x
Annonce
Horsens

Rolig nat ved Bygholm Sø: Der er heldigvis ikke sket noget dramatisk

Vandet står ekstremt højt i både Bygholm Sø og Bygholm Å. Derfor blev en række beboere i Bygholm Åvænget mandag eftermiddag evakueret, og området blev afspærret. Tirsdag morgen lyder det fra politiet, at det har været en rolig nat i området. Foto: Thomas Sørensen
Schüttesvej er stadig lukket for trafik tirsdag morgen på grund af frygt for digebrud.

Horsens: Det har været en ganske rolig nat ved det afspærrede og evakuerede område omkring Schüttesvej, Bygholm Åvænget og Bygholm Sø.

Det oplyser vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi tirsdag morgen.

- Der er heldigvis ikke sket noget dramatisk i løbet af natten, fortæller han, der ikke kan oplyse, hvornår det igen bliver muligt at komme ind i området.

- Nu ser vi lige tiden an, og så tager vi i løbet af morgenen en beslutning om, hvad der skal ske på stedet, siger vagtchefen.

Politiet og Horsens Kommune valgte mandag eftermiddag at afspærre den stærkt trafikerede Schüttesvej og evakuere i alt 91 beboere i 11 boligblokke på Bygholm Åvænget samt en række kolonihaver i kolonihaveforeningen Enghaven. Myndighederne frygter, at meget store mængder vand i Bygholm Sø kan skabe så meget pres på diget ved Schüttesvej, at det brister. Det vil forårsage en større oversvømmelse i området.

De evakuerede beboere blev mandag tilbudt kaffe og aftensmad i Forum Horsens. Herefter blev de tilbudt en nat på hotel. Det tilbud valgte en del beboere i området at tage imod.

Annonce

Schüttesvej stadig lukket

Horsens Kommune oplyste mandag aften, at vandstanden i Bygholm Sø var faldende.

Alligevel understreger kommunen, at det ikke er til at forudse, hvornår Schüttesvej kan åbnes igen, og beboerne i Bygholm Åvænget kan vende hjem.

- Vandstanden er faldende i Bygholm Sø, men vandet skal længere ned, før vi kan åbne for trafik på vejen. Vi forventer, at det tidligst vil ske tirsdag ved middagstid, lød det mandag aften på kommunens Facebook-side.

Schüttesvej er altså fortsat lukket tirsdag morgen og formiddag. Politiet oplyser, at man regner med at komme med en udmelding om dagens tilstand i området i løbet af morgenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Husk de gode vaner - de bliver guld værd

Corona-smitten har vendt op og ned på alles dagligdag. Intet er, som det var før. Helt lavpraktisk - hvem havde forestillet sig, at der ville være rift om håndsprit i samtlige supermarkeder, og hvor den eftertragtede vare ellers kan opdrives. Lige nu står vi midt i kampen for at få lov til at vende tilbage til hverdagen, og vi kan i den sammenhæng glæde os over, at vi er ved at tillægge os en stribe gode vaner, der kan blive guld værd frem over. Den lavest hængende frugt er uden tvivl hygiejnen. Hvis vi blot tilnærmelsesvis kan fortsætte det nuværende brug af sæbe og håndsprit, vil vi kunne spare et hav af sygedage. Den almindelige influenza ville få trange kår, hvis butikkerne fortsætter med jævnligt at afspritte dankort-terminaler, gøre indkøbskurve rene med meget mere. Derhjemme vil noget så enkelt som daglige rutiner med at afspritte eller vaske iPads, telefoner, fjernbetjeninger og håndtaget til køleskabet også gøre en stor forskel. Listen over små ting, der gør en stor forskel, er stor. Eller bare det at vaske hænder korrekt. De forsøg, som fornylig florerede på nettet, hvor en børnehave kiggede på franskbrød, der have været i berøring med beskidte hænder og korrekt vaskede hænder, siger alt om, hvor stor en forskel lidt vand og sæbe kan gøre for vores generelle sundhed og antallet af sygedage. Selv lusene må have trange kår i disse tider, hvor vi holder afstand. Vi må komme til at kigge langt efter de traditionelle udmeldinger om, at der konstateret lus i skoleklassen eller børnehaven. Men alting med måde. Gode vaner skal man ikke smide væk, men specielt børn har godt af en vis portion bakterier. Sammenhængen mellem bakterier og et stærkt immunforsvar har forskningen bevist for efterhånden en del år siden, så det handler ikke om at stoppe med at rulle sig i skidt på legepladsen. Men hvis vi bare kunne blive ved med at huske at vaske hænder og bruge håndsprit både derhjemme, og når vi handler, vil vi være nået langt.

Annonce