Annonce
Horsens

Ny dagligvarebutik på vej i nybyggerkvarter i Horsens

Dagligvarebutikken skal ligge i den nordøstligste del af Bygholm Bakker-udstykningen. På tegningen her markeret med rødt. Tegning fra lokalplanforslaget.

Interesserede supermarkedskæder kan frem til 4. marts byde ind på at bygge en dagligvarebutik mellem boligerne i Bygholm Bakker og Silkeborgvej.

Horsens: Det vestlige Horsens får en ny dagligvarebutik - i den nordligste ende af udstykningen Bygholm Bakker mellem Silkeborgvej og Bygholm Sø.

Navnet på butikken og åbningstidspunktet kendes endnu ikke. I første omgang har Horsens Kommune til formålet sat et 7135 kvadratmeter stort areal på Silkeborgvej til salg.

Mellem boligerne i Bygholm Bakker og Silkeborgvej er der et afskærmet bælte med plads til erhverv, og det er her, på matriklen tættest på byen, at den nye dagligvarebutik bliver placeret.

Af udbuddet, der kan læses på kommunens hjemmeside, fremgår det, at der på grunden skal bygges en dagligvarebutik i stueetagen, der, hvis investoren ønsker det, kan suppleres med kontorlokaler eller eventuelt boliger i to etager ovenpå.

Budfristen er sat til 4. marts, og kommunen vil derefter vurdere de indkomne bud.

Ifølge udbuddet er prisen en vigtig faktor, men kommunen lægger ifølge udbudsmaterialet også vægt på, at "den samlede bebyggelse vil indgå harmonisk i landskabet og afspejle tidens bedste arkitektur samtidigt med at området fremtræder grønt og naturligt".

Attraktiv placering

Som udgangspunkt skal dagligvarebutikken have en størrelse på 1000 kvadratmeter, men ny lovgivning gør det muligt at bygge op til 1200 kvadratmeter.

- Det vil være en konkret vurdering, om der i så fald skal laves en ny lokalplan. Vurderingen afhænger af tilbudsgivers projekt, som vi vil holde op imod de eksisterende rammer i helhedsplanen for området, siger jurist Sara Westergaard, Horsens Kommune.

Udbuddet er det første i erhvervsdelen af Bygholm Bakker-udstykningen. De følgende etaper langs Silkeborgvej mod vest er "i intern proces" på rådhuset, som Sara Westergaard udtrykker det.

- Vi forventer at kunne færdiggøre en strategi for udviklingen af resten af erhvervsområdet i slutningen af denne måned, siger hun.

Sara Westergaard forventer, at der vil være god interesse for at byde på grunden.

- Vi har allerede fået et par henvendelser. Det er jo også en attraktiv placering i et område, hvor der bliver bygget meget, og lige op ad en af Horsens' helt store indfaldsveje, siger hun.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Hedensted

Nej, man må ikke brænde sit skur af som sankthansbål: - Det er ikke en god idé

Sport

Kæmpesejr til Odder

Sport

HFS dømt til nedrykning fra danmarksserien

Leder For abonnenter

Horsens holder vejret, mens politikerne kæmper om E45

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Danmarks vildeste legetøjsbutik: Kids Coolshop rykker ind på stort lejemål i Bytorv Horsens

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Sport

Hedensted rystede topholdet

Horsens For abonnenter

De sagde nej til at sende vasketøjet på vaskeri: Sådan klarer vi vasketøjet i dag

Odder

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Annonce