Annonce
Horsens

To par fra Horsens-området i dødsulykke på Fur

Et fly med fire personer fra Horsens-området styrtede ned på Fur søndag eftermiddag. To kvinder er i den forbindelse døde, mens to er fløjet til Rigshospitalet. Foto: Øxenholt foto/Ritzau Scanpix
En kvinde fra Horsens og en kvinde fra en by mellem Vejle og Horsens omkom i en flyulykke søndag eftermiddag på limfjordsøen Fur. To mænd overlevede, men er svært tilskadekomne.

Horsens: Det var to par fra Horsens-området, der var involveret i en tragisk flyulykke søndag eftermiddag på limfjordsøen Fur. Ulykken kostede to kvinder på 33 og 43 år livet. To mænd, der begge er midt i 40'erne, overlevede, men er svært tilskadekomne.

Det ene par stammer fra Horsens, mens det andet par stammer fra en by mellem Horsens og Vejle. Det bekræftede vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau fra Midt- og Vestjyllands Politi søndag aften over for Folkebladet.

Annonce

Ramte træ kort efter afgang

Propelflyet med de fire ombord lettede fra Fur kl. 16, og kort tid efter styrtede det af endnu uvisse årsager ned og ramte et træ.

De to kvinder i flyet blev dræbt på stedet, mens de to mænd fik brandsår og måtte flyves til Rigshospitalet for at få behandling.


Da vi kommer frem, finder vi to, der er dræbt. De sidder i flyet. Vi finder to, som sidder uden for flyet. De er i gang med at blive behandlet, og de er efterfølgende blevet fløjet til Rigshospitalet i København, hvor de bliver behandlet for deres skader.

Vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau til TV Midt Vest


- Da vi kommer frem, finder vi to, der er dræbt. De sidder i flyet. Vi finder to, som sidder uden for flyet. De er i gang med at blive behandlet, og de er efterfølgende blevet fløjet til Rigshospitalet i København, hvor de bliver behandlet for deres skader, har Poul Vestergaard-Lau fortalt til TV Midt vest.

Begge var svært tilskadekomne. De pårørende er underrettet, oplyser Poul Vestergaard-Lau.

Annonce

Havarikommissionen undersøger årsag

Flyet ankom til Fur fra Billund tidligere på dagen, og de fire personer var angiveligt på Fur i nogle timer.

Det er fortsat uvist, hvordan ulykken præcist skete.

- Havarikommissionen arbejder på stedet i dag. Det samme gør politiet. Vi er nødt til at afvente Havarikommissionens udtalelse. Indtil da vil det være gætterier fra min side, siger Poul Vestergaard-Lau mandag morgen til Horsens Folkeblad.

Ekstra Bladet har talt med ejeren af Fur Flyveplads, Poul Erik Havbo, der oplyser til at avisen, at flyet hænger i et træ, og at det er "helt ødelagt".

Poul Erik Havbo så dog ikke selv flystyrtet, men det er det første af slagsen på pladsen, siden den åbnede for 27 år siden.

Artiklen er opdateret med korrekt alder på de to omkomne kvinder.

Flyet styrtede ned, kort efter det var lettet. Foto: Øxenholt Foto/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce