Annonce
Kultur

Posthus laves om til madmekka: Street food med 10 madboder åbner senere på året

Posthuset på Lichtenbergsgade skal laves om til et street food-marked med 10 madboder og barer. Foto: Morten Pape
Det tidligere brevdistributionscenter på Lichtenbergsgade i Horsens bliver til sommer lavet om til street food-marked med plads til 10 madboder.
Annonce

Horsens: Folk i Horsens med hang til kulinariske madoplevelser kan godt begynde at glæde sig.

Til sommer skal byens gamle posthus på Lichtenbergsgade nemlig laves om et til regulært madmekka, når bygningen indrettes som street food-marked med plads til 10 madboder og barer.

Det fortæller Birgitte Nygaard, projektleder i Posthuset Street Food.

- Posthus-bygningen ligger i hjertet af Horsens og udgør en oplagt mulighed for at skabe street food i Horsens, siger Birgitte Nygaard.

- Det bliver indrettet på postterminalens 2000 kvadratmeter, og vi går efter at skabe mange forskellige madtilbud. Det skal være sådan, at man kan komme ind og smage retter fra mange dele af verden, siger Birgitte Nygaard, der endnu ikke har indgået konkrete aftaler med stadeholdere.

Med street food menes der her simpel gastronomi til rimelige priser, der ofte udgøres af traditionelle retter fra forskellige lande, som laves af gode råvarer og gerne med et twist.

Posthuset Street Food

Erhvervsmanden Carsten Vejby Møller, som driver ingeniørvirksomheden R&D A/S og har bopæl i Sondrup, købte i foråret 2019 det gamle posthus på Lichtenbergsgade af PostNord.

Kort efter stiftede han selskabet Posthuset ApS.

Købet gik igennem 1. september 2019, og i sidste uge havde Posthuset Aps' første ansatte første arbejdsdag i skikkelse af Birgitte Nygaard, der er ansat som projektleder.

Annonce

Håber at åbne til sommer

Det gamle posthus på Lichtenbergsgade, der har facade ud mod Vitus Berings Plads, blev i september 2019 overtaget af erhvervsmanden Carsten Vejby Møller fra Sondrup, der købte det af PostNord.

Ved indgåelsen af købsaftalen havde erhvervsmanden ikke lagt sig fast på anvendelsen, men nu ligger der en plan for bygningerne.

Den ældste del af ejendommen med facade ud mod Vitus Berings Plads, der blev opført i 1881, skal indrettes til boliger og eventuelt erhverv i stueniveau. Den resterende del, der indtil for nyligt blev anvendt til brevdistributionscenter og er bygget i 1981, skal blandt andet indrettes som street food.

- Street food-delen bliver indrettet på nederste etage, der er på 1000 kvadratmeter, mens første etage, der har plads til 350 mennesker, vil være muligt at leje til arrangementer af forskellig karakter, siger Birgitte Nygaard.

- Ejendommen har samtidig et stort udeområde, hvor vi vil lave kulturelle aktiviteter og sportsarrangementer. Omdrejningspunktet for det hele er, at vi gerne vil skabe det nemme og ukomplicerede mødested, hvor man kan være fælles om at spise noget mad, siger projektlederen.

Birgitte Nygaard slår samtidig fast, at projektet stadig er på et tidligt stadie, og der mangler fortsat at blive hentet godkendelser hjem, inden street food-projektet kan realiseres.

- Jeg vil nødig melde en åbningsdato ud, men vi håber at kunne åbne til sommer, siger hun.

Street food-markedet skal etableres i det tidligere brevdistributionscenter, der er opført i 1981. Foto: Morten Pape
Posthuset ApS har endnu til gode at hente de sidste godkendelser hjem, men projektleder Birgitte Nygaard håber, at street food-markedet kan åbne til sommer. Foto: Morten Pape
Erhvervsmanden Carsten Vejby Møller overtog det gamle posthus på Lichtenbergsgade i september 2019. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce