Annonce
Østjylland

Se video fra sjælden Morris-samling: Masser af folk til eftersyn før net-auktion

Det kan med garanti ikke være hverdagskost, at der er kø og trafikkaos på Lyngbyskovvej ved Terndrup nord for Hadsund. Men fredag formiddag var der noget, der mindede om. For så mange mennesker var interesseret i et nærkig på over 25 specielle og sjældne Morris-biler. De er alle på netauktion, som slutter søndag 16. maj klokken 17.30.

Terndrup: Det vrimlede ind fra nær og fjern, da der fredag formiddag var eftersyn på en samling af over 25 specielle og sjældne Morris-biler. Faktisk var interessen så stor, at der opstod en slags trafikkaos, og de besøgende måtte bakke ud igen for at holde ude langs Lyngbyskovvej og gå de få hundrede meter ind til den hvide landejendom.

Bilerne var samlet gennem 60 år af nu afdøde Peter Rask Jensen, og det er pårørende efter ham, der har henvendt sig til Campen Auktioner for at få dødsboet solgt.

Særlig stor interesse var der for den totalt istandsatte lille, orange lastbil, Morris Commercial fra 1946, som i skrivende stund er oppe på 80 bud og ligger på 52.000 kroner. Det er dog langt fra nok, vurderer auktionarius og direktør Finn Campen, Campen Auktioner, der skyder den til at ende på mindst 100.000 kroner.

Annonce

Regnen meldte også sin ankomst, men det var på forsigtig vis og temperaturen var mild. Og så var der jo adskillige lader og bygninger at gå ind i ly i og på opdagelse i.

Enkelte af bilerne, dem som samleren Peter Rask Jensen havde brugt som reservedels-biler, stod udenfor og var i årene vokset sammen med haven. Selv om standen mildest talt er elendig, så var der alligevel et bud på en af dem på 100 kroner.

- Og det skal der nok også komme flere af. Der er jo en rude eller andre dele, der er intakte, siger Finn Campen.

Finn Campen, auktionarius og direktør i Campen Auktioner, er vild med denne lille lastbil, Morris Commercial fra 1946. Den er totalt istandsat, og der er indtil nu 80 bud på den, og den står til 52.000 kroner. Finn Campen skyder den dog til at gå til mindst 100.000 krone. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Man kan sige, at hvis I kan sælge de her biler i sådan en stand, så kan I da sælge alt?

- Det kan vi også, lyder det med et grin fra direktøren, der går rundt og byder folk velkommen og viser vej ind til de forskellige bygninger og seværdigheder.

Skal se dem selv

De fine af Morris-bilerne stod i tørvejr, og så var der alle de andre midt i mellem, som også stod under tag. Det er biler, som samleren havde planer om at restaurere, men ikke nåede. Ud over bilerne var der massevis af reservedele til Morris, og også andre effekter fra dødsboet, blandt andet kæmpestore planter, til salg. Og en cykel med hjælpemotor, en såkaldt "røvskubber", som der fredag formiddag var bud på 6100 kroner for, samt en klassisk grå Ferguson til 4600 kroner. Indtil videre.

Vennerne Per Torp og Hans Jørgen Jørgensen (til højre) havde taget turen fra Farsø til Terndrup for at se på gamle Morris-biler. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Det er ret specielt det her. Og der er enorm interesse for det. Allerede en halv time, før eftersynet åbnede officielt, var der folk her, og der er over 50 unikke bud på lastbilen, inden folk har set den i virkeligheden. Det er mange. Folk byder skam ud fra billederne, men det går først rigtigt opad med buddene, når folk har været her og set køretøjerne med egne øjne, siger Finn Campen.

Han var selv med, da ladefundet skete, og fik en stor oplevelse ud af det sammen med sine medarbejdere.

Annonce

Venner på tur

Vennerne Per Torp og Hans Jørgen Jørgensen fra Farsø var at finde på landejendommen midt i skoven. Her var det mest den grønne Morris Oxford II DAE 31 fra 1954, der trak i Per Torp.

- Men skulle jeg tænke på, hvad der stiger i værdi, så skulle jeg nok gå efter den Morris Monaco 1800 fra 1969, der holder lige ved siden af. Men jeg er bare mere til den gamle model, selv om de ikke er så eftertragtede længere. Biler, der stiger i værdi er dem, der kommer fra 1970'erne og sågar 1980'erne. Det kan du for eksempel se på den gamle Ford A, den falder i værdi nu, lyder det fra samleren fra Farsø.

Flot farve denne Morris 1800 fra 1972 har. Desværre er standen ikke så god, den mangler både motor, lygter med mere. I skrivende stund er der budt 100 kroner på den. Foto: Lone Hammer Sørensen

Skal han købe Oxford'en, der er i rigtig fin stand, skal det være til maksimalt 50.000 kroner. Går den højere op, kan det ikke svare sig, mener han.

Faktisk er han mest til tyske og amerikanske biler, hvis han skal være ærlig. Derhjemme har han en Opel Super Six fra 1937, en Borgward Isabella fra 1961, en Honda Shadow motorcykel fra 1987, en Cadillac fra 1987 og en Chevrolet pick up C10 fra 1985. Og så er hans hverdagsbil en Opel Corsa.

Mens Hans Jørgen Jørgensen ikke skal have flere veteranbiler, er Per Torp interesseret i denne grønne Morris Oxford II DAE 31 fra 1954. Men kommer den til at koste over 50.000 kroner, står han af. Foto: Lone Hammer Sørensen

Kammeraten Hans Jørgen Jørgensen kører en lille blå Morris "bindingsværk"1000.

- Og jeg skal ikke have flere. Jeg er nået til en alder, hvor én veteranbil er nok, lyder det fra ham.

Men de synes alligevel, at det er spændende at se samlingen, og der var også mange andre, der var der af ren nysgerrighed, ikke for at købe.

Netauktionerne over dødsboet, og der er tre af dem, slutter søndag 16. maj klokken 17.30.

Skulle nogle være i tvivl, var det altså Morris-biler, der blev samlet på her. Her ses diverse stænklapper. Foto: Lone Hammer Sørensen
Afdøde Peter Rask Jensen samlede over 25 forskellige køretøjer fra Morris. Den her lille lastbil var dog hans øjesten, og det er også den der indtil videre har fået mest opmærksomhed på netauktionen, der slutter søndag 16. maj klokken 17.30. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Entreprenør leverer rekordhøj omsætning og indtjening: Med glade medarbejdere følger tilfredse kunder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Før lå her en losseplads: Nu er Horsens nye grønne åndehul klar til indvielse

Horsens For abonnenter

Akademi flyttede fra storbyen til Hovedgård: Tilbyder nu højeste uddannelsesniveau i Danmark

Odder

Voldsom brand i rækkehus: Tydelige flammer og sort røg

Kultur

Nu skal EM-festen i gang i Horsens: Streetfoodmarked viser Danmark-Wales på storskærm

Hedensted

Million-renovering af svømmehal udskydes: Ingen håndværkere har tid

Leder For abonnenter

Folkefest i Parken: Danmark lever. Vi skal videre

Horsens

Oversigt: Her kan du være med til at sende heksen til Bloksbjerg

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Borgerne på Sverigesvej reagerer: Folk har for meget fart på ned ad bakken

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Sport

Gammel topbokser omtalt som død ved en fejl: - Det var en flot nekrolog. Den må I gerne bringe igen, når jeg er død

Navne For abonnenter

Jimmy droppede frisk-fyr-facaden og mærkede efter: Jeg står bedre her på jorden nu

Navne

Teknisk direktør tager over som kommunaldirektør i fire måneder

Annonce