Annonce
AC Horsens

Nymann venter på AC Horsens: Ikke færdig med at spille

Peter Nymann når at fylde 38 år inden næste sæson, men højrebacken er ikke klar til at lade sig pensionere endnu. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AC Horsens' rutinerede højreback har kontraktudløb efter denne sæson, men han håber at kunne forsætte karrieren på højeste niveau.

Horsens:  - Vi har ikke sat os til forhandlingsbordet, men det håber jeg, at vi skal på et tidspunkt. Jeg kunne da godt forestille mig at forlænge kontrakten med mere end den måned, jeg allerede har gjort.

Peter Nymann har som alle andre forlænget sin kontrakt med en måned for at få spillet den nuværende turnering færdig oven på corona-pausen, men den 37-årige højre back håber ikke, at det stopper ved det i AC Horsens.

- Jeg føler, at jeg har mere i mig, og det skulle ikke gerne være min sidste sæson. Det ville også være trist at stoppe i en sæson, hvor vi spiller uden tilskuere, men det er jo ikke kun op til mig, siger Peter Nymann.

Annonce

Manager Bo Henriksen skal også sige god for et fortsat samarbejde. I Randers FC har en anden af superligaens veteraner Johnny Thomsen fornylig fået nej til en ny kontrakt, så det er ingen selvfølge.

- Det er klart, at man er mere udsat i min aldersgruppe. Der står nok heller ikke en udenlandsk klub og venter med et tilbud. Jeg har ellers lavet sjov med, at jeg skulle huske at få indføjet en frikøbsklausul i min næste kontrakt, smiler Peter Nymann.

I Randers FC vil man hellere have yngre og salgsbare spillere, og det har kostet jobbet for en rutineret herre som Johnny Thomsen.

Stærke præstationer

I AC Horsens er Peter Nymanns rolle dog ikke til at tage fejl af. Han har leveret stærke præstationer på et højt niveau i de seks kampe, som har sikret AC Horsens en ny sæson i Superligaen.

Han plejer normalt at have problemer med et tæt kampprogram, men de seneste fem kampe på 13 dage har alle været med Peter Nymanns deltagelse. Han gik ud et kvarter før tid i pokalkampen mod Sønderjyske og spillede kun første halvleg mod Hobro, men de øvrige tre kampe har været fuld tid for højrebackens vedkommende.

- Det har været hårdt for en næsten 38-årig, og jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, det har været en hård periode, men jeg har været glad for at spille alle kampe og bidrage, siger Peter Nymann, der skal have 38 lys i lagkagen den 22. august.

- Jeg havde godt af coronapausen. Jeg kom tilbage fra en skade lige inden, så jeg fik brugt pausen til at få min grundform helt på plads. Det har jeg nydt godt af.

Annonce

Mentalt overskud

- Det betyder også noget, at vi har spillet godt som hold. Det har løftet os alle. En ting er mentalt at spille kampe, som er meget vigtige. Hvis man oven i taber eller spiller dårligt, kan man mærke det i kroppen på en anden måde, siger Peter Nymann.

AC Horsens sikrede sig en ny sæson i Superligaen med uafgjort mod Randers FC i lørdags, og dermed er der nu tid til at kigge frem mod næste sæson og sammensætningen af truppen. Peter Nymann er i hvert fald klar, og så er det op til Bo Henriksen om der skal findes papir og kuglepen frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce