Annonce
Horsens

Ny dagligvarebutik på vej i nybyggerkvarter i Horsens

Dagligvarebutikken skal ligge i den nordøstligste del af Bygholm Bakker-udstykningen. På tegningen her markeret med rødt. Tegning fra lokalplanforslaget.

Interesserede supermarkedskæder kan frem til 4. marts byde ind på at bygge en dagligvarebutik mellem boligerne i Bygholm Bakker og Silkeborgvej.

Horsens: Det vestlige Horsens får en ny dagligvarebutik - i den nordligste ende af udstykningen Bygholm Bakker mellem Silkeborgvej og Bygholm Sø.

Navnet på butikken og åbningstidspunktet kendes endnu ikke. I første omgang har Horsens Kommune til formålet sat et 7135 kvadratmeter stort areal på Silkeborgvej til salg.

Mellem boligerne i Bygholm Bakker og Silkeborgvej er der et afskærmet bælte med plads til erhverv, og det er her, på matriklen tættest på byen, at den nye dagligvarebutik bliver placeret.

Af udbuddet, der kan læses på kommunens hjemmeside, fremgår det, at der på grunden skal bygges en dagligvarebutik i stueetagen, der, hvis investoren ønsker det, kan suppleres med kontorlokaler eller eventuelt boliger i to etager ovenpå.

Budfristen er sat til 4. marts, og kommunen vil derefter vurdere de indkomne bud.

Ifølge udbuddet er prisen en vigtig faktor, men kommunen lægger ifølge udbudsmaterialet også vægt på, at "den samlede bebyggelse vil indgå harmonisk i landskabet og afspejle tidens bedste arkitektur samtidigt med at området fremtræder grønt og naturligt".

Attraktiv placering

Som udgangspunkt skal dagligvarebutikken have en størrelse på 1000 kvadratmeter, men ny lovgivning gør det muligt at bygge op til 1200 kvadratmeter.

- Det vil være en konkret vurdering, om der i så fald skal laves en ny lokalplan. Vurderingen afhænger af tilbudsgivers projekt, som vi vil holde op imod de eksisterende rammer i helhedsplanen for området, siger jurist Sara Westergaard, Horsens Kommune.

Udbuddet er det første i erhvervsdelen af Bygholm Bakker-udstykningen. De følgende etaper langs Silkeborgvej mod vest er "i intern proces" på rådhuset, som Sara Westergaard udtrykker det.

- Vi forventer at kunne færdiggøre en strategi for udviklingen af resten af erhvervsområdet i slutningen af denne måned, siger hun.

Sara Westergaard forventer, at der vil være god interesse for at byde på grunden.

- Vi har allerede fået et par henvendelser. Det er jo også en attraktiv placering i et område, hvor der bliver bygget meget, og lige op ad en af Horsens' helt store indfaldsveje, siger hun.

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

- Det er fedt, lød det fra idégruppen. Mindre end to år senere står der et anlæg, der ikke findes mage til i Danmark

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Annonce