Annonce
HH Elite

Onsdag går det løs mod landsholdsstjernerne, hun plejer at se i fjernsynet: HH Elites 18-årige altmuligmand er klar til at spille sig ind i varmen på ligaholdet

HH Elite kunne ikke holde modstanderne stangen i holdets seneste - og eneste - kamp efter nytår mod Randers HK. Her tabte håndboldkvinderne fra Horsens med 27-26, i hvad der bedst kan beskrives som en skuffende præstation. Foto: Lars Rasborg
18-årige Freja Hauge, der normalt gør sig i U19-regi, er i løbet af efteråret blevet et velkendt ansigt hos HH Elite. I foråret bliver hun fast inventar på ligaholdet og skal - alene i denne uge - stå overfor to verdensklassemodstandere.

Horsens: At sætte et professionelt håndboldhold er på mange måder et puslespil, der skal gå op. Særligt økonomisk, hvor hver brik - hver spiller - afvejes overfor de eksisterende: Passer vedkommende ind, i så fald hvorhenne, og kan spilleren bidrage med værdi i det store, samlede billede?

Et lignende regnestykke er de seneste måneder kommet 18-årige Freja Hauge til gode i HH Elite, hvor hun i løbet af efteråret har spillet sig ind omkring førsteholdet - med foreløbig syv optrædener i landets bedste håndboldrække.

Og i den resterende del af sæson betyder flere længerevarende skader, at hun står til at blive førstesuppleant på ligaholdets venstre fløj. Som minimum hver anden gang.

Annonce

- Det lægger en eller anden form for forventningspres, for som håndboldspiller vil man jo gerne præstere hver eneste gang. For mig starter det på U19-holdet, og så prøver jeg at se det som en belønning, hvor gang jeg kan være med hos seniorerne, siger Freja Hauge, der har spillet tre sæsoner i Horsens HK.

Fysikken er den største forskel

I oktober fik hun ligadebut for HH Elite i kampen mod København Håndbold. Fem mål er det blevet til indtil videre, men rollen på holdet har også været som garderingsspiller, der skulle fylde minutterne ud, mens de garvede kræfter fik sig en puster.

Freja Hauge fortæller, at det tager tid at vænne sig til "voksenhåndbold" - både fysisk og mentalt.

- Der er et kæmpe spring fysisk. Det er dér, jeg mærker det mest. Det føles som at møde den her kæmpe modstand, som man næsten ikke kan slide sig igennem. Men det handler jo også om alder, rutine og at vænne sig til tempoet, simpelthen.

Hauge, der af assistenttræneren hos HH Elite og cheftræneren for U19-pigerne, Ronni Boy, beskrives som "en håndværkertype, der aldrig laver fejl", dækker overraskende godt op for sin størrelse og har i regi af førsteholdet sin helt store force i sin alsidighed.

Freja Hauge fik debut for HH Elite mod København Håndbold i oktober. På førsteholdet gør hun sig mest på venstre fløj, selvom hun er bagspiller af natur: - Det er i bagkæden, at jeg helst vil spille på sigt, men det må jeg arbejde mig stille og roligt frem til. Jeg synes kun, det er en fordel at være alsidig. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Det betyder, at hun de næste måneder både kommer til at skulle spille mange minutter som sikringsspiller for HH Elite og samtidig indtage en ledende for ungdomsholdet, der spiller med i toppen af deres række.

- Lidt hårdt bliver det nok. Det er pludselig rigtig mange kampe, men jeg synes, at kommunikationen er god mellem holdene - og Jan og Ronni gode til at dosere min træningsmængde, siger Freja Hauge.

Annonce

- Det er bare håndbold

Fløjspilleren, der mest gør sig i bagkæden i ungdomsrækkerne, er med, når HH Elite onsdag møder stjerneparaden fra topholdet Viborg HK på udebane. Og indrømmet: Det er fortsat lidt specielt at stå overfor landsholdsprofilerne, lyder det.

- Jo, jeg synes stadig, det er lidt sjovt at gå på banen mod dem, man plejer at se i fjersynet. Men jeg har fundet ud af, at når først man står der, er det bare håndbold. Så er fokus på opgaven, siger Freja Hauge.

En indstilling, hun især tilskriver, at hun efterhånden føler sig helt tryg, når hun er med omkring førsteholdet - både til træning og kamp.

- Egentlig er det jo et virkeligt stort spring, men det føles ikke sådan. Og det, tror jeg, handler om tryghed. Trænerne er gode til at få vejen fra det ene hold til det andet til at føles som en glidende overgang, siger hun.

Freja Hauge forventer ligeledes at skulle spille hjemmekampen mod et andet tophold fra kvindeligaen, Odense Håndbold, på søndag.

Viborg HK-HH Elite

HH Elite møder onsdag topholdet Viborg HK på udebane.

Holdet fra domkirkebyen ligger aktuelt to'er i tabellen og fik, ligesom HH Elite, udskudt sine to første kampe efter nytår. Viborg HK har siden været i ilden fire gange i henholdsvis kvindeligaen og Champions League. Alle med sejre til følge - og faktisk med lutter sejre i statistikken siden 3. november.

Med tanke på at HH Elite kun har spillet én kamp siden november - et skuffende 27-26-nederlag i Randers for 14 dage siden - er der således ingen tvivl om, hvem der har kampform, kvalitet og favoritværdighed på sin side.

- Kampen mod Randers betød, at vi har været nødt til at vende blikket fuldstændig mod os selv. Vi dumpede med et brag, og der var for mange spillere, som "gemte sig". Der var nogle forsvarsting og kontrating, som må og skal forbedres. Og så har vi brugt tiden på at forsøge at spille Kristin Thorleifsdóttir bedre ind, siger cheftræner for HH Elite Jan Leslie.

- Det bliver svært mod Viborg, men når det er sagt, er det altid en fordel, når de andre er så store favoritter. Selvfølgelig skal vi jagte et resultat og prøve at drille dem, men minimumskravet er, at vi denne gang får leveret en præstation, som vi kan være tilfredse med. Og bygge på, ikke mindst.

Stine Bodholt er fortsat sidder ude med en belastningsskade.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Annonce