Annonce
Horsens HK

Nederlag til HH Elite: Syv VM-spillere gjorde forskellen

Melissa Petrén blev endnu engang topscorer for HH Elite. Foto: Anita Kristensen.
Københavns stjernespækkede mandskab skånede ikke HH Elite, der kom ned på jorden efter to sejre i træk.

Horsens: Med syv VM-spillere - fire svenske, to hollandske og en dansk - trillede København Håndbold af sted på en af de utallige busture til Provinsen onsdag ved 12,30-tiden, og de ankom i god tid til at give Horsens-holdet HH Elite en øretæve på 28-19 efter 14-12 ved pausen.

HH Elite med to svenske landsholdsspillere i Melissa Petrén og Daniella Gustin var ikke levnet mange chancer efter HH's største nederlag i København i den første kamp.

De fire svenske VM-spillere var Linn Blom, Olivia Mellegaard, Hanna Blomstrand og Marie Wall, de to hollændere var Larissa Nusser og Debbie Bolt, mens Mia Rej er FCK's eneste danske landsholdsspiller.

HH Elite startede kampen fint med føringer på 2-0, , 4-3, 6-4 og 7-6, inden København svarede igen og bragte sig foran 9-7. Det var trods alt en anden start på kampen end deres første møde, da København førte 7-0 efter 11 minutter.

Lars Frederiksen benyttede kampen til at eksperimentere med syv mod seks. Det er nok en god idé at træne det lidt mere inden Skanderborg-kampen.

Veteranen Rikke Schmidt kom ind og havde flere gode redninger inden pausen.

HH-forsvaret lod Mia Rej komme lidt for tæt på målet, og det udnyttede hun til fire mål i første halvleg.

I angrebet var HH lidt for ivrig og kunne have spillet chancerne større, men trods alt en fin første halvleg, som København førte med 14-12 foran 503 tilskuere.

Annonce

Måltørke

Københavns træner Claus Mogensen benyttede kampen til at skærpe sig forsvar i anden halvleg. Horsens-holdet fik kun lov at score en enkelt gang i de første 10 minutter, og dermed var kampen afgjort, da gæsterne bragte sig foran 18-13.

HH Elite var oppe mod overmagten. Det er ikke København, HH skal måle sig med, og det kan være forklaringen på, at der kun kom 503 tilskuere denne gang oven på to sejre over Aalborg og Silkeborg.

HH leverede en hæderlig indsats, og Horsens-kvinder fik afprøvet og finpudset flere detaljer, men reel spænding var der ikke i anden halvleg.

Københavnerne havde medbragt nogle energiske trommeslagere, så det var svært at få ørenlyd for dem, der ønskede at tale sammen.

Bortset fra Mia Rej var de københavnske mål pænt fordelt på flere hænder.

Mette Lassen var bedste Horsens-spiller.

- Jeg var meget tilfreds med vort spil i første halvleg, sagde HH-træner Lars Frederiksen.

- Selv om vi havde svært ved at komme igennem københavnernes forsvar, formåede vi at score 12 mål inden pausen. I anden blev gæsternes forsvar endnu bedre. Vi forsøgte os med syv mod seks ligesom i udekampen mod FC Midtjylland, men vi trak store veksler på de samme spillere i både forsvar og angreb. Det kneb med benzinen på motoren. Til sidst sparede jeg nogle spillere for at undgå skader, og alle er klar til kampen i Skanderborg 6. februar. Det er den kamp, det gælder, sagde Horsens-træneren.

HH Elite-København 19-28 (12-14)

Liga, håndbold, kvinder

Mål for Horsens: Melissa Petrén 6, Emily Baunsgaard 3, Frederikke Gulmark 3, Mette Lassen 3, Daniela Guston 2, Camilla Madsen 1, Märta Hedenquist 1.

Mål for København: Mia Rej 6, Linn Blohm 4, Louise Fønss 4, Maria Hjertner 4, Larissa Nusser 3, Debbie Bont 3, Aimée von Pereira 2, Hanna Blomstrand 1, Andrea Hansen 1.

Udvisninger: Horsens 2, København ingen.

Tilskuere: 503.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce