Annonce
AC Horsens

Selvpineri: Kortegaard savner at spille fodbold

Thomas Kortegaard har altid nydt at være på træningsbanen, men nu må han nøjes med at indtage en rolle som en del af trænerteamet.
Thomas Kortegaard blev i august tvunget til at indstille karrieren. Nu er han tilknyttet AC Horsens som træner. Det er udfordrende, men ikke det samme som at spille selv.
Annonce

Horsens: - Jeg savner at være med. Jeg har altid godt kunnet lide at træne.

Thomas Kortegaard måtte i august indstille karrieren på grund af eftervirkningerne af en operation som følge af et kræftforløb. Nu er han istedet blevet tilknyttet AC Horsens' trænerstab, men det er hårdt ikke at kunne være med, selv om han stadig er tæt på sine nu tidligere holdkammerater.

- Det er rent selvpineri, men jeg er glad for beslutningen om at stoppe. Det var den rigtige. Min krop har haft godt af, at jeg ikke længere skal presse mig selv til det yderste. Jeg er blevet spurgt, om jeg stadig er i god form, men det ved jeg ikke, for det kræver jo, at man tester sig selv, og det har jeg ikke gjort, smiler Thomas Kortegaard.

Han har lige skullet finde sig til rette i den nye rolle som en del af trænerteamet og ikke som en del af spillertruppen.

- Det er lidt balancegang, men jeg har selv oplevet det med Mads Rieper og Niels Lodberg, så det kan godt lade sig gøre. Jeg skal lige finde ud af at navigere i det, og det siger sig selv, at jeg ikke skal begynde at forklare Peter Nymann, hvordan han slår en indersideaflevering. Min opgave er også at have fokus på de unge i truppen, siger Thomas Kortegaard.

Det er rent selvpineri, men jeg er glad for beslutningen om at stoppe. Det var den rigtige. Min krop har haft godt af, at jeg ikke længere skal presse mig selv til det yderste.

Thomas Kortegaard

Annonce

Fra superfedt til noget værre skidt

Han deltager i nogle enkelte morgentræninger med U19-truppen, og så er han med omkring reserveholdet og de spillere, der balancerer mellem superligatruppen og U19-holdet.

- Det er en spændende udfordring at prøve at udvikle de unge spillere blandt andet via reserveholdskampene. Jeg har selv spillet en del af de kampe, og det kan være alt fra en super fed oplevelse til noget værre skidt. Det handler om, at alle skal gå op i det, og så har jeg det naive håb, at hvis de unge spillere udvikler sig, vil det også være med til at presse de etablerede spillere, siger Thomas Kortegaard.

Han skal også finde sig til rette i trænerteamet.

- Jeg er blevet spurgt til råds før som spiller, men det er noget andet at være træner. Nu kan jeg pludselig se, hvordan trænerne har set vores kampe, siger Thomas Kortegaard

Oplevelsen inde på banen svarer ikke altid den, som trænerøjnene opfanger.

- Det er så let at stå og sige, at bolden bare skal spilles rundt og derhen. På den front kan jeg nok give noget til trænerteamet, fordi jeg ved, hvordan det er at stå i det som spiller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kan vi overleve arbejdslivet?

Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce