Annonce
HH Elite

Skadeschok i HH Elite: Endnu en spiller må se til fra sidelinjen i minimum 9-12 måneder

Amalie Grøn (nummer 14) har ligesom holdkammeraterne Emilie Winther og Marija Obradovic måtte overvære flere kampe fra tribunen i denne sæson. Fløjspilleren har døjet med efterveerne af en operation i samme knæ i foråret, og var ellers omsider på vej tilbage i en god forfatning. Arkivfoto: Morten Pape. Foto: Mads Dalegaard
Trænerstaben håbede i første omgang, at der ikke var tale om nogen slem skade, men nu har en scanning vist, at nyindkøbte Amalie Grøns korsbånd er overrevet. Dermed bliver hun den anden langtidsskadede HH'er i år.

Horsens: Der var så godt som fløjtet af for den sidste træning forud for efterårets sidste kamp mod Aarhus United, da Amalie Grøn gik i gulvet på træningsbanen i Forum Horsens.

Ved første øjekast et af de solouheld, der, når de sker, med det samme får én til at frygte det værste.

- Jeg håber og tror på, at det allermest var en forskrækkelse, sagde Jan Leslie dengang om uheldige Amalie Grøn, der allerede havde døjet med småproblemer i samme knæ i løbet af sæsonen.

Annonce

Det er et kæmpe slag i maven.

Amalie Grøn, HH Elite

Nu har en scanning dog bekræftet de bange anelser: Korsbåndet er overrevet.

- Vi kører noget helt simpelt mand mod mand-spil. Da jeg lander, tror jeg, at jeg støder knæet sammen med modspilleren, men da jeg får at vide, at der ikke var kontakt, ved jeg godt, at den er gal, siger Amalie Grøn, som skiftede fra Viborg HK til HH Elite i sommer - i jagten på en større rolle og mere spilletid.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, for jeg havde håbet på at skulle ind og være en stor del af holdet og virkelig bidrage. Det er et kæmpe slag i maven, at jeg ikke kommer til dét lige foreløbigt, siger hun.

Håber på operation i det nye år

Prognosen for korsbåndsskader lyder sædvanligvis på knap et år, og fløjspilleren, hvis familie har aner på Hjarnø, glæder sig til at få en nærmere tidshorisont.

- Jeg har fået at vide, at den hedder 9-12 måneder på sidelinjen efter operationen. På torsdag skal jeg til en forundersøgelse, og så håber jeg, at det kan blive i starten af det nye år. Lige nu er knæet meget hævet, og det er en fordel at vente med indgreb, til hævelsen har lagt sig, siger Amalie Grøn, der har to A-landsholdskampe og 17 optrædener for U-landsholdet.

Hun er lige nu hjemme hos familien - med benet oppe - men vender snart tilbage til Horsens for at genoptage træningen i det små.

- Det er noget med at få trænet det så stærkt som muligt op til operationen - og derfra starte helt fra bunden og bygge på stille og roligt med en masse styrketræning, siger hun.

- Lige nu glæder jeg mig bare til at få en dato og få lagt en plan.

Amalie Grøn fortæller samtidig, at korsbåndsskaden ikke har nogen relation til de knæproblemer, som har forfulgt hende i indeværende sæson og var efterveer fra en mindre operation for springerknæ i foråret.

Annonce

Anden langtidsskadede spiller

HH Elite må i forvejen undvære Emilie Winther, der fik skulderproblemer tidligere på sæsonen og kun nåede fem kampe denne sæson.

Noget, der skulle vise sig at være en løsrevet ledlæbe i højre skulder, som medførte nedsat funktion i skudarmen på den 19-årige bag- og -fløjspiller.

Winther blev opereret for skaden først i november - og fik indsat tre ankre i skulderen.

Dermed venter der ligeledes hende et langt, langt genoptræningsforløb, før hun kan vende tilbage til håndboldbanen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Erhverv

Overvældende interesse: Her vil John Arne bygge nyt padelcenter med fire baner

Annonce