Annonce
Horsens

Spil med skrald: Nu krydres affalds-indsamling med smartphone og konkurrence

Helene Henneberg-Johansen fra foreningen Grøn Fest har franchiset en app, der stammer fra Rusland, og som gør skraldeindsamling til leg og konkurrence. Pressefoto
Nu er der point at hente i andres skrald, og deltagere i lørdagens skraldeindsamling i Horsens kan nu konkurrere mod hinanden eller mod andre skralde-samlere i Finland eller Rusland.
Annonce

Horsens: Lørdag er verdensomspændende saml-skrald-dag, og i år bliver skraldeindsamlingen i Horsens også digital.

Det sker på initiativ fra foreningerne Grøn Fest og JCI Horsens.

- Det anderledes ved denne skraldeindsamling er ønsket om at gøre det sjovere at samle skrald ved at gøre det til et spil, lyder det fra de to foreninger i en fælles pressemeddelelse.

Der er tale om et app-baseret spil, som hentes til smartphone. Man kan tilmelde sig alene, sammer med venner, eller som familie.

- Du skal være den, der samler mest skrald for at vinde en præmie. Det er jo altid sjovt at konkurrere, siger Helene Henneberg-Johansen, stifter af Grøn Fest.

I spillet vises et kort, hvor man kan se, hvor man kan aflevere skrald. Her får man ikke bare point for at aflevere affald, men også for at sortere det og for eksempel for at tage billeder af indsatsen. Hvert spil varer 60 minutter, og man kan deltage flere gange.Dét, spillet kan, som almindelig skraldeindsamling mangler, er, at det giver et element af konkurrence med.

Helene Henneberg-JohansenApp'en skal downloades inden skraldedagen på lørdag. Her skal deltagerne møde op ved Café Grus i Kongensgade, og her får man adgang til spillet i app'en.

Deltagerne i spillet kæmper ikke kun lokalt om at udrydde mest skrald fra gaderne, men også mod skraldesamlere i udlandet.

- Selvom Danmark næppe kan betegnes som en del af Baltikum, er vi alligevel kommet med i det internationale spil Baltic Cup, og det samme er Finland og Rusland, forklarer Helene Henneberg-Johansen.

Grøn Fest står klar ved Café Grus med skraldeposer samt tænger og havehandsker, der kan lånes på dagen. Disse er indkøb med støtte fra den kommunale teknik- og miljø-affaldspulje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Tømrer-lærling fik sølvmedalje

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce