Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

16. november i år skal vælgerne fordele pladserne i byrådet i Hedensted Kommune. Foto: Mads Dalegaard
Flere nye partier kan komme til at sætte sig ved bordet i Hedensted Kommunes byrådssal efter næste kommunalvalg, viser ny meningsmåling, som samtidig fratager Venstre ellers urørlige titel som kommunens største parti.

Hedensted: Med under et år til der er kommunalvalg, har Folkebladet set nærmere på det lokalpolitiske billede i Hedensted Kommune.

En meningsmåling foretaget af Jysk Analyse viser, at Socialdemokratiet efter en periode med borgmesterkæden går væsentligt frem fra 27,8 pct. af stemmerne til 33,7 pct.

Det sker i høj grad på bekostning af Venstre, som ikke længere kan kalde sig kommunens største parti. Partiet falder fra 39,9 pct. til nu blot 25,7 pct., hvilket betyder, at V står til at tabe hele fire mandater ud af de nuværende 12.

Annonce

To nye partier

Et andet borgerligt parti, Liberal Alliance, ryger helt ud af byrådet, selvom de ellers går en smule frem. Det skyldes, at de sidste gang kom ind på et såkaldt billigt mandat på grund af valgforbund.

Omvendt skal der bydes velkommen til to nye partier, idet både Konservative og Nye Borgerlige i meningsmålingen står til at få et mandat - begge med lige omkring fem pct. af stemmerne.

For de øvrige partier er der udsigt til status quo i byrådet. Det betyder, at Dansk Folkeparti, trods en landsdækkende krise og lokal tilbagegang på 3,8 procentpoint, bevarer sine fire mandater i byrådet. Også SF og Kristendemokraterne bevarer deres nuværende mandat.

Ligeledes må Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet fortsat forsøge at påvirke det lokalpolitiske landskab uden for kommunalbestyrelsen.

Annonce

Det med småt

Meningsmålingen er foretaget 11.-14. januar, og for alle tal er gældende, at de på baggrund af interviews med et repræsentativt udsnit af 1054 borgere i Hedensted Kommune har en maksimal statistisk usikkerhed på 3,2 procentpoint.

Alle har svaret på spørgsmålet "Hvilket parti eller liste ville du stemme på, hvis der var kommunalvalg i morgen?".

Slutteligt er avisens tildeling af mandater sket uden hensyntagen til eventuelle valgforbund, da de endnu ikke er offentliggjort.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce