Annonce
HH Elite

Stopper karrieren: HH Elite-energibundt er færdig med tophåndbold efter denne sæson - kontrakten blev ikke forlænget

Til sommer er det helt slut. Efter mere end ti år på topplan indstiller Susanne Madsen sin håndboldkarriere, når indeværende sæson er slut. Først gælder det dog et eventuelt slutspil. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter mere end et årti med tophåndbold er det til sommer slut for Susanne Madsen, der ikke får forlænget sin kontrakt og derfor stopper karrieren. Det var HH Elite eller ingenting, lyder meldingen.

Horsens: Egentlig skulle interviewet med Susanne Madsen have handlet om, hvad fremtidsplanerne lød på, efter det kom frem, at hendes kontrakt i HH Elite, der udløber til sommer, ikke bliver forlænget.

Den snak kom hun dog hurtigt i forkøbet, da undertegnede spurgte ind til punktummet i Horsens:

- Det er af den helt simple årsag, at HH Elite ikke har forlænget min kontrakt. Det er sådan gamet er. Jeg havde håbet, at hvis jeg skulle fortsætte, så skulle det være i Horsens, men sådan skulle det ikke være. Det har medført, at jeg har gået med overvejelserne om at stoppe. og den beslutning har jeg taget, siger bagspilleren, der fortsat spiller en vigtig rolle for holdet, men er den seneste sæson gledet længere ud i periferien, i takt med at truppen er blevet forstærket.

Annonce

Slutspil vil være et højdepunkt

Susanne Madsen fortæller, at hun på én og samme tid er topmotiveret til resten af sæsonen i HH Elite og fornemmer, at tidspunktet for karrierestoppet er det rigtige.

- Det er allermest på grund af familien. Min kæreste er også fuldtid i håndboldverdenen, så der er nogle ting, vi har skulle få til at forlige sig med hinanden. På samme tid føler jeg mig ved at være mættet, siger hun og fortæller, at beslutningen blev truffet for en måneds tid siden.

Privat danner Madsen par med Lasse Folkmann, som er assistenttræner for de storsatsende håndboldherrer i Fredericia Håndboldklub.

CV: Susanne Madsen

Susanne startede sin seniorkarriere i GOG, inden turen gik forbi Horsens HK på vej mod kvindeligaen. Siden har hun tørnet ud for følgende klubber:

2011-13: Odense Håndbold

2013-15: Team Esbjerg

2015-16: SønderjyskE Håndbold

2016-20: Odense Håndbold

2020-22: HH Elite

Nu gælder det i første omgang HH Elites eventuelle færd i slutspillet. Noget, Susanne Madsen omtaler som et højdepunkt - i al fald for tiden i det horsensianske.

- Nu krydser vi fingre for, at alt går som det skal, og vi kommer i slutspillet. Men det er pisse fedt at kunne slutte af på den måde. Så må vi se, om jeg er så afklaret, som jeg tror, eller om jeg bliver følelsesladet, når den sidste kamp er spillet, siger hun.

HH Elite-Herning-Ikast Håndbold

HH Elite tager søndag imod kvindeligaens tredjeplads, Herning-Ikast Håndbold, i en kamp der i bedste fald kan sikre holdet en plads i slutspillet. Det kræver dog en sejr, eller ét point, hvis København Håndbold samtidig scorer maksimalt et enkelt point i deres kamp mod Team Esbjerg.

- Det er sgu fedt, at vi har det udgangspunkt. Når det er sagt, er jeg fløjtende ligeglad, om Esbjerg vinder med ti eller ét. Vi må se bagefter, siger HH-cheftræner Jan Leslie, der ikke lægger skjul på, at det kommer til at kræve en kraftpræstation, hvis holdet skal gøre sig nogen forhåbninger om at kunne spille med om sejren.

- Jeg anser Herning-Ikast som den største favorit til at overraske i mesterskabsspillet. Det er et vanvittigt stærkt hold med mange ting at spille på - men kampen starter jo 0-0, siger Leslie, som i midtugen så sit mandskab slå Ringkøbing Håndbold med 24-22 i en kamp, der allermest handlede om at stå for presset.

Bagspiller Susanne Madsen mener, at den sejr potentielt kan have fjernet noget af presset fra spillerne.

- Det siger alt om, hvor meget holdet har rykket sig, at vi kan vinde sådan en kamp, når det virkelig gælder. For bare et halvt år siden, vandt vi ikke kampene på vippen, og forhåbentlig kan det være med til, at vi slipper håndbremsen en smule og kan spille mere frit resten af sæsonen, siger hun.

HH Elite blev lørdag 100 procent sikker på deltagelse i slutspillet, da Aarhus United tabte til Ajax. Dermed er HH sikker på minimum at slutte på 8. pladsen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Annonce