Annonce
HH Elite

Sandhedens time for HH Elite: Mange spørgsmål bliver besvaret, når holdet genoptager sæsonen med svær udebanekamp mod Ajax København

HH Elite har i løbet af december haft to fællestræninger med Team Esbjerg, hvor holdet har holdt kampformen ved lige. Førsteprioriteten har dog været fysisk træning. Foto: Thomas Trondal
Har den fysiske træning båret frugt? Er afstanden til topholdene blevet mindre? Og hvor står de nye spillere? Spørgsmålene står i kø for at blive besvaret, når HH Elite søndag genoptager sæsonen og tager hul på anden halvdel af slutspillet.

Horsens: Med Ajax København som modstanderen, når HH Elite søndag genoptager sæsonen i kvindeligaen efter december måneds slutrundepause, bliver målestokken næppe meget bedre.

Det selvsamme hold, som HH-truppen åbnede sæsonen mod i september.

Dengang blev det til et skuffende hjemmebanenederlag på 27-21, men meget er sket siden, og selvom HH Elite også dengang var favorit, bør Jan Leslie og co. i denne omgang gå ind til kampen med en anderledes komfortabel følelse efter en flot afslutning på efteråret - tre point og tre pladser foran københavnerne i tabellen.

Annonce

Alligevel bliver kampen lidt af en sandhedens time for et HH-hold, der blot fire måneder efter den seneste indbyrdes kamp, har en helt anden fremtoning end i sæsonåbneren.

For at nævne i flæng: En ny cheftræner i spidsen, tre nye spillere spillere på holdet og et åbenlyst spillemæssigt stilskifte, som - om træning har båret frugt - har fået endnu et lag på i løbet af december.

Toptunede eller trætte

Sidstnævnte bliver det helt store spørgsmål i kampen mod Ajax København, der formentlig meget hurtigt vil åbenbare, om HH-truppen kommer toptunet eller trætte ud til forårssæsonen.

Det er ingen hemmelighed, at cheftræner Jan Leslies fokus under kamppausen har været at optimere spillernes fysiske form - blandt andet via ansættelsen af en fysisk træner i HH Elite.

Der har før været eksempler på elitesportshold, som har prioriteret og tabt på at køre spillerne for hårdt op til turneringsstart. Hvor muskelmasse og kondition nok har fået et løft, men friskheden - ikke mindst mentalt - udebliver ovenpå flere ugers hårdt træning.

Nøgleordet er balance, og i HH-regi har opgaven med at disponere de fysiske kvantespring frem mod et tæt kampprogram i januar været langt i hænderne på den nye mand i staben, Ashley Tootle, der er en garvet herre med mange års erfaring fra både elitehåndbold og -fodbold.

Har englænderen disponeret den fysiske træning korrekt, er der al grund til at tro, at satsningen kun vil komme Jan Leslies intense spillestil til gode.

Annonce

Nye, forbedrede relationer skal vise sig

Mange øjne vil desuden være rettede mod HH Elites seneste signing, Kristin Thorleifsdóttir, som kan få debut mod Ajax København.

Den 23-årige svensker har i efteråret døjet med skulderproblemer, hun tog med hjem fra OL i Tokyo, og efterveerne af et hårdt kampprogram det seneste år. Selvom Jan Leslie har udtalt, at han forventer bagspilleren på hundrede procent fra første kamp, er det tvivlsomt, at sidste sæson tredjemest scorende spiller bliver topprofilen for HH Elite fra dag ét.

Derimod er det forventeligt, at nyindkøb som Emily Stang Sando og Marija Obradovic har fundet endnu mere skarphed under kamppausen, ligesom at de indbyrdes relationer på holdet - særligt i angrebsspillet - gerne skal have fået et nøk opad.

Er det tilfældet, er der ingen grund til at tro andet end, at HH Elite over 60 minutter kan sætte sig på begivenhederne mod Ajax København, som man stadig har til gode at besejre siden tilbagekomsten til landets bedste række.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce