Annonce
Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Blækhuset er lukket, og nålene kommer ikke til at snurre på Fængslet i maj. Arkivfoto: Morten Pape
- Vi er en del af kulturlivet i Danmark, men vi føler os ligesom mange andre i festivalbranchen virkelig overset af politikerne og Kulturministeriet og i alle genåbningsplanerne, siger arrangør.

Horsens: Arrangørerne af den store tatoverings-festival Prison Ink i Horsens prøvede det allerede sidste år. Og nu må de igennem oplevelsen en gang mere: En aflysning.

De fortsatte corona-restriktioner har slukket håbet for festivalen i 2021, oplyser arrangørerne om Prison Ink, der i dagene 13.-15. maj skulle have fundet sted på Fængslet med tusindvis af gæster og omkring 200 tatovører fra ind- og udland.

Har ventet og ventet

- Vi har ligesom alle andre festivaler ventet og ventet på mere direkte retningslinjer for større arrangementer, men det er umuligt at afholde noget med de restriktioner, der er nu. Derudover er det umuligt få de mange udenlandske tatovører til landet på grund af rejserestriktioner. Alt i alt ville det ikke kunne hænge sammen hverken økonomisk eller eventmæssigt på grund af covid, siger Jakob Schultz, som er en af folkene bag Prison Ink.


Det er under al kritik, at kulturministeren udtaler, at man som festival skal planlægge forsigtigt.

Jakob Schultz


Han lægger ikke skjul på en dyb frustration over igen at måtte meddele gæster og tatovører, at en af Europas største tattoo conventions er afblæst.

Annonce

Under al kritik

- Vi er en del af kulturlivet i Danmark, men vi føler os ligesom mange andre i festivalbranchen virkelig overset af politikerne og Kulturministeriet og i alle genåbningsplanerne. Det er under al kritik, at kulturministeren udtaler, at man som festival skal planlægge forsigtigt - det kan man ikke - det er enten eller, fordi planlægning af et stort event tager tid.

Prison Ink er både en fag- og publikumsmesse, og flere end 200 tatovører fra hele verden plejer at bruge Fængslet som udstillingsvindue for deres evner med nål og blæk. Arkivfoto: Søren E. Alwan

- Selvom der kommer et udspil, har det taget alt for lang tid. Der er en grænse, og den er nået, så vi må aflyse. Det er vildt ærgerligt, siger Jakob Schultz, som dog kan oplyse, at der er udsigt til, at nålene snurrer igen næste år.

Da har den sjette udgave af Prison Ink fået plads i kalenderen 26.-28. maj.

- Så regner jeg med, at vi kan afholde det med et brag, siger Jakob Schultz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce