Annonce
Horsens

Rasende bilist kørte fire gange forbi fotovogn med alt for høj fart og langefingeren fremme: Fuck politiet

En 28-årig mand fra Holstebro er ved Retten i Horsens blevet dømt for at have kørt alt for stærkt. Fire gange på bare seks minutter kørte han forbi en af politiets fotovogne med hastigheder på op til 119 km/t på et sted, hvor man må køre 50 km/t. Foto: Michael Bager
En 28-årig mand fra Holstebro fik fredag en stor bøde og en frakendelse af kørekortet i to år, efter han i februar hidsede sig voldsomt op, da han blev blitzet af en fotovogn i Skanderborg.

Skanderborg: Det blev seks dyre minutter for en 28-årig mand fra Holstebro, da han en fredag eftermiddag i februar hidsede sig op over, at han blev blitzet af en af politiets fotovogne på Vroldvej ved Skanderborg.

Det endte med en bøde på 26.000 kroner samt en ubetinget frakendelse af førerretten i to år, og så fik den 28-årige konfiskeret sin bil, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I første omgang var der tale om en mindre hastighedsovertrædelse, men det at han blev blitzet, gjorde den 28-årige så frustreret, at han kørte hjem til sin daværende bopæl i Skanderborg og tog nummerpladen af sin bil. I stedet satte han et stykke tape med teksten "Fuck politi" foran på bilen, hvor nummerpladen burde have siddet.

Annonce

Herefter kørte han tilbage til fotovognen, som han på seks minutter - fra kl. 17.51 til kl. 17.57 - passerede med hastigheder på mellem 94 km/t og 119 km/t, selvom ATK-bilen holdt parkeret et sted, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t.

Ifølge anklageskriftet løftede han ovenikøbet begge hænder fra rattet, alle fire gange han passerede foto-vognen - og sendte fuckfingre mod kameraet.

Nægtede hensynsløs kørsel

Da sagen i fredags var for Retten i Horsens erkendte den 28-årige, at han havde kørt, som det blev beskrevet i anklageskriftet.

- Jeg så godt, at jeg blev blitzet. Der tabte jeg den rimelig meget, så jeg tænkte mig sgu ikke rigtig om, fordi jeg vidste, at kørekortet ville ryge. Jeg kører normalt meget pænt, lød forklaringen i retten ifølge Ugebladet Skanderborg, der dækkede sagen.

Til gengæld nægtede den 28-årige, at han havde kørt særligt hensynsløst, som der var rejst tiltale for.

Og den nægtelse fulgte retten, som dømte den 28-årige for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden - men altså ikke for særlig hensynsløs kørsel.

Den 28-årige mand modtog dommen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi overvejer specialanklager Pernille Moesborg, om sagen skal indstilles til anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce