Annonce
Hedensted

Nyt banebrydende boligområde tager form: Byggegrunde i Actionparken sættes til salg om få måneder

Sådan kommer området til at se ud. Ud mod den trafikerede Viborg Hovedvej skal der anlægges en bred støjvold. Adgangen til området bliver via Vongevej, da Egholmvej lukkes af for ind- og udkørsel til Viborg Hovedvej. Til gengæld etableres der en tunel til cyklister og gående under hovedvejen, så området på den måde forbindes til Tørring. Illustration: Gudenåparken
Om få uger holdes det uigenkaldeligt sidste gokart- og teambuildingsarrangement i den forhenværende Actionparken i Tørring. Lokalplanen for et helt nyt og usædvanligt boligområde med over 100 boliger er nu klar.

Artiklen er blevet opdateret med et ændret antal boliger.

Tørring: Lev og leg livet let, sådan har Brian Christiansens overskrift for et nyt boligområde i den forhenværende Actionparken i Tørring lydt, siden han for mere end fem år siden fik ideen.

Nu er drømmen om det blandede boligområde med en række fælles faciliteter få skridt fra at blive til virkelighed. Lokalplanen for området, der kommer til at lyde navnet Gudenåparken, er færdig og forventes endelig godkendt om kort tid.

Annonce

Det betyder, at Brian Christiansen, der bl.a. har grundlagt teambuildingsvirksomheden Coastzone og som i en årrække har boet på stedet med sin familie, nu kan gå i gang med at sælge de i alt 26 parcelhusgrunde samt 26 rækkehuse, 12 gårdhavehuse og 16 ejerlejligheder, der skal udgøre parken.

Dertil kommer 40 lejeboliger bygget som gårdhavehuse længst ude mod Viborg Hovedvej, som boligselskabet Domea vil bygge og udleje.

- Jorden til Domea er solgt fra, og derudover har vi flere byggefirmaer, der står klar til at rykke ind og lave række- og etagebyggeriet, lige så snart lokalplanen er godkendt. Lige efter sommerferien sætter vi i et samarbejde med EDC Tørring parcelhusgrundene til salg, fortæller Brian Christiansen, som allerede har interesserede købere til de første fem parcelhusgrunde foruden den grund, hvor han selv planlægger at opføre en bolig.

Tocifret million-investering

Samlet vil der komme 120 boliger i området. Heraf vil de 80 ejerboliger i første omgang få adgang til en række fællesfaciliteter.

Sammen med sin projektpartner, advokat Jørgen Flodgaard fra Aarhus, kommer Brian Christiansen til at investere et tocifret millionbeløb i byggemodning og etablering af fællesfaciliteterne.

Brian Christiansen har store planer for den forhenværende Actionparken i Tørring, der skal laves om til boligområdet Gudenåparken. De godt 100 boliger i området placeres omkring parkens sø samt en håndfuld bygninger med en række fælles faciliteter til beboerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Han er lige nu i fuld gang med at opføre to bygninger, der bl.a. skal rumme et fitnesscenter med både inden- og udendørs træningsområde, et kreativt lokale og et værksted, hvor der f.eks. vil være udstyr til at reparere sin mountainbike.

Parkens hovedbygning skal ombygges, så den kommer til at rumme fælles café og industrikøkken, hvor beboerne f.eks. kan lave mad sammen, en forsamlingssal til 150 personer, gæsteværelser, pejsestue, kontorfaciliteter m.m.

Endelig bygges der et kølerum, hvor beboerne kan bestille og få leveret friske råvarer til på daglig basis, samt en række udendørs faciliteter som legepladser, multibane, pusleplads til bilen, lejrområde med udekøkken og en fantasi-sump, der bliver beboet af sumptrolde.

Den nuværende sø midt i området bevares, mens der foran søen, hvor der i dag er gokartbane vil blive et fælles torv med amfiscene med mere.

- Vi tror på, at det her er fremtidens måde at bo på. At man bor unge, børnefamilier og ældre i det samme område, og at man deles om nogle faciliteter, så ens eget hus f.eks. ikke behøves at have plads til gæsteværelse og hjemmearbejdsplads, og man nemt kan finde en reservebedste blandt naboerne, lyder det fra Brian Christiansen.

Annonce

Inklusiv biler

Han har arbejdet med projektet i mere end fem år og  havde oprindeligt en idé om, at området skulle være bilfrit og betjenes af en selvkørende bus, men det er ikke kommet med i det endelige projekt.

- Jeg er af kloge folk blevet overbevist om, at folk gerne vil have sin bil på sin egen matrikel og samtidig er teknologien for selvkørende busser slet ikke så langt, som jeg havde forventet, så derfor har vi droppet den del, fortæller Brian Christiansen.

Planen er, at hver husstand kommer til at betale 450 kroner i måneden i kontingent til grundejerforeningen, som bl.a. skal gå til ansættelsen af en park-pedel, der kommer  til at tage sig af vedligehold af de fælles faciliteter både ude og inde.

Annonce

Usædvanligt projekt

For ejendomsmægler Alex Mandrup fra EDC er det en usædvanlig opgave at stå for salget af boligerne i parken.

- Det er jo en helt anden måde at bo på, end vi er vant til. Men det er et produkt, der ikke findes i nærheden, og vi tror på, at det vil trække købere til fra byer som Vejle, Herning og Horsens, foruden lokalområdet. Priserne kommer til at matche de øvrige grunde i byen, når man medregner fællesarealerne. Det kan kun lade sig gøre, fordi en stor del af bygningerne til fællesfaciliteterne er her i forvejen, lyder det fra Alex Mandrup.


Vi tror på, at det her er fremtidens måde at bo på.

Brian Christiansen


Forventningen er, at de første beboere vil kunne flytte ind i parken i sommeren 2022.

Sammen med avisen inviterer Brian Christiansen torsdag 1. juli til et arrangement i parken, hvor abonnenter på Horsens eller Vejle Amts Folkeblad kan høre mere om projektet, og man kan få en sidste tur på gokart-banen, inden entreprenørmaskinerne rykker ind.

Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Annonce