Annonce
HH Elite

Ti år siden seneste indbyrdes møde: Disse ting taler for og imod, at HH Elite kører over Ringkøbing Håndbold

Maria Holm - her i kamp mod Randers HK i september - har været brandvarm på straffekast i de seneste kampe. I HH Elites seneste kamp mod Skanderborg Håndbold scorede hun på fire ud af fire forsøg. Arkivfoto: Morten Pape
HH Elite har statistikkerne på sin side, men skal udvise kløgt, koncentration og effektivitet, hvis holdet skal leve op til favoritværdigheden i udebanekampen mod Ringkøbing Håndbold fredag.

Horsens: Med to point i holdets seneste kamp mod Skanderborg Håndbold lettede en smule af det pres, som potentielt kunne have indfundet sig i HH Elites trup forud for efterårets sidste to kampe.

Pointtotalen hedder nu otte - og dermed knap to fra det facit, som vil være lig med halvvejs mod det formodede slutspilsgivende antal point.

To til fire point i kampene mod Ringkøbing og Aarhus vil derfor kunne give holdet et stærkt mentalt rygstød og de par ekstra procenter, som kan flytte bjerge, når den i december står på benhård træning, mens Nina Dano og resten af VM-trupperne dyster i Spanien.

Annonce

På papiret ligner opgaven fredag den mest overkommelige af de to, men udebaneturen til Ringkøbing kan dog sagtens vise sig som en tricky en af slagsen.

Har bidt fra sig mod stærke hold

HH Elite blev i sin seneste kamp - lokalopgøret mod Skanderborg - båret frem af et veloplagt hjemmepublikum i Forum Horsens, og der kunne undervejs i kampen anes en lige linje mellem stemningen i hallen og præstationen på banen.

Fredag pønser klubben på at sende busser med fans til Ringkøbing, men det vil alligevel være meget forlangt, at de skulle kunne give holdet samme form for medvind. Og det stiller større krav til spillerne selv.

Trænerteamets filosofi ernærer sig af høj energi og intensitet. Et succeskriterie, der indtil videre i sæsonen har været direkte aflæselig i resultaterne. Derfor bliver det endnu en gang afgørende, at HH Elite åbner kampen mod Ringkøbing Håndbold med et stærkt udtryk; dels som det bedre hold, men også som det mandskab med den største sult efter at vinde.

Læg dertil, at Ringkøbing foreløbig i sæsonen har vist sig som et markant bedre håndboldhold hjemme end ude.

Holdets seks point er foruden en komfortabel sejr over bundproppen Holstebro kommet i land via to hjemmebanekampe mod Skanderborg og København Håndbold. Værd at bemærke er det dog, at vestjyderne også har bidt overordentligt godt fra sig i hjemmebanenederlag mod stærke modstandere som Silkeborg-Voel KFUM og Viborg HK - på henholdsvis 26-24 og 31-25.

Annonce

En kamp for HH Elite at tabe

Green Sports Arena i Ringkøbing er således en langt giftigere hjemmebane, end den HH Elite stod i, sidst holdet tog turen vestpå, hvor man bankede Holstebro med ti mål uden hverken at spille sig ud eller imponere stort.

Statistikkerne taler dog for, at HH-truppen både kan og bør lande maksimumpoint fredag.

Jan Leslies tropper scorer i snit 2,4 flere mål pr. kamp og lukker færre ind, mens man til gengæld noterer sig for flere tekniske fejl. Et vidnesbyrd om, at kampen er HH Elites at tabe.

I holdets seneste kamp meldte Chana Masson sig for alvor klar efter sin skade med en redningsprocent på 42,8 procent i første halvleg, mens totalen for hende og målmandskollegaen, Emily Stang Sando, landede på 33,3 procent for kampen.

Samme form kan dårligt tilskrives modstanderens målmænd, der leverede under 20 procent i sidste spillerunde.

Annonce

Brandvarm Holm skal straffe Ringkøbing-keepere

Særligt i øjenfaldende er det, at Ringkøbings keepere er ligaens ringeste på straffekast - med redninger på blot lidt over fem procent af alle forsøg.

Det bør lune hos HH Elite, der råder over en brandvarm straffeskytte i Maria Holm, som efterhånden har vippet topscorer Laura Damgaard af pinden som førstevalg fra syv meter.

Ni mål på 11 forsøg lyder fløjspillerens facit i de seneste fire kampe.

- Maria er så god en straffeskytte, at jeg godt tør lade hende brænde en enkelt eller to, uden at jeg giver chancen til en anden, sagde Jan Leslie efter Skanderborg-kampen.

Man skal hele ti år tilbage for at finde de to seneste kampe mellem Horsens og Ringkøbing. De fandt sted i 1. division i 2010/2011-sæsonen, hvor Ringkøbing vandt begge indbyrdes opgør.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Skoleelever hjemsendes fra og med 15. december

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce