Annonce
HH Elite

Overrasket Lars Frederiksen efter fyring i HH Elite: - Jeg kunne forstå det, hvis jeg havde taget af kassen

Den nu tidligere cheftræner Lars Frederiksen nåede både fejre succeser og nederlag i spidsen for HH Elite, hvor han har været ansat siden december 2019. Tre nederlag i sæsonens tre første kampe blev dog dråben for HH-ledelsen, der har investeret stort op til sæsonen. Arkivfoto: Lars Rasborg
Lars Frederiksen er overrasket, men fattet, efter sin fyring i HH Elite. Han mener ikke, at der fra ledelsen har været nok tålmodighed med de investeringer, klubben har gjort sig på spillersiden.

Horsens: Det var en overrasket, men fattet, Lars Frederiksen, avisen fredag talte med, få timer efter at han havde fået kniven som cheftræner i HH Elite, hvor Jan Leslie i stedet overtager roret.

Jeg er glad for at have været med til at starte en rejse. Da jeg kom til, var det virkelig skidt, og vi var stort set rykket ud af ligaen halvvejs i sæsonen.

Lars Frederiksen, cheftræner for HH Elite

Bitterhed er der heller ingen af fra den tidligere cheftræner. Man fornemmer dog en smule skuffelse over, at fyringen sker så kort tid inde i sæsonen.

- Resultaterne har ikke været der. Det indrømmer jeg blankt. Og jeg ved godt, at det her er en branche, hvor lunten ikke er ret lang. Men jeg havde ikke regnet med, at det ville ske nu. Vi er enige om, at det kun er én uge siden, sæsonen startede? Jeg kunne forstå det, hvis jeg havde taget af kassen, siger Lars Frederiksen.

Annonce

I den periode, han omtaler, har HH Elite spillet sæsonens tre første ligakampe. Alle med markante nederlag til følge - mod henholdsvis Ajax København, Herning-Ikast Håndbold og Randers HK.

Inden da havde HH Elite ellers set stærk ud i træningskampene med sejre over svenske Sävehof, Herning-Ikast og Vendsyssel Håndbold.

- Jeg har nok vurderet, at vi var længere fremme op til turneringsstart, end vi egentlig var. Ganske vidst spiller Vendsyssel i 1. division, men dem slog vi altså med 15 mål i sidste træningskamp, siger Lars Frederiksen, der erkender, at presset på holdet har været større end forventet.

- Det havde jeg måske ikke set komme - for vi har jo kunnet fornemme det i medierne, i byen og internt i klubben. Men jeg vil stadig sige, at fyringen reelt set sker på baggrund af to kampe, hvis man ser bort fra en udebanekamp i Ikast, hvor vi ikke blev levnet mange chancer.

Nye spillere har ikke slået til - endnu

Den nu forhenværende HH Elite-træner, der tidligere har været i klubber som Kolding-Vejen, Team Esbjerg og for Kolding IF's herrer, minder om, at det kun er en måned siden, at der skete store udskiftninger i spillertruppen.

- Man skal bare være opmærksom på, at det at integrere nye spillere altså tager tid. Jeg synes, det er dygtige spillere, jeg har hentet til klubben. Men også nogen, der ikke har spillet ret meget. Det er man nødt til at tage højde for, ligesom at de tre, vi hentede i Viborg HK, kommer fra at have nogle relativt neutrale roller på et hold til at skulle være bærende i HH, siger Lars Frederiksen.

- Det skal man bare være klar over, når man vurderer, om de har slået til, siger han og fremhæver, at småproblemer hos Frederikke Gulmark og Nina Dano også har medvirket til startvanskeligheder i de første kampe.

Annonce

- Dårlige undskyldninger kan man ikke bruge til noget

Det er dog en Lars Frederiksen, der overordnet set ser tilbage på sin tid i HH Elite med tilfredshed.

- Nu skal det ikke lyde som bortforklaringer. Jeg har ikke været dygtigt nok, og dårlige undskyldninger kan man ikke bruge til noget. Der nogle årsager til, at holdet er kommet dårligt fra land, og det er jo bare facts.

- Jeg er glad for at have været med til at starte en rejse. Da jeg kom til, var det virkelig skidt, og vi var stort set rykket ud af ligaen halvvejs i sæsonen. Vi leverede nogle ekstremt flotte sejre over Silkeborg og Team Esbjerg, og havde vi ikke det, havde klubben slet ikke været, hvor den er i dag, siger Lars Frederiksen.

Han fortæller, at han har lavet en aftale med klubben, der gør, at han ikke behøver at skynde sig med at se sig om efter et nyt job i håndboldverdenen eller andetsteds.

Lars Frederiksen blev ansat i HH Elite i december 2019. En kontrakt, parterne sidste år forlængede til 2024.

Nu skal det ikke lyde som bortforklaringer. Jeg har ikke været dygtigt nok, og dårlige undskyldninger kan man ikke bruge til noget. Der nogle årsager til, at holdet er kommet dårligt fra land

Lars Frederiksen
Annonce
Horsens For abonnenter

DSB efter skrottet plan for Godsbanekvarteret: Vi vil snarest muligt i dialog med kommunen om de skrappere krav

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny ejer vendte årelangt minus til massivt plus: Nu skal fabrikken på Islandsvej udvides

Erhverv For abonnenter

Michael T. Mortensen har købt historisk erhvervsgrund på godt 50.000 kvm: Vil ikke afvise boligprojekt på sigt

Erhverv

Lige nu er der syv ledige lejemål på hovedstrøget - sådan skal tomme lejemål blive til attraktive butikker

Hedensted

Broudskiftning på havnen er kommet fra land efter forsinkelse: Tømmeret hang fast i Suezkanalen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Ugens regnskaber: Eggert scorede bedre bundlinje, og entreprenør fik det bedste resultat i årevis

Horsens For abonnenter

Fælles spiseareal, tv-stue og spa for seniorer: Nyskabende bofællesskab på vej i Blumersgade

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Horsens

Det kunne være gået rigtig galt: Flere bilister drønede ind i tabt cykel på E45

Horsens For abonnenter

Om vinteren kan de stå på skøjter i haven og indkørslen, men det er mod deres vilje: Overfladevand volder store problemer på Egebjergvej

Horsens

29-årigs mærkelige opførsel fik politiet til stoppe ham: Rygsækken var fuld af ulovligheder

Annonce