Annonce
Ikast-Brande

Siemens Gamesa skifter ud i toppen

Andreas Nauen er med omgående virkning blevet udpeget som topchef for for Siemens Gamesa Renewable Energy. Foto: Siemens Gamesa
Annonce

Brande: Siemens Gamesa har fået ny topchef. Den 55-årige Andreas Nauen, der hidtil har stået i spidsen for Siemens Gamesas havvindmølledivision, er blevet forfremmet til CEO - på dansk administrende direktør - for Siemens Gamesa Renewable Energy. Han afløser sin landsmand Magnus Tacke, der har fået ophævet sin kontrakt med omgående virkning.

- Andreas Nauen har tidligere demonstreret sin evne til at håndtere komplekse projekter. Han har stor erfaring med børsnoterede virksomheder i sektoren for vedvarende energi. Vi forventer, at den nye administrerende direktør nu hurtigt stabiliserer onshore-området, siger Miguel Angel López, bestyrelsesformand i Siemens Gamesa, i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne takke Markus Tacke for hans arbejde i løbet af de seneste tre år, og især for integrationen af Siemens Wind Power og Gamesa i forlængelse af fusionen, udtaler bestyrelsesformanden videre.

Selskabet oplyser ved samme lejlighed, at projektomkostninger og de negative finansielle konsekvenser af covid-19 vil resultere i et negativt resultat før skat og finansielle omkostninger (EBIT) i tredje kvartal før omkostninger til elkøbsaftaler, integration og omstrukturering. Det forventede positive EBIT i fjerde kvartal forventes ikke helt at opveje den negative udvikling for hele regnskabsåret.

På trods af de nuværende udfordringer er de langsigtede udsigter for såvel vindmølleindustrien som helhed og for Siemens Gamesa fortsat attraktive. I marts 2020 havde virksomheden således en rekordstor ordrebeholdning på 28,6 mia. euro (213 mia. kr.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce