Annonce
Horsens

Supermarkeder klar til to meters afstand

Varehuschef Mark Jeppesen, Føtex Horsens, er klar til, at der nu skal være to meter mellem kunderne i supermarkedet. Arkivfoto: Morten Pape
- Vi har prøvet det før, vi kan klare det igen, lyder det fra butikschef i Føtex på Bankagervej i kølvandet af de nye afstandskrav. Og SuperBrugsen i Stensballe er klar.

Horsens: - Vi tømmer lageret for afstandsmærker, bestiller flere hjem og sætter dem nu på gulvet i butikkerne med to meters afstand.

Sådan lød det tirsdag eftermiddag på Twitter fra Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema 1000 i en kommentar til de nye, skærpede afstandskrav i supermarkederne.


Vi har efterhånden været i det her i otte-ni måneder og har skullet været rimelig forandrings- og omstillingsparate. Så det bliver vi igen i forhold til den nye udmelding.

Butikschef Mark Jeppesen, Føtex, Horsens


Fra fredag morgen skal der være to meter mellem kunderne, og den udfordring er man også klar til i Føtex på Bankagervej.

- Vi har allerede en gang tidligere i foråret forholdt os til to meters afstand, så det skal vi nu nok klare. Vi gør selvfølgelig, som myndighederne beder os om, så i morgen tidligt møder vi ind og får tilpasset afstandskravene. Det skal vi nok klare. Vi har efterhånden været i det her i otte-ni måneder og har skullet været rimelig forandrings- og omstillingsparate. Så det bliver vi igen i forhold til den nye udmelding, oplyser butikschef Mark Jeppesen, Føtex Horsens.

Annonce

Opmærksomme kunder

I forvejen har butikken fjernet udstillinger og reoler for at skabe mere plads til kunderne.

Kunderne selv er også opmærksomme på at holde afstand, påpeger butikschefen.

- Der er rigtig mange kunder, der er gode til at håndhæve restriktionerne over for hinanden, så det behøver vi ikke at bruge ret meget energi på. Det er klart, at der er nogle kunder, der engang i mellem glemmer det og stiller sig op midt i gangen. Dem beder vi på en pæn måde om at flytte sig, og det er meget få, der ikke skynder sig at gøre det. Vi leger ikke politifolk, pointerer Mark Jeppesen.

Annonce

- Vi er klar i Stensballe

I SuperBrugsen i Stensballe har uddeler Mark Schwartz Dam og hans personale også haft travlt med at gøre klar til de skærpede afstandskrav.

Der er stor ros til kunderne i SuperBrugsen i Stensballe fra uddeler Mark Schwartz Dam. Arkivfoto: Line Kyed

- Vi er så klar, men det har vi været hele tiden. Vi har allerede taget teten i december og fjernet rigtig mange paller med varer i midtergangen for at skabe mere plads til kunderne. Vi har "hold afstand" mærkater over det hele og sprit fire forskellige steder i butikken. Vi har også fået mange gode tilkendegivelser fra kunderne. Det er vigtigt, at vi som butik tager et ansvar, siger Mark Schwartz Dam, der også roser kunderne for tage ansvar.

- Vi har mange lokale kunder, og de har været sindssygt gode. Det har kørt gnidningsfrit, og vi har ikke oplevet problemer på nogen måde, tværtimod. Da det var værst i december, måtte vi nogle gange bede folk om at holde afstand, men det er der ingen, der har øffet over. Folk har været enormt forstående, lyder det fra uddeleren.

Annonce

Afventer retningslinjer for antal kunder

Selvom de nye afstandskrav formentlig vil betyde, at han kan have færre kunder i butikken, forventer Mark Schwartz Dam ikke, at det bliver et problem.

Præcis hvor mange, han må lukke ind, er dog endnu uvist.

- Vi afventer fortsat retningslinjer vedrørende, om der må være færre i butikken. Dem har vi ikke fået endnu. Lige nu må vi være 300 mennesker i butikken, og  når parkeringspladsen er fuld, er der 80 biler, så vi kommer ikke i nærheden af 300 personer på én gang. Men ellers må vi i gang med at tælle, lyder det fortrøstningsfuldt fra uddeleren.

De skærpede afstandskrav træder i kraft torsdag kl. 23.59.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce