Annonce
Hedensted

Nyt banebrydende boligområde tager form: Byggegrunde i Actionparken sættes til salg om få måneder

Sådan kommer området til at se ud. Ud mod den trafikerede Viborg Hovedvej skal der anlægges en bred støjvold. Adgangen til området bliver via Vongevej, da Egholmvej lukkes af for ind- og udkørsel til Viborg Hovedvej. Til gengæld etableres der en tunel til cyklister og gående under hovedvejen, så området på den måde forbindes til Tørring. Illustration: Gudenåparken
Om få uger holdes det uigenkaldeligt sidste gokart- og teambuildingsarrangement i den forhenværende Actionparken i Tørring. Lokalplanen for et helt nyt og usædvanligt boligområde med over 100 boliger er nu klar.

Artiklen er blevet opdateret med et ændret antal boliger.

Tørring: Lev og leg livet let, sådan har Brian Christiansens overskrift for et nyt boligområde i den forhenværende Actionparken i Tørring lydt, siden han for mere end fem år siden fik ideen.

Nu er drømmen om det blandede boligområde med en række fælles faciliteter få skridt fra at blive til virkelighed. Lokalplanen for området, der kommer til at lyde navnet Gudenåparken, er færdig og forventes endelig godkendt om kort tid.

Annonce

Det betyder, at Brian Christiansen, der bl.a. har grundlagt teambuildingsvirksomheden Coastzone og som i en årrække har boet på stedet med sin familie, nu kan gå i gang med at sælge de i alt 26 parcelhusgrunde samt 26 rækkehuse, 12 gårdhavehuse og 16 ejerlejligheder, der skal udgøre parken.

Dertil kommer 40 lejeboliger bygget som gårdhavehuse længst ude mod Viborg Hovedvej, som boligselskabet Domea vil bygge og udleje.

- Jorden til Domea er solgt fra, og derudover har vi flere byggefirmaer, der står klar til at rykke ind og lave række- og etagebyggeriet, lige så snart lokalplanen er godkendt. Lige efter sommerferien sætter vi i et samarbejde med EDC Tørring parcelhusgrundene til salg, fortæller Brian Christiansen, som allerede har interesserede købere til de første fem parcelhusgrunde foruden den grund, hvor han selv planlægger at opføre en bolig.

Tocifret million-investering

Samlet vil der komme 120 boliger i området. Heraf vil de 80 ejerboliger i første omgang få adgang til en række fællesfaciliteter.

Sammen med sin projektpartner, advokat Jørgen Flodgaard fra Aarhus, kommer Brian Christiansen til at investere et tocifret millionbeløb i byggemodning og etablering af fællesfaciliteterne.

Brian Christiansen har store planer for den forhenværende Actionparken i Tørring, der skal laves om til boligområdet Gudenåparken. De godt 100 boliger i området placeres omkring parkens sø samt en håndfuld bygninger med en række fælles faciliteter til beboerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Han er lige nu i fuld gang med at opføre to bygninger, der bl.a. skal rumme et fitnesscenter med både inden- og udendørs træningsområde, et kreativt lokale og et værksted, hvor der f.eks. vil være udstyr til at reparere sin mountainbike.

Parkens hovedbygning skal ombygges, så den kommer til at rumme fælles café og industrikøkken, hvor beboerne f.eks. kan lave mad sammen, en forsamlingssal til 150 personer, gæsteværelser, pejsestue, kontorfaciliteter m.m.

Endelig bygges der et kølerum, hvor beboerne kan bestille og få leveret friske råvarer til på daglig basis, samt en række udendørs faciliteter som legepladser, multibane, pusleplads til bilen, lejrområde med udekøkken og en fantasi-sump, der bliver beboet af sumptrolde.

Den nuværende sø midt i området bevares, mens der foran søen, hvor der i dag er gokartbane vil blive et fælles torv med amfiscene med mere.

- Vi tror på, at det her er fremtidens måde at bo på. At man bor unge, børnefamilier og ældre i det samme område, og at man deles om nogle faciliteter, så ens eget hus f.eks. ikke behøves at have plads til gæsteværelse og hjemmearbejdsplads, og man nemt kan finde en reservebedste blandt naboerne, lyder det fra Brian Christiansen.

Annonce

Inklusiv biler

Han har arbejdet med projektet i mere end fem år og  havde oprindeligt en idé om, at området skulle være bilfrit og betjenes af en selvkørende bus, men det er ikke kommet med i det endelige projekt.

- Jeg er af kloge folk blevet overbevist om, at folk gerne vil have sin bil på sin egen matrikel og samtidig er teknologien for selvkørende busser slet ikke så langt, som jeg havde forventet, så derfor har vi droppet den del, fortæller Brian Christiansen.

Planen er, at hver husstand kommer til at betale 450 kroner i måneden i kontingent til grundejerforeningen, som bl.a. skal gå til ansættelsen af en park-pedel, der kommer  til at tage sig af vedligehold af de fælles faciliteter både ude og inde.

Annonce

Usædvanligt projekt

For ejendomsmægler Alex Mandrup fra EDC er det en usædvanlig opgave at stå for salget af boligerne i parken.

- Det er jo en helt anden måde at bo på, end vi er vant til. Men det er et produkt, der ikke findes i nærheden, og vi tror på, at det vil trække købere til fra byer som Vejle, Herning og Horsens, foruden lokalområdet. Priserne kommer til at matche de øvrige grunde i byen, når man medregner fællesarealerne. Det kan kun lade sig gøre, fordi en stor del af bygningerne til fællesfaciliteterne er her i forvejen, lyder det fra Alex Mandrup.


Vi tror på, at det her er fremtidens måde at bo på.

Brian Christiansen


Forventningen er, at de første beboere vil kunne flytte ind i parken i sommeren 2022.

Sammen med avisen inviterer Brian Christiansen torsdag 1. juli til et arrangement i parken, hvor abonnenter på Horsens eller Vejle Amts Folkeblad kan høre mere om projektet, og man kan få en sidste tur på gokart-banen, inden entreprenørmaskinerne rykker ind.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce