Annonce
Sport

Svensk landshold ramt af corona

Daniela Gustin får comeback på det svenske landshold mod Ukraine i aften i Lund. Det bliver hendes første landskamp som Horsens-spiller. Foto: Charlotte Adsbøl.
Melissa Petrén i coronakarantæne hjemme i Sverige - Daniela Gustin får comeback på landsholdet i aften.

Lund: Hele det svenske håndboldlandshold for kvinder er sendt i karantæne, efter at tre spillere blev testet positivt i VM-kvalifikationskampen i Ukraine.

HH's Melissa Petrén og Randers Kristin Thorleifsdottir er blandt de 14 spillere, der er sendt i karantæne.

HH Elite og Randers mødes i den kommende weekend i nedrykningsspillet, og kampen er flyttet fra lørdag til søndag kl. 15 på grund af de svenske spillere og deres landskampe.

Annonce

Sverige var i Ukraine i weekenden. Melissa scorede tre mål, Kristin lavede to mål, da Sverige vandt med 28-14 over svage Ukraine.

I aften kl. 18.10 mødes de to hold i returkamp i Lund. Den samlede vinder går vider til VM i Spanien.

Sverige har alle sine 14 udtagne landsholdsspillere i karantæne.

Landstræner Tomas Axner udtog 14 nye spillere i går, bl.a. Horsens-spilleren Daniela Gustin, der er noteret for 67 mål i 31 landskampe.

Hun er den næstmest rutinerede på aftenens hold. Hanna Blomstrand fra København er den mest erfarne med 61 landskampe. Johanna Forsberg fra Nykøbing Falster med 27 kampe og Martina Thörn med 23 landskampe er de øvrige med mange landskampe, men med en føring på 14 mål mod et dårligt hold skulle Sverige ikke være i farezonen i Daniele Gustins comeback. Det er Daniela Gustins første landskampe som repræsentant for Horsens. Hun pådrog sig en korsbåndsskade under en slutrunde, før hun skrev en to-årig kontrakt med Horsens.

Med flytningen af nedrykningskampen mod Randers skulle Horsens være sikker på, at Melissa Petrén er frisk til søndagens kamp.

Hun havde corona allerede i januar og er ikke smittet denne gang. Dengang sad hun over i kampen mod sin kommende klub København Håndbold.

- Vi forventer, at hun kommer til træning allerede på fredag i Horsens, siger HH-træner Lars Frederiksen.


Vi forventer, at hun kommer til træning allerede på fredag i Horsens.

Lars Frederiksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce