Annonce
Odder

Rektor jubler: Studenter fejres med drive in-dimission

Pyramiden på Odder Gymnasium plejer at være fyldt til randen med studenter, forældre, lærere og gæstetalere, når eksamensbeviserne skal overrækkes. I år bliver ceremonien henlagt til fodboldbanerne, hvor forældrene må sidde i deres biler og kigge med på storskærm. Arkivfoto
Rektor jubler over at kunne give sine studenter en nogenlunde normal afslutning på deres gymnasietid
Annonce

Odder: En storskærm på 20 kvadratmeter skal sikre, at forældre til 200 studenter kan se, når deres søn eller datter får overrakt deres eksamensbevis.

- Jeg er simpelthen jublende glad for, at det er lykkedes at finde en form, som kan lade sig gøre, siger Lars Bluhme, der er rektor på Odder Gymnasium.

Han har tænkt kreativt og været i dialog med myndigheder, politi og brandvæsen for at nå frem til en mulig afvikling af den traditionsrige dimission, hvor studenter får overrakt eksamensbeviser, rektor holder taler, og der bliver spillet og sunget.

- Desværre er vi nødt til at dele festen i to, for hvis vi skulle have alle biler på foldboldbanen på en gang, ville det ikke være alle, der kunne se noget på trods af den meget store skærm, siger Lars Bluhme.

Derfor vil de første 100 elever få deres eksamensbevis 24. juni, mens den anden halvdel af studenterne må vente en dag.

Annonce

Galla og tapas

Mens eleverne får lov at sidde på stolerækker under dimissionen og efterfølgende spise tapas, drikke bobler og danse en særlig coronaudgave af lancier, så vil forældrene få serveret tapas og bobler i bilerne.

- Det er jo ikke galla, som det plejer at være, men det skal nu nok blive sjovt, lover rektor.

På grund af corona skal eleverne i 3.g kun op til en mundtlig eksamen for at forsvare deres store SAP-opgave. Herefter kan de få huerne på under overværelse af deres nærmeste familie.

Udover den ene mundtlige eksamen, har eleverne været til to skriftlige eksamener i dansk og deres studieretningsfag.

Alle andre karakterer på eksamensbeviset er årskarakterer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce