Annonce
Horsens

Traditionsrig byggeudstilling bliver kørt i stilling uden åbningsdato: Her skal den ligge i år

For niende år i træk arrangerer EDC-indehaver Alex Mandrup Paulsen Horsens Bygger. I år ligger udstillingen i Hatting. Foto: Morten Pape
Husene i årets Horsens Bygger-udstilling står klar til påske, selvom der kan går en rum tid endnu, inden arrangementet får lov til at åbne. Konceptet er vigtigt for bosætningen i kommunen, forklarer arrangør.

Horsens: Ved Østerhåbsvej i Hatting er håndværkere i fuld gang med at opføre syv moderne parcelvillaer.

Villaer, som under normale omstændigheder ville blive besøgt af op mod 6000 mennesker, når kalenderen rammer påske. Sådan bliver det ikke i år.

Ligesom så meget andet er den traditionsrige byggeudstilling Horsens Bygger ramt af strenge coronarestriktioner, som ikke er forenelige med store forsamlinger.

Annonce

Alligevel har arrangøren EDC Ejendoms Centret og de syv involverede typehusfirmaer valgt at køre setupet i stilling.


Udstillingen er et godt sted for byggefirmaerne til at prøve forskellige ting af og få direkte feedback fra folk, som besøger husene.

Alex Mandrup Paulsen, arrangør


- Vi bygger velvidende, at det ikke er sikkert, vi får lov til at åbne. Men konceptet er en af de store motorer i forhold til at trække bosætning til byen, så det er vigtigt, at vi holder det i gang, siger Alex Mandrup Paulsen, indehaver af EDC Ejendoms Centret.

Første gang i Hatting

Sidste år, da Horsens Bygger foregik i Provstlund, nåede udstillingen som følge af coronarestriktionerne aldrig at åbne som et arrangement. I stedet brugte typehusfirmaerne husene som udstillingshuse hver for sig, og den løsning kan atter komme i spil i år.

- Men vi har gjort hele setuppet klar. Alle annoncer ligger klar. Vi kan bare ikke trykke på knappen, før vi må være 100 mennesker samlet igen, siger Alex Mandrup Paulsen, der håber, at Horsens Bygger kan åbne til maj eller juni, når flere er blevet vaccineret.

Overdækkede terrasser er blandt de populære stilmæssige træk i årets udstilling. Foto: Morten Pape

De syv typehuse bliver i år opført på den kommunale udstykning, der har fået navnet Kvistvænget, og som ligger i udkanten af Hatting by.

- Det er første gang, udstillingen ligger i Hatting. Det er et naturskønt område, hvor der kommer til at bliver bygget meget i de kommende år, siger Alex Mandrup Paulsen.

Annonce

Ligesom standup-komikere

Traditionen tro har de syv typehusfirmaer trukket lod om syv udstykninger af forskellig størrelse og beliggenhed for herefter at opføre deres bud på en moderne parcelvilla.

Horsens Bygger

  • Husudstilling, som blev gennemført første gang i 1982. Blev sat på pause under finanskrisen, men blev genoptaget af Alex Mandrup Paulsen, indehaver af EDC Ejendoms Centret, i 2013.
  • Udstillingen består af syv huse bygget af syv typehusfirmaer, der hver giver deres bud på en moderne parcelvilla.
  • Husene på årets udstilling leveres af Milton Huse, Eudodan-Huse, HusCompagniet, Hybel, M5 Byg, Menzer & Kristensen og Vesterbo Huse.
  • Husene står klar til påske, men udstillingen åbner først, når coronarestriktionerne tillader det.

- Udstillingen er et godt sted for byggefirmaerne til at prøve forskellige ting af og få direkte feedback fra folk, som besøger husene. Det er ligesom standup-komikere, som tager ud og afprøver deres materiale, siger Alex Mandrup Paulsen.

Et af de syv huse byder på sprossede vinduer. Foto: Morten Pape

Husene er mellem 160 og 200 kvadratmeter og ligger i prislejet 3,2-4 millioner kroner.

- Firmaerne har formået at lave meget forskellige huse, men noget af det, som går igen i år, er overdækkede terrasser. Corona har gjort, at vi er mere derhjemme, og derfor vægter folk i stigende grad de udendørs rum, siger Alex Mandrup Paulsen.

Horsens Bygger blev holdt første gang i 1982, men sat på pause under finanskrisen. Konceptet blev genoptaget i 2013 og har været en fast tradition siden da.

Alex Mandrup Paulsen håber, at udstillingen kan åbne til maj eller juni. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce