Annonce
HH Elite

Sofie Fynbo skifter til norsk ligaklub i Oslo

Sofie Fynbo Larsen har fundetsin nye klub i Oslo, Oppdal. Hun flytter til Norge i juli. Foto: Ole Nielsen
Den 25-årige Horsens-spiller fik flere tilbud, efter at Folkebladet offentliggjorde hendes planer om at skifte til Norge sammen med sin norske kæreste.

Oslo: Den eneste indfødte Horsens-spiller på HH Elites ligahold, Sofie Fynbo, skifter til den norske klub Oppsal fra den kommende sæson. Klubben ligger i hjertet af Oslo.

- Der gik kun en halv time, efter at Folkebladet havde offentliggjort min beslutning om at skifte til Norge, før jeg fik de første tilbud, siger 25-årige Sofie Fynbo.

- Jeg har haft flere muligheder at vælge blandt. Oppsal var oplagt. Det er en god midterklub i den bedste liga, og klubben ligger lige ved siden af, hvor jeg kommer til at bo.

- Der er ingen danske spillere i klubben. Mest kendt er træneren Stian Bjermeland, der har trænet både kvinder og mænd i ligaen. Han er en anerkendt træner, og det spillede også en stor rolle for mig, siger hun.

Sofie Fynbo har spillet en sæson tidligere i den norske liga. I 2015-16 repræsenterede hun Halden, inden hun rejste tilbage til HH, hvor hun har været fast inventar de øvrige år siden 2011.

Sofie Fynbo fik en fin afskedssalut fra HH Elite og træner Lars Frederiksen:

- Der står altid en plads til dig åben i HH Elite, hvis du kommer tilbage til Horsens.

Sofie Fynbo er i færd med de sidste eksaminer som sygeplejerske.

- Jeg har fået en aftale med Oppsal om, at jeg kan have et deltidsarbejde og også mulighed for at rejse hjem til Danmark indimellem, siger Sofie Fynbo.

Oppsal sluttede sæsonen med en sejr på 31-26 over Gjerpen og sluttede på niendepladsen. Norge lukkede ligaen ned længe før, Danmark tog den samme beslutning.

Niveauet i Norge er højere end i den danske liga. Mange danske klubber har norske spillere på holdet, også flere ikke-landsholdsspillere, bl.a. Herning-Ikast.

Oppsal er en eliteklub. Spillerne er ikke fuldtidsspillere, men de træner lige så meget som de fleste andre topklubber.

Mathias Gjestrud, Sofies kæreste, har flere tilbud, men for ham er jobbet første prioritet. Han var spillende assistenttræner i Odder i den forløbne sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce