Annonce
Odder

Socialdemokratiet klar til borgmesterkamp

Efter 35 år lakker en lang byrådsæra mod enden for Elvin Hansen, der ikke er at finde på Socialdemokratiets kandidatliste til november. Arkivfoto: Niels Åge Skovbo FOKUS FOTO
Tidligere borgmester Elvin Hansen er ikke på listen, når der skal stemmes til kommunalvalget til november. Der er til gengæld en ny flok. Blandt andre gymnasiets rektor Lars Bluhme.
Annonce

Odder: Det er ikke til at komme udenom. Til november skal vi igen en tur i stemmeboksene og vælge de 19, der skal udgøre Odder Kommunes byråd i 2022-2026.

Og som altid starter valgkampen med, at partierne finder kandidater til deres lister.

I disse uger har Socialdemokratiet taget hul på offentliggørelsen af såvel velkendte som nye navne på listen, der gemmer på mindst et par overraskelser.

Odder Gymnasiums rektor Lars Bluhme er nemlig ny på listen. Det samme er pædagog Eva Lagerberg, som mange nok genkender fra Egholmgaard, Natteravnene eller andre steder, og Jan Kjærsgaard, der er involveret i alt i Ørting og var med til at starte Margrethelyst Friskole.

Der kommer også et søskendepar på dette års liste, idet Nicolai Ramsdal har besluttet at prøve lykken igen. Han sad i byrådet i 2006-2009. Hvis han opnår valg, kan han komme til at sidde i byrådet sammen med sin søster Rie Ramsdal, der kom ind i byrådet midt i denne valgperiode, da Ole Lauth døde. Hun har besluttet at stille op til en periode mere.

De 12 kandidater

Socialdemokratiet besluttede allerede sidste år, at partiets borgmesterkandidat også til dette års valg hedder Lone Jakobi.

Derudover er der 11 på listen. Bemærk at rækkefølgen er tilfældig, da generalforsamlingen endnu ikke har stemt om kandidaternes placering på listen:

Lone Jakobi

Linda Ann Wienand

Claes Jensen

Rie Ramsdal

Nicolai Ramsdal

Palle Holsting

Peter Skov Sørensen

Jacob Petersen

Lars Bluhme

Eva Lagerberg

Torben Madsen

Jan Kjærsgaard

Tidligere borgmester og byrådsmedlem i mere end 35 år Elvin Hansen har til gengæld besluttet, at det er slut. Hans navn står ikke på stemmesedlen.

Annonce

Venter på generalforsamling

I alt er der 12 socialdemokrater på listen, som skal forsøge at sikre sig stemmer nok til, at partiets borgmesterkandidat Lone Jakobi kan skubbe Uffe Jensen (V) af posten.

Det er dog endnu ikke afgjort, hvilken rækkefølge kandidaterne får på listen.

- Det venter vi med at afgøre til generalforsamlingen, og den holder vi, når vi igen kan mødes fysisk, siger Jesper Hjorth, der er formand for Socialdemokratiet i Odder.

Han var i øvrigt selv på listen for fire år siden, men blev ikke blandt de socialdemokrater med stemmer nok til at sikre sig en af partiets fem pladser.

Der er kommunalvalg 16. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce