Annonce
Horsens

Fire grundskoler med coronasmitte har sendt elever hjem

Trods en række restriktioner og håndvaskestationer som denne i skolegården på Østerhåbskolen blev der i går konstateret smitte med covid-19 på fire grundskoler i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Østerhåbskolen, Stensballeskolen, Højvangskolen og Sct. Ibs Skole fik torsdag konstateret en smittet elev og har sendt de berørte elever og medarbejdere hjem.
Annonce

Horsens: Tre gange i løbet af torsdagen tikkede en ny melding ind til rådhuset om, at en lokal folkeskoleelev var konstateret smittet med covid-19. Herefter blev fagkundskaben kontaktet,  og elever og medarbejdere, der havde været i tæt kontakt med de smittede elever, blev sendt hjem. Også den private skole, Sct. Ibs Skole, fik torsdag melding om en smittet elev, og sendte de berørte elever og medarbejdere hjem.

De tre berørte folkeskoler er Østerhåbskolen, Stensballeskolen og Højvangskolen.

Det fortæller Tanja Nyborg, der er direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune.

På Østerhåbskolen er det en elev i 6. klasse, der er smittet. Eleven har ikke været i skole i denne uge, da en anden i familien var testet positiv, men nu gælder det også eleven, som ifølge direktøren ikke har haft symptomer på sygdommen.

På baggrund af den melding blev Styrelsen for Patientsikkerhed kontaktet, og vejledningen blev fulgt. Det betyder, at klassen og personale, der for nylig har været i kontakt med eleven, er sendt hjem.

Annonce

En smittet berører tre skoler

På Stensballeskolen er en elev på 0. årgang smittet, og alle børn og voksne i barnets gruppe skal nu holde sig hjemme. Det gælder reelt fra i dag, fredag, da meldingen kom torsdag eftermiddag.

Torsdag aften kom meldingen om, at en elev på 9. årgang på Højvangskolen var smittet med covid-19. Ifølge skolens informationer til forældrene har eleven ikke haft symptomer, og den øvrige familie er testet negativ.

Den blev besluttet at sende klassen og medarbejdere hjem, hvis de har været i kontakt med eleven inden for de seneste 48 timer. Eleven har valgfag med elever på Dagnæsskolen og Bankagerskolen, og her er taget samme forholdsregler - elever og personale fra valgholdet skal blive hjemme.

På Sct. Ibs Skole er det en elev på 2. årgang, der er smittet. Ifølge skolens meddelelse til forældrene er eleven ikke syg, men klassen og dens primære lærere bliver hjemme indtil videre.

Annonce

Negativ test er godt nyt

Alle hjemsendte skal nu testes for smitte med covid-19.

- Når man har en negativ test for smitten, må man komme tilbage i skolen, fortæller Tanja Nyborg.


Vi synes, det er lidt tankevækkende, at tre folkeskoler rammes på én dag.

Tanja Nyborg, direktør


Alle berørte skal testes igen efter 14 dage som en ekstra sikkerhed. Men én negativ test giver adgang til skolelivet igen.

Der er nu bestilt ekstra hygiejnerengøring til de berørte skoler.

Hidtil har der kun været konstateret smitte på én anden folkeskole i Horsens, det var på Horsens Byskole. Torsdag blev der også konstateret en smittet elev på Learnmark Gymnasium.

- Vi synes, det er lidt tankevækkende, at tre folkeskoler rammes på én dag, siger Tanja Nyborg, men det giver ikke anledning til en generel opgradering af forholdreglerne i kampen for at mindske spredningen af smitte på byens skoler.

- Men det er en appel til os alle om at overholde reglerne for at mindske smittespredningen - både i fritiden og på skolerne, siger direktøren, som i alle tilfælde har fulgt myndighedernes vejledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce