Annonce
Horsens

Simon Kjær runder 100 landskampe i år

Simon Kjær hyggede sig sammen med Lund IF's fodboldungdom. Sådan var jeg selv dengang. Det var her, det hele startede, sagde han. Foto: Charlotte Adsbøl.
Landsholdsanføreren besøgte sin barndomsklub lørdag i forbindelse med indvielsen af kunstgræsbane.
Annonce

Lund: Simon Kjær, landsholdsanføreren fra Lund, står midt i sit livs største succes. Han runder 100 landskampe i år.

Det kommer formentlig til at ske 15. november på hjemmebane mod Island.

Simon Kjær er ligesom Christian Eriksen noteret for 95 landskampe, og Danmark spiller seks landskampe mere i år.

Simon Kjær er allerede nummer ni på alletiders danske rangliste, og hvis han spiller alle seks kampe resten af året, indhenter han målmanden Thomas Sørensen på ottendepladsen med 101 landskampe.

Dernæst er han tæt på Martin Jørgensen og Morten Olsen med 102 landskampe, Michael Laudrup med 104 og Thomas Helveg med 108 landskampe.

Peter Schmeichel topper med 129 landskampe foran Dennis Rommedahl med 126 og Jon Dahl Tomasson med 112 landskampe.

- Jeg har haft en snak med vores nye landstræner Kasper Hjulmand, og vi kan se frem til både EM-slutrunden på hjemmebane i 2021, Nations League-kampe og VM i Qatar, siger Simon Kjær.

- Det er fantastiske perspektiver for os med den stærke gruppe af spillere, vi råder over. Det glæder vi os vildt til.

Annonce

Stærkt Milan-hold

Simon Kjær skrev autografer for Lund IF's fodboldungdom, bl.a. på støvlerne. Foto: Charlotte Adsbøl.

- Jeg er også glad for at være kommet til Milan, hvor vi har været det bedste hold i Italien. Jeg tør dog ikke love, vi kommer til at spille med om mesterskabet i næste sæson. Lad os lige vente og se, hvilke spillere der bliver købt og solgt. Jeg ved f.eks. ikke, om Zlatan bliver i Milan eller tager hjem til Sverige. Der kan ske meget, men bemærk, at Atalanta har gjort det fint og var meget uheldig med, at de ikke gik videre i Champions League, siger han.

Af sine seneste 31 fodboldkampe har Simon Kjær kun tabt én - til naboerne fra Inter.

Annonce

Flyttedag

Simon Kjær har stadig hus i Bergamo, hvor Atalanta hører hjemme.

- Vi er i færd med at finde et hus i Milano. Der er kun 40 minutter fra Bergamo til Milano, men det dur ikke at bo så langt væk. Jeg skal bo i Milano. Derved kommer jeg til at bo to kilometer fra Christian Eriksen. Vi har allerede været en del sammen, selv om vi spiller på forskellige tidspunkter og også har vores familier at passe.

Simon Kjær har været i Horsens i den forløbne uge, hvor hans forældre har plejet deres begejstring over de to børnebørn. Nu rejser han videre og skal starte træningen 24. august i Milano.

Corona'en florerede netop i Bergamo allerværst i hele Europa.

- Jeg sendte min kone og børnene hjem til Sverige og var også selv et smut i Danmark, siger han.

Dermed undgik han de værste følger i Europas værste område.

Annonce

Hjemme igen

- Det er en stor fornøjelse at være hjemme i Lund. Det var her, det hele startede for mig. Jeg har tilbragt masser af timer her. Vi har spillet masser af gange på den bane, der nu er blevet kunstgræsbane. Dengang var det en helt anden og langt dårligere fodboldbane, men jeg har mange minder herfra.

Simon Kjær er den spiller, der har været med i Horsens Folkeblads skolefodboldturnering flest gange. Han spillede med fire gange, første gang i 4. klasse.

Dengang var jeg ikke stor stor. Jeg begyndte først at vokse i 13 års-alderen, husker han.

Da Simon Kjær gik i 8.klassen, var han også med til Horsens Folkeblads skolefodboldturnering, men som resultatmand. Han indsamlede navnene på målscorerne og var med på turen til Hamburg sammen med vinderholdet.

Palle Hyldtoft fra Festina i Lund var også med i Lund i går. Han ansatte Simon som fejedreng, da han var en bette knægt.

- Dengang blev Simon spurgt, hvordan det gik i skolen. Ikke særligt godt, svarede han, men det betyder ikke så meget, for jeg skal være professionel fodboldspiller, og det blev han, forklarede Palle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Byrådet valgte den dyre løsning: Rundkørsel ved Lund får ekstra ben med direkte adgang til E45

Horsens

Sundhedspersonalet skal fokusere på borgerne: Horsens Kommune fylder testbilen med kontorfolk

Annonce