Annonce
Horsens

Pelsklædte glædespredere

Omkring 15 entusiaster trodsede den bagende varme for at sprede glæde hos børn, unge og sig selv. Hvert år mødes en større gruppe såkaldte Furries, der finder sammen om den fælles interesse for dyr med menneskeegenskaber. Foto: Lennart Poulsen
Horsens - I går eftermiddags blev gågaden i Horsens for en stund invadret af kostumeklædte mænd og kvinder fra både ind- og udland.

Iført hjemmesyede dyredragter kravlede de rundt og uddelte kram, highfives og smil til forbipasserende børn og voksne.

Men rent faktisk var der en dybere mening med det hele.

Gruppen af omkring 15 udklædte er nemlig såkaldte furries, der mødes en gang hvert år om deres interesse for dyr med menneskelige karakterer - som vi blandt andet kender det fra Anders And.

Både nordmænd og hollændere er kommet til Danmark af den grund, og sidste år var sågar to russere med.

Ved at vandre ud i samlet trop og med noget af den udklædning, der for enkelte har kostet op mod 30.000 kr. forsøgte fællesskabet at gøre opmærksomme på sig selv.

Hvorvidt tilskuerne på gågaden rent faktisk var klar over motivet vides ikke, men børnene hyggede sig i hvert fald gevaldigt over det noget aparte indslag. lp
Seks-årige Linea fra Norge følte sig særligt privilligeret og heldig på sin ferie i Horsens.Foto: Lennart Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens

Se de mange billeder: Mange Horsens-borgere evakueret på grund af frygt for digebrud

Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Horsens

Vandet er faldet 30 cm: Vi har været meget heldige

Annonce