de andre, vi har haft i dansk fodbold i og med, at han er syg. De øvrige er blevet testet positive uden at have haft symptomer, siger Jonas Dal.

Han må også se bort fra karantæneramte Bjarke Jacobsen og oven er flere spillere tvivlsomme på grund af skader.

I onsdags måtte Lirim Qamili forlade træningsbanen med en forstrækning, og Jannik Pohl har også problemer.

- De er begge tvivlsomme, siger Jonas Dal.

Det giver som minimum plads til Kjartan Finnbogason i startopstillingen. Der bør også bliver plads til Peter Nymann.

Annonce

Brug for en dæmper til træning

- Vi skal spille klogt mod FC Nordsjælland og være klare i vores beslutninger. Det er nødvendigt, når vi har vinden i ansigtet frem for i ryggen, siger Jonas Dal med henvisning til den magre pointhøst.


Vi skal spille klogt mod FC Nordsjælland og være klare i vores beslutninger. Det er nødvendigt, når vi har vinden i ansigtet frem for i ryggen.

Jonas Dal


Præstationen mod AGF var ikke god, så der har været tændt op under spillerne i den forgangne uges træning.

- Der er virkelig blevet gået til den, og det har været lige før, jeg har måttet dæmpe tingene, men det er godt, for vi har brug for den ærgerrighed. Lige nu kalder vores situation på vildskab og fightervilje, siger AC-træneren.

- Det kan godt være, at alt ikke fungerer i vores spil, men alle skal være klar til at løbe nogle ekstra meter, siger Jonas Dal.

AC Horsens' formodede startopstilling. Reserver: Jonas Gemmer, Nicolai Brock-Madsen, Jacob Buus, Casper Tengstedt, Rune Frantsen, Magnus Jensen, Michael Lansing. Skader: Michael Lumb (corona). Karantæne Bjarke Jacobsen. Dommer: Anders Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brødre udvider forretningen: Nu producerer Brimas sit eget produkt fra A til Z

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce