Annonce
Horsens

Sommerens flystyrt på Fur har kostet 47-årig horsensianer livet

Mikkel Skjerning Gensø, som mange horsensianerne vil kende som en af byens bedste entertainere, blev mandag erklæret død på Rigshospitalet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Efter flere måneders indlæggelse på Rigshospitalet er Mikkel Skjerning Gensø gået bort. Årsagen til den tragedie, der også kostede hans kone livet, er endnu ikke klarlagt.

Horsens: Mikkel Skjerning Gensø fra Horsens, som var ombord på et fly, der tidligere i år tragisk forulykkede på Limfjordsøen Fur, er død.

Det bekræfter den 47-åriges familie.

Det fatale flystyrt, der også kostede den afdødes kone, 43-årige Ina Skjerning Gensø, livet, skete 30. august, da et mindre propelfly med ægteparret som passagerer var ved at lette fra den lille ø.

Annonce

Ombord var også venneparret Jens Rahbek og Marie Borg, ligeledes fra Horsens-området.

Meningen var angiveligt, at de skulle flyve til Billund, men under take off styrtede flyet, der havde Jens Rahbek som pilot, og brød i brand.

Måtte give op til sidst

Mens begge kvinder omkom på stedet, overlevede Mikkel Skjerning Gensø og Jens Rahbek.

De blev hastet til Rigshospitalet i København med kvæstelser.

Jens Rahbek blev relativt hurtigt erklæret uden for livsfare, men efter mere end tre måneders indlæggelse måtte Mikkel Skjerning Gensø mandag opgive kampen for livet.

Den afdøde var af mange horsensianere kendt som en aktiv del af byens liv. Ikke mindst gjorde han sig bemærket som en rutineret entertainer, og hans evner som magiker og hypnotisør blev benyttet over hele landet af alt fra firmaer til kendte navne i underholdningsbranchen.

Han og Ina Skjerning Gensø, som var afdelingsleder på et bosted ved Vejle, efterlader sig tre børn.

Annonce

Rapport måske klar om en måned

Hvordan den frygtelige ulykke på Fur kunne ske, er endnu ikke klarlagt.

Horsens Folkeblad har været i kontakt med Havarikommissionen, som kort efter tragedien bjærgede det forulykkede fly og fortsat undersøger forløbet.

Kommissionen oplyser, at der formentlig vil gå en måned, før rapporten om årsagen til styrtet er færdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce