Annonce
AC Horsens

Tidl. superligaprofil får chancen i AC Horsens' første testkamp - Færing bliver også set an

AC Horsens har spillet en del kampe, hvor Izunna Uzochukwu har været med hos modstanderne. Her er det en kamp mod OB fra 2017, hvor den nuværende OB-spiller Ayo Okosun repræsenterede AC Horsens. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
AC Horsens har i øjeblikket to ekstra spillere med til træningen. Det er Izunna Uzochukwu med en fortid i FC Midtjylland og OB samt færingen Adrian Rúnason Justinussen.

Horsens: AC Horsens er på udkig efter forstærkning til forårssæsonen, og to emner får chancen for at vise sig frem, når AC Horsens lørdag formiddag møder Aarhus Fremad i den første testkamp.

Det drejer sig om den tidligere superligaprofil Izunna Uzochukwu og færingen Adrian Rúnason Justinussen.

De træner begge med på Langmarksvej i øjeblikket, og selv om der ikke er tale om decideret prøvetræning, får de to alligevel chancen for at vise sig frem.

Annonce

Izunna Uzochukwu har en fortid i FC Midtjylland og OB, og han har siden været omkring klubber i Kina, Rusland, Norge og senest Finland. De seneste år har han også haft halvsæsoner uden en kontrakt.

Den 31-årige midtbanespiller er dog ikke parat til at indstille karrieren, og det har åbnet for at træne med i AC Horsens.

- Izunna bor i Odense, og hans agent har spurgt, om han kan træne med hos os. Vi har ikke så mange spillere i øjeblikket, så det passer begge parter fint. Vi har en aftale om, at begge parter kan sige stop fra dag til dag, siger sportschef Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou har dog besluttet, at Izunna Uzochukwu får chancen i testkampen.

- Jeg vil ikke sige noget på baggrund af et par enkelte træningspas, men alle kan se, at der er noget fodbold i ham, og han ikke er i form. Janus Drachmann er syg, så det er en oplagt mulighed for at give ham nogle minutter i kampen mod Aarhus Fremad, så vi kan se, om der stadig er noget topfodbold i ham, siger Jens Berthel Askou.

Izunna Uzochukwu gjorde i sin tid i FC Midtjylland og OB livet surt for mange modstandere med sit arbejdsraseri og mange frispark på den defensive midtbane. Oven i havde han evnen til at skille sig fornuftigt af med bolden frem i banen.

Længere periode til færing

AC Horsens skal også bruge testkampen til at se 23-årige Adrian Rúnason Justinussen. Færingen, som Jens Berthel Askou kender fra deres fælles fortid i Torshavn, var i december på besøg, og denne gang træner han med i en længere periode.

- Han er kommet til os lige fra ferie, så han mangler lidt i forhold til resten af truppen, men han skal som sagt også være her i længere tid, siger Jens Berthel Askou.

Han må se bort fra Janus Drachmann til testkampen på grund af sygdom. James Gomez er optaget af landskampe i Africa Cup of Nations. Magnus Jensen har fået en lille skade, så han kommer heller ikke i aktion. Jonas Thorsen, der stadig er i gang med sin genoptræning, må ligeledes nøjes med at se på.

- Det er for tidligt at bringe ham i spil. Vi skal stadig passe på ham i genoptræningen, siger Jens Berthel Askou.

Han vil formentlig dele spilletiden godt ud på de spillere, der er til rådighed.

Jeg vil ikke sige noget på baggrund af et par enkelte træningspas, men alle kan se, at der er noget fodbold i ham, og han ikke er i form.

Jens Berthel Askou
Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce