Annonce
HH Elite

HH Elite er begyndt at vise slutspilskarakter: Men det vil være en fejl at undervurdere Silkeborg-Voel KFUM

HH Elite vandt med ti mål og tog med pligtsejren over kvindeligaens bundprop, Holstebro Håndbold, endnu et skridt opad i tabellen. Onsdag venter en modstander af en helt anden kaliber i Silkeborg-Voel KFUM, men Jan Leslie og co. har gode kort på hånden for at sætte yderligere to point på kontoen. Foto: Michael Just
Onsdagens gæster i Forum Horsens ligger fire pladser over HH Elite i kvindeligaen og har været et mulehår fra at stjæle point fra Team Esbjerg og Ikast-Herning Håndbold tidligere på sæsonen. Alligevel bør Jan Leslies mandskab gå benhårdt efter to point i kampen.

Horsens: Nok ligger onsdagens modstander, Silkeborg-Voel KFUM, hele fire pladser over HH Elite i tabellen - på en sjetteplads.

Det bør dog på ingen måde afholde HH-truppen for at gå på banen i Forum Horsens onsdag aften med akkurat samme mindset, som det var tilfældet i Holstebro søndag; som et hold, der kan og bør få point.

Weekendens kamp mod Holstebro var på ingen måde præget af en prangende indsats, selvom HH-truppen viste sig klasser bedre end vestjyderne. Spillerne gjorde dog, hvad de skulle, og hev en komfortabel sejr i land - båret af stærke individuelle præstationer i kampens afgørende faser.

Annonce

Der er så småt ved at tegne sig en identitet hos cheftræner Jan Leslies mandskab. Når spillet flyder, som det skal, spiller HH Elite tempofyldt og højintenst håndbold - og har vist sig som en mundfuld for selv de stærkeste hold i kvindeligaen.

Det har kampene mod Nykøbing F. Håndbold, Odense Håndbold og i nogen grad København Håndbold bevist. Her har et bundsolidt forsvar, to kvalitetsmålmænd og de mange spillere med kompetencer i mand-mand-spillet vist sig med al tydelighed.

Håndboldingredienser, der - på dagen - kan putte knas i maskineriet for hvem som helst og gør HH Elite til en frygtindgydende underdog-modstander.

HH-truppen har fået en ny selvforståelse

HH-truppen mangler dog fortsat at indtræde i og eje rollen som slutspilsaspirant, hvor hovedparten af opgør mod lavere rangerede hold skal kaste pointmuligheder af sig.

Den selvforståelse tog holdet første skridt mod i ti måls-sejren søndag, hvor spillet ikke flød, men forskellen i kvalitet hos de to hold alligevel skinnede igennem. Det kræver stærk mentalitet blandt spillerne, og vidner i den grad om, at Jan Leslie har formået at skabe en kulturændring i HH-omklædningsrummet.

Holdet er nu også er begyndt at både betragte sig selv og spille som det stærke midterhold, mange vil mene, at truppen også - spiller for spiller - berettiger til.

Annonce

Tæt på at stjæle point fra to tophold

Som kampens bedste HH'er mod Holstebro, Majbritt Toft Hansen, udtalte efter storsejren, "begynder der at ske nogle ting på holdet nu".

Det bliver der igen brug for onsdag, når Silkeborg-Voel KFUM kommer på besøg i Forum Horsens. For selvom HH Elite har al mulig grund til at indtage halgulvet som et hold, der vil dominere kampen, fortæller statistikken, at gæsterne i bedste fald er et minimum lige så godt hold som HH Elite.

Med en samlet målscore på minus én, er Silkeborg-Voel tre mål ringere end HH-truppen, men har til gengæld scoret tolv mål flere i samme antal kampe. Holdets point er kommet i land mod henholdsvis Holstebro - som man ligesom HH Elite slog med ti mål - Skanderborg, Ringkøbing og to uafgjorte kampe mod København Håndbold og Aarhus United.

Altså modstandere, der på papiret er et niveau under de to af holdene, HH Elite har sejret mod denne sæson; Nykøbing F. Håndbold og København Håndbold.

Kampen om slutspilspladserne

Den aktuelle stilling i Bambusa Kvindeligaen - for holdene, der kæmper om en plads i slutspillet:

5. Nykøbing F. Håndbold: 10 point, målscore 225-221

6. Silkeborg-Voel KFUM: 8 point, målscore 214-215

7. København Håndbold: 7 point, målscore 222-229

8. Ajax København: 7 point, målscore 191-221

9. Randers HK: 6 point, målscore 206-218

10. HH Elite: 6 point, målscore 202-206

11. Aarhus United: 5 point, målscore 196-215

12. Skanderborg Håndbold 5 point, målscore 194-230

Placeringerne fra et til otte er lig med en plads i slutspillet, når kampene i grundspillet er afviklede.

Til gengæld er det værd at hæfte sig ved, at Silkeborg-Voel KFUM i september var et mulehår fra at stjæle point mod både Team Esbjerg på udebane og Ikast-Herning Håndbold - med nederlag på henholdsvis 31-34 og 26-28 mod de to tophold.

Det vidner om et særdeles højt topniveau hos onsdagens modstander - og et, HH Elite skal forsøge at stække fra første fløjt.

Trænerteamet Jan Leslie og Ronni Boy må til kampen se bort fra langtidsskadede Emilie Winther, mens forsvarskrumtappen Susanne Madsen er tvivlsom, efter hun fik et riv i skulderen forud for Holstebro-kampen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kom med backstage hos Horsens-bandet Bænch på Wall of Sound: 'En for alle, og alle for Brille!'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Video: Horsens rykker sammen i bussen igen, siger lettet festivalleder

Horsens For abonnenter

- Det er et mareridt at komme hjem efter kl. 16: Nu er område med 1837 beboere i spil til betalingsparkering

Brædstrup

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Navne

Peter Frandsen fylder 100 år: Kom først på plejehjem for to måneder siden

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Horsens

Kommunen vil ikke være lyseslukker: Gadebelysning om natten bevares, da der ikke er penge at spare ved at slukke den

Hedensted For abonnenter

Politi og kommune vil ikke kommentere på forældrekritik i kølvandet på overgrebs-sag: - Men generelt informerer vi hinanden

Horsens

Psykisk sårbare kæmper mod spareforslag, der vil ramme deres værested i Tordenskjoldsgade

Erhverv

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Brædstrup

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Krigen er rykket tættere på: Freden skal dagligt vindes og er værd at kæmpe for

AC Horsens

Fyrtårn i forsvaret har vokseværk: Kiilerich peger på denne styrke som årsag til de gode præstationer

Annonce